justdevelop
Üye
Programı yaklaşık olarak 5 aydır yapıyorum. Forumdan da yapmak isteyen olursa diye bilgilerimi paylaşmak istedim. Öncelikle programı yeni başlayanlara, ilk 6 ayını dolu dolu geçirmemiş kişilere pek önermem. Programın hacmi çok fazla, daha çok belli bir seviyeye gelmiş sporcular için tasarlanmış bir program. Çok fazla vakit alıyor, vakit ayıramayacak kişiler için uygun bir program değil. Isınma ve soğumaya ekstra önem vermek gerekiyor(kendim toplamda 0,5-1 saat ayırıyorum sadece ısınma ve soğumaya). En uzun süren antrenman, ilk gün (yoğunluk günü), ağırlıkların yüksek olması ve dinlenme sürelerinin fazlalığı nedeniyle ısınma esneme dahil yaklaşık olarak 4 saat kadar sürebiliyor. Diğer günler nispeten daha kısa sürüyor antrenmanlar (2-3 saat civarı).
Programda ağırlık antrenmanları dışında, kardiyo antrenmanları da çok faydalı oluyor. Özellikle kardiyo antrenmalarını yoğunluktan dolayı es geçtiğim zamanlar hacim antrenmanları beni baya zorladı (15 tekrarlı squatlar ve 10 tekrarlı deadliftler). Nefesim yetmedi, ağırlıklar düştü vs. Kardiyonun hacmini ve yoğunluğu çok yüksek tutmanızı da yine önermem. Bu sefer yorgunluk ve sakatlıklara neden olabiliyor.
Program triceps, omuz ve göğüs hacmi anlamında yetersiz kalabiliyor, zaman zaman eklemeler ve çıkarmalar yaptım bu yönde.
Başlangıç ağırlığı 79 kilo - yağ oranı yaklaşık %13-14
Şimdiki ağırlık 78 kilo - yağ oranı yaklaşık %10
Başlangıç Max Ağırlıkları:
Squat 120*1
Bench Press 80*5
Deadlift 140*5
Paused Deadlift 130*4
OHP: 47,5*5 (programın ilk 4 ayı boyunca omzumda sakatlık vardı, OHP yerine Z Press girdim çoğunlukla)
Z Press: 30*10
Pendlay row: 100*6
Şimdiki Max Ağırlıkları:
Squat: 150*1 RPE 8,5 (7 set squatın ardından alınmış bir rekordu)
Bench Press 95*5
Deadlift 165*5 RPE 8,5
Paused Deadlift 155*5 RPE8
OHP: 50*5 (Ohp de ağırlığı arttıramadım)
Z Press: 40*10
Pendlay Row: 120*4 (3,5 saatlik antrenmanın sonunda denedim daha fazlasının çıkacağını tahmin ediyorum.
Gelişim
Squat 30 kg (Fazlası olduğunu tahmin ediyorum ama programın gidişatını bozmamak için denemedim)
Bench Press 15 kg
Deadlift 25 kg (Fazlası olduğunu tahmin ediyorum ama programın gidişatını bozmamak için denemedim)
Paused Deadlift 30 kg
OHP 2,5
Z Press 10 kg
Pendlay Row: 15-20 kg
Programda ağırlık antrenmanları dışında, kardiyo antrenmanları da çok faydalı oluyor. Özellikle kardiyo antrenmalarını yoğunluktan dolayı es geçtiğim zamanlar hacim antrenmanları beni baya zorladı (15 tekrarlı squatlar ve 10 tekrarlı deadliftler). Nefesim yetmedi, ağırlıklar düştü vs. Kardiyonun hacmini ve yoğunluğu çok yüksek tutmanızı da yine önermem. Bu sefer yorgunluk ve sakatlıklara neden olabiliyor.
Program triceps, omuz ve göğüs hacmi anlamında yetersiz kalabiliyor, zaman zaman eklemeler ve çıkarmalar yaptım bu yönde.
Başlangıç ağırlığı 79 kilo - yağ oranı yaklaşık %13-14
Şimdiki ağırlık 78 kilo - yağ oranı yaklaşık %10
Başlangıç Max Ağırlıkları:
Squat 120*1
Bench Press 80*5
Deadlift 140*5
Paused Deadlift 130*4
OHP: 47,5*5 (programın ilk 4 ayı boyunca omzumda sakatlık vardı, OHP yerine Z Press girdim çoğunlukla)
Z Press: 30*10
Pendlay row: 100*6
Şimdiki Max Ağırlıkları:
Squat: 150*1 RPE 8,5 (7 set squatın ardından alınmış bir rekordu)
Bench Press 95*5
Deadlift 165*5 RPE 8,5
Paused Deadlift 155*5 RPE8
OHP: 50*5 (Ohp de ağırlığı arttıramadım)
Z Press: 40*10
Pendlay Row: 120*4 (3,5 saatlik antrenmanın sonunda denedim daha fazlasının çıkacağını tahmin ediyorum.
Gelişim
Squat 30 kg (Fazlası olduğunu tahmin ediyorum ama programın gidişatını bozmamak için denemedim)
Bench Press 15 kg
Deadlift 25 kg (Fazlası olduğunu tahmin ediyorum ama programın gidişatını bozmamak için denemedim)
Paused Deadlift 30 kg
OHP 2,5
Z Press 10 kg
Pendlay Row: 15-20 kg