Jump squat

khephnes

Üye
selamlar,

birkaç ay boyunca smith machine'de squat yapmıştım fakat yaklaşık bir aydır yapmıyorum. salonda squat rack olmadığı için farklı squat biçimlerine yönelmek zorundayım ve bu sefer jump squat denemek istiyorum, ağırlıkla.

set ve tekrar sayıları nasıl olmalı? amaç hacimse ağırlıklı yapmak zorundayım değil mi?

Jump squat hacimden çok patlayıcı kuvvet için olduğunu düşünüyorum.

Yine de yapacaksan çok dikkatli olmalısın. Yere inerken dizlerini kırmalı, önce parmak uçların yere değercek şekilde esnek bir halde yere basmalısın. Kısacası amortisörün hareketi gibi olmalı. Normali bile diz eklemi için sakıncalı olabilen bir egzersiz.

hacim alamaz mıyım diyorsun, wrestler?

squat rack yok söylediğim gibi, smith machine'de de yaparken pek keyif almıyorum açıkçası. jump squat bir crossfit egzersizi olarak da gayet yararlı görünüyor aslında.

squat bile kemerle yapılmasına rağmen bilinçsizce yapıldığında sakatlık rsiki çok yüksek bir hareket.
jump squat sakatlık için davetiye olur :)
bence smith machine de devam et yada başka bir hareket bul..
saygılar..

5x5 uygundur.

kiloyu yarı yarıya değil muhtemelen daha fazla azaltmak zorunda kalacağım. :)

5 tekrar yetersiz gelebilir diye düşünüyorum aslında ama denenebilir, ağırlığı düzgün bir biçimde ayarlarsam 5x5 uygulanabilir gerçi.

Bence de daha ziyade patlayici guc icin, ama degisiklik ve vucut sasirtmak amaclaniyorsa bir muddet denenebilir. Bel problemi olanlar aman ha diyorum.

Bence de daha ziyade patlayici guc icin, ama degisiklik ve vucut sasirtmak amaclaniyorsa bir muddet denenebilir. Bel problemi olanlar aman ha diyorum.

kesinlikle katılıyorum. beli sakatladınızmı bırakın vg yapmayı, bardak kaldıramazsınız sonra :) bence değişik fantezilere gerek yok. önce sağlık. kiloları kontrollu ve dikkatli kaldırın. ileride hiç spor yapamamaktansa belli hareketleri omur boyunca uygulamak çok daha iyidir bence. iyi çalışmalar...

normalinde sakatlanmamak için çok çaba edilen bi hareketin
zıplamalısı yapmak pek sağlıklı olmayabilir
epey bi kilo düşürülerek dikkatli yapılmalı

bir ara evde, ağırlıksız şekliyle 4-5x12 set sistemiyle uygulamışlığım vardı ve epey yorucuydu. ağırlıkla hiç denemedim fakat bel konusunda haklısınız, aslında leg raise 15 tekrarda dahi beli ağrıyan biriyim. bel konusunda epey hassas sayılırım. ancak doğru ağırlığı bularak sorunsuz bir şekilde bu hareketi yapabileceğimi düşünüyorum. :)

Back
Yukarı