judo veya taekwandoya başlıyacağım sizce hangisi

14 yaşındayım judo veya taekwandoya başlayacağım sizce hangisi????!!!!??????

• Total voters
    7
Ben çok küçükken Taekwondo yapmıştım. 8 pumse çizebiliyordum ve siyah kuşak ilk pumdaydım. Daha sonra yüzmeye başlayınca bıraktım.

Bence yaşın taekwondo ya müsait. Bacak temelli bir spordur ve vücut esnekliğini artırır. 3-4 sene sonra birinci dan olur da kata çizmeye başlarsan Judo ile devam edebilirsin.

Taekwando öneririm çünkü bacak hareketleri çok olduğu için sana yağsız bir vücut ve güzel karın kasları kazandırır.

Kick box, box ve muay thai en sert dövüş sporları kavgada etkili olmak istiyosan bunlardan birine gitmeni öneririm.

neden illede judo veya tekvando? ben sana ikisini de önermem kardeşim. Ama sen illa ikisinden biri olacak diyorsan, judoyu öneririm.
Şimdi herkes birşeyler yazacak malum. herkesde kendine göre haklı. Bence sen git ikisinden de birer ay eğitim al. hangisi hoşuna giderse ona yazıl.

Eğer yaşadığın şehirde MMA dövüş dersi veren yer varsa durma yazıl türkiyede karma dövüş olarabilinir.El ve ayak yerde veya ayakta her türlü diğer dövüş stillerine göre avantajlı tavsiye ederim.

Back
Yukarı