Istenmeyen Kalinlasma Icin Yardim

ironik90

Üye
Merhaba, daha once farkli sporlarla ilgilendim ancak 4 aydir fitness yapiyorum. Ayrica haftada en az 4 gun kosuyorum. (Bazen ayak bileklerime agirlik takarak) yas 25 boy 172cm kilo 58. Benim sorunum su; kadinlar erkeklerle ayni yag ve kas dokusuna sahip olmadiklarindan cok kasli bi gorunume sahip olamayacagi dusuncesiyle korkmadan calistim, Sanirim bilek agirligi ve agirlikla squat yapmamdan dolayi ust ic bacakta kalinlasma oldu ve orantisiz bir gorunum olustu. (aletle ic bacak hic calismadim) Bacak kaslarimi calistirmaya devam ederek genel bi kalinlasma elde edersem bu orantisiz gorunum duzelebilir ancak bacaklarimin kalin olmasini istemiyorum. Fitness benim vucut tipime uygun bir spor olmayabilir mi? Sizce birakip kardiyo, kosu, yuzme gibi sporlara devam mi etmeliyim yoksa bu durumu duzeltecek bir yol var mi? Cevaplarinizi bekliyorum.

kadın olarak doğal bir şekilde kas geliştirerek orantısız görünüm elde etmeniz biraz zor. bırakmayın üst vücut egzersizlerini asla ihmal etmeyin ama, ancak o zaman orantısız görüntü oluşur

resim gormeden karar vermek zor burdan vermek istemiyorsan ozelden gonderebilirsin belkide vucudunun sekli degistiginden sana oyle geliyordur

kadın olarak doğal bir şekilde kas geliştirerek orantısız görünüm elde etmeniz biraz zor. bırakmayın üst vücut egzersizlerini asla ihmal etmeyin ama, ancak o zaman orantısız görüntü oluşur
Tesekkurler cevabiniz icin. Ust vucut egzersizlerini ihmal etmiyorum. Sanirim kalca ve bacak egzersizlerini cesitlendirmeliyim. Her taraf esit sekilde calisirsa orantisiz oldugunu dusundugum gorunum azalabilir arastirdigim kadariyla.
Peki protein alimini biraz azaltmam gerekir mi? yani azaltmadan kastim vucut agirligimin 1.2 kati gram olarak protein aliyorum gun icinde. 68 69 gram civari. Bu miktar fazla geldigi icin biraz kalinlasmis olabilir miyim?[DOUBLEPOST=1453056664][/DOUBLEPOST]
resim gormeden karar vermek zor burdan vermek istemiyorsan ozelden gonderebilirsin belkide vucudunun sekli degistiginden sana oyle geliyordur
Fotografta

Son düzenleme:
Foruma yeni uye oldum da ozelden resim yuklemeyi beceremedim galiba ya da kapali bende anlamadim. Buraya yukluyorum 2 resim senin cevabindan sonra kaldiricam. Bisikletli olanda ust bacakta biraz kalinlasma oldugu anlasiliyor. ayaktaki fotografta da hafif disa dogru yan durdugum icin belli degil kalinlasma. Yani kalinlasma sadece ic tarafta oldugunu gostermek icin iki turlu de koydum.[DOUBLEPOST=1453059401][/DOUBLEPOST]
Foruma yeni uye oldum da ozelden resim yuklemeyi beceremedim galiba ya da kapali bende anlamadim. Buraya yukluyorum 2 resim senin cevabindan sonra kaldiricam. Bisikletli olanda ust bacakta biraz kalinlasma oldugu anlasiliyor. ayaktaki fotografta da hafif disa dogru yan durdugum icin belli degil kalinlasma. Yani kalinlasma sadece ic tarafta oldugunu gostermek icin iki turlu de koydum.
Foruma yeni uye oldum da ozelden resim yuklemeyi beceremedim galiba ya da kapali bende anlamadim. Buraya yukluyorum 2 resim senin cevabindan sonra kaldiricam. Bisikletli olanda ust bacakta biraz kalinlasma oldugu anlasiliyor. ayaktaki fotografta da hafif disa dogru yan durdugum icin belli degil kalinlasma. Yani kalinlasma sadece ic tarafta oldugunu gostermek icin iki turlu de koydum.

Eklentiler

• CAM00282.jpg
    CAM00282.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 342
  • 1452351958456.jpg
    1452351958456.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 368
  • 1452351958456.jpg
    1452351958456.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 348
  • CAM00282.jpg
    CAM00282.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 329
Son düzenleme:
Ne yaparsan yap o kadar fazla bir kalınlaşma olmaz ama şöyle bir durum var eğer beslenmen iyi olursa gelişim olur. Şahsen ben kalınlaşma görmedim genel olarak.Zaten eğer çok fazla eyyam ediyorsan düşük ağırlık ile geliştirmeye devam et olmadı.

Yazıyı okuyunca ROBERTO CARLOS bacağı canlandı gözümde ama resmi görünce değişti. Hiç bir şey yok bundan ince olsa diz kapağı çevresi sırıtır..

resimlerde görüldüğü kadarıyla tamamen evham yapıyosunuz. bariz kalınlaşma 0. çalışmaya devam[DOUBLEPOST=1453060759][/DOUBLEPOST]ha ayrıca protein miktarınızda iyi. 1.2 ila 1.5 gr arası almanız ideal

bu resimlerden pek anlasilmiyor ama zayif duruyorsun muhtemelen o kadarda kalinlik yok bence biraz kilo almalisin
Kilo alabilirim o sorun degil de orantisiz bir genisleme olmasini istemedim. Ben en iyisi cok ayrinti kasmadan ic bacak kaslarinin calistigi hareketleri dusuk agirlik sik tekrarla, diger hareketleri programa gore agirlik arttirarak yapsam sorun olmaz sanirim.[DOUBLEPOST=1453061451][/DOUBLEPOST]
resimlerde görüldüğü kadarıyla tamamen evham yapıyosunuz. bariz kalınlaşma 0. çalışmaya devam[DOUBLEPOST=1453060759][/DOUBLEPOST]ha ayrıca protein miktarınızda iyi. 1.2 ila 1.5 gr arası almanız ideal
Tamamdir devam calismaya

Back
Yukarı