Isıyla temas etmiş yağ neden zararlı?

Pollysad

Üye
Vucut gelistirmeciler hep yemeklerinize yağ katmayın, salataya dökün veya kuruyemişlerden alın diyorlar.
Buradaki mantık nedir? Çok araştırdım ama bulamadım. Ya ben doğru terimlerle araştıramıyorum ya da bununla ilgili kaynak yok. Onemli bi konu bence. Tesekkurler.
 
yağ su gibi buharlaşmıyor. yağ kızıştıkça kendi içerisinde toksitleniyor ve kanserojen bir hale geliyor. toksitlendikçe içerisindeki zararlı maddeler ve doymuş yağ oranı da artıyor. hatta içindeki yağ toksit oranı soğuduğunda eski haline gelmiyor. şöyle bir şey söyleyeyim; o yağı tekrar tavaya dök, daha önce patatesi 5 dakikada kızarttıysan o daha önce kullandığın yağla 3 dakika 30 saniyede veya 3 dakika 50 saniyede falan kızartırsın.
 
Bahsettiğin durum daha çok kızartma yağları için geçerli. Deep frying and oil oxidation/deterioration gibi aramalar yapabilirsin. Türkçe kaynaklarda da kızartma yağı ve dumanlanma noktası şeklinde aranabilir.
 
Back
Yukarı