intermittent fasting hakkında

Savash

Üye
Hepinize iyi günler,

İntermittent fasting uygularken en çok uygulanan 16-8 yöntemini uyguluyorum.
En son yemeğim ile sırada olan yemeğim arasında 16 saat olmasına özen gösteriyorum. Örnek vermek gerekirse 12:00 - 20:00 arası yemek yiyorum sadece.
Sabah aç karnına yapılan sporun yağ yakımında daha yararlı olduğundan dolayı 05:30'da kalkıp 06:00'da spor salonunda spora başlıyorum. 07:30'a kadar spor yapıp 08:30'da işte oluyorum.

Spordan sonra forumda belirtildiği gibi protein tüketilmesi gerekiyor, fakat Whey Protein vb tüketirsem vücudum "İntermittent fasting " penceresinden çıkacak ve Growth Hormone (Büyüme Hormonu) salgılaması azalacak.

Soru: Sabah spor yapıp intermittent fasting uygulayanlar nasıl bir yol izliyor yada spor sonrası protein tüketmezsem ve yeniden yemek yiyebileceğim zaman aralığını beklersem ne gibi bir sıkıntı olur.

Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Savaş

Bende bu diyeti uyguluyorum hatta saatlerimiz bile aynı 2-20 16saat açlıkta protein almak şart değil. Kaslar için bir zararı yok ilk öğünümü sporun hemen sonrasında yiyorum .

sabah 20 dk yürüyüş yap.öyle aşırı aç iken ağırlık yapılmaz vücutta protein vs yok iken kas kaybedersin.bende if yapıyorum çok memnunum

Ben aktif olarak spor yapamıyorum ama yağ yakımı için if uyguluyorum. Evdeki sofra düzeni ve saatlerine de uymam gerektiği için 16 saate çıkamıyorum ama gündüz 11-12 civarında değişiyor. Saatleri tam tutturamasamda gün içerisinde keton stripler ile kontrol ettiğimde sürekli ketoziste oluyorum. Yani sistemin işleyip işlemediğini anlamış oluyorum. Sizde de aç olduğunuz süre boyunca hücre yapılandırma-yenileme işlemleri sürekli devam ediyordur muhtemelen. Çünkü sporunuzdan sonra protein alsanız dahi çok daha fazla zaman açlıktasnız. Bende bile devam ediyorsa sizin endişelenmenize gerek yoktur diye tahmin ediyorum üstelik vücudunuz spordan dolayı her daim aktif.

Back
Yukarı