Intermittent fasting (Aralıklı Oruç) için Makro Önerisi

alice7

Üye
-750 kalori açığı ile bu diyete başlamayı düşünüyorum.
Yağ yakımını en iyi destekleyecek şekilde bu diyet için makro önerisi verebilecek var mı?
Düşük karb yüksek yağ filan yazılmış ama bana tam makro oranları lazım.

Boy, kilo, yaş, yağ oranı, mümkünse bmr gibi değerler olmadan kimse tavsiye veremez, verenden koşarak uzaklaş.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(Beslenme konusunda yeterli bilgi seviyesine ulaşmadan) bana makrolar lazım tarzında bir söylemde bulunuyorsan senin öncelikle beslenme eğitimine ihtiyacın vardır, makrolara değil.[DOUBLEPOST=1503519264][/DOUBLEPOST]Beslenme eğitimi ve makrolar için, bir diyetisyene danışabilirsin. Başarılar..

Bir anda 750 acık fazla bencede zira bircok kişi (fazla kilo verenler) ilk aşamada sagliksiz sporsuz kilo verdikleri için yağla birlikte kas kaybıda yasadıkları icin pisman oluyor .... Sporda yeni basladıysanız alısma sureci olaral hic kalori acıgı bile yaratmayın bence acıgı sporla yapın zamanla 250 (bunu 1 ay surdurdukten sonra) +250 daha yapın (bunuda en az 2 surdurdukten sonra) +250 yani 750 açık yaratın ve asla 750 nin uzerine cikmayın
(bu bilgileri sadece yüksek miktarlarda kilo veren kişilerin yazılarından esinlenerek yazdım bir diyetisyene gorunmenizi tavsiye ederim)

Dostum bilgi eksikliklerin var sen muhtemelen bu şekilde gidersen hızlıca verip daha fazla geri alacaksın ben dukan diyetini öneriyorum sana istediğin kadar et protein yiyerek 3-4 ayda 19-20 kilo verebilirsiniz kilo almamak için gerekenler ise söylüyor pierre dukan sana göre bence kimileri sağlıksız vs. desede çoğu arkadaşım bu şekilde zayıfladı ve kilolarıda hemen hemen aynı ama kitabına göre yapmalısın

Dostum bilgi eksikliklerin var sen muhtemelen bu şekilde gidersen hızlıca verip daha fazla geri alacaksın ben dukan diyetini öneriyorum sana istediğin kadar et protein yiyerek 3-4 ayda 19-20 kilo verebilirsiniz kilo almamak için gerekenler ise söylüyor pierre dukan sana göre bence kimileri sağlıksız vs. desede çoğu arkadaşım bu şekilde zayıfladı ve kilolarıda hemen hemen aynı ama kitabına göre yapmalısın

Bahsettiginiz sahsin tip lisansi 5 sene once elinden alindi. İstediginiz kadar et protein yiyin zayiflarsiniz diye bir sey yok. Vucudun yaglanmasi veya yag yakmasi temelde kalori alimiyla alakalidir. Ortalama sedanter bir insansan gunde 3 kilo antrikot yiyerek zayiflayamazsin(6.5 - 7k kalori eder bu) aksine yaglanirsin cunku vucut harcayabileceginden fazla aldigin enerjiyi yag olarak depolayacaktir.

Son düzenleme:
Bahsettiginiz sahsin tip lisansi 5 sene once elinden alindi. İstediginiz kadar et protein yiyin zayiflarsiniz diye bir sey yok. Vucudun yaglanmasi veya yag yakmasi temelde kalori alimiyla alakalidir. Ortalama sedanter bir insansan gunde 3 kilo antrikot yiyerek zayiflayamazsin(6.5 - 7k kalori eder bu) aksine yaglanirsin cunku vucut harcayabileceginden fazla aldigin enerjiyi yag olarak depolayacaktir.
Dostum onun tıp lisansının elinden alınması farklı bi olaydan sonuçlu ve istediğin kadar protein tüketebiliyosun çok yağlı olmadığı sürece %10 yağ barajı gibi bişey var bu kısmı eklemeyi unutmuşum kitabına göre yapıldığında et sebze yiyerek zayıflayabilir kefaretini ödeyerek verdiğiniz kiloları geri almazsınız daha detaylı bilgi için biraz İnterneti kurcalayabilirsiniz birçok insan bu diyetten memnun ben tercih etmiyorum ayrı mesele

Dostum onun tıp lisansının elinden alınması farklı bi olaydan sonuçlu ve istediğin kadar protein tüketebiliyosun çok yağlı olmadığı sürece %10 yağ barajı gibi bişey var bu kısmı eklemeyi unutmuşum kitabına göre yapıldığında et sebze yiyerek zayıflayabilir kefaretini ödeyerek verdiğiniz kiloları geri almazsınız daha detaylı bilgi için biraz İnterneti kurcalayabilirsiniz birçok insan bu diyetten memnun ben tercih etmiyorum ayrı mesele
Eğer herhangi bir sistemi diyet olarak uygularsan verdiklerini aynen ve daha hızlı geri alırsın. Beslenme kültürü haline getirmek gerekiyor.

ben 130 kilo obezken % 46t dım ve ölçüm cihazına güvenmiyodum 130 külo %35 deyince abi geçensene şampiyonada naaptın öle diyesim geldi sen değilmişin demekki. soru sormadan önce bu konu nedir diye bir araştır. araştır derken 3 sayfa akumaktan bahsetmiyorum. keşke kitap arasan ama şansımı zorlamıycam. facebooktan 20 30 klip seyretsen (maalesef hepsi inglizce onuda öğrenicen) 50-60 yazı okusan da yeteronların da çoğu ingilizce). ardından tavsiye verenlerin bu diyeti yapmış olup olmadığını anlarsın ve yapmış olanları dinlersin olır biter.

intermitent fastinde gereken şey kalori açığı değildir günde 9 saatten fazla aç kalmaktır. ideali bence 19 saat. ben öğlen 12 den akşam beşe kadar olan modeli seviyorum gün boyunca yeterli bir aralık. beş saatin içinde sınır yok diyenlere aa olmaz öyle şey diyenler varsa bana yaklaşmasınlar. Herşeyi canının isteiği gibi yorumlayan suça meyilli insanlar demektir. bunu diyen, sağlığını seven insanın yiyeceği yemeklerden midesi 19 saat küçülmüş (normal) bir insanın 5 saatte ilk günlerde gözü aç olup abartsa bilse sonrasından sınırı aşamayacağı ve 19 saatlik açlığın gerekli hileleri yapıp kilo kaybına devam edeceği kast edilmiştir. her kafı tersinden tutanlar başkasına sorarak iş yapmayınız.

Arkadaşlar int. fasting dediğimiz şey besin zamanlamasıyla alakalı. İştah kontrolü noktasında, hormonlar açısından vs. faydası çok büyük ama yağ yakımında abarttığınız kadar önemi yok. Yağ yakımının temeli kaloriye dayanır. Bundan sonra makrolar,mikrolar,besin değerleri,su tüketimi vs. önemlidir. Bütün bu parametrelere önem sırasına göre dikkat ederseniz ancak o zaman besin zamanlamasından bahsedebilirsiniz. "5 saat ye, kalori sayma zaten yiyemezsin fazla" diye bir mantık söz konusu olabilir mi ? Bu kişisel bir yorumdur. Sen fazla yiyemezsin ama bu başkasının yiyemeyeceği anlamına gelmez. 5 saat içinde 4000 5000 kalori aldıktan sonra IF'in yağ yakmaya katkısı vardır diyemezsiniz. Kaldı ki IF beslenme protokolü sadece yağ yakmak için yapılan bir protokol değildir. Kilo almak için de IF yapılabilir. Sapla samanı ayırın. IF sadece besin zamanlamasıyla alakalı.

jaques kardeş gerçekten samimiyetle konuşuyorsan daha önce im fasting yaptıysan özelden yaz burayı kirletmeyelim. yapmadıysan benim zamanımı da çalma yazma lütfen.

Ben genel geçer prensiplerden bahsediyorum. Eğer bunları çürütmek istiyorsan kaynak göstererek çürüt, başından geçenlerle değil. Evet IF'i şuanda da elimden geldiğince uyguluyorum.

kardeş dukan hakkında yanlış düşünüyosun ve yağ oranı düşük olarak sınırsız et sebze yiyerek zayıflayabilirsin zaten normal bi insan günde 800-1000 kalori arasında anca protein tüketebilir anladığım kadarıyla diyeti tam bilmeden kendi önyargılı bilgilerinle konuşuyosun sana bu konudaki son cevabım

Adam 5 saatlik bi if yapıyosa zaten if iştahı kontrol etmeni sağlayan bişey if deyim diye adam bi anda 4000-5000 saldırıyorsa zaten o adam hiçbi şekilde zayıflayamaz topu topu 2000-2500 kalori yiyecek bu adam muhtemelen tamamlayamaz bile[DOUBLEPOST=1503565640][/DOUBLEPOST]
Eğer herhangi bir sistemi diyet olarak uygularsan verdiklerini aynen ve daha hızlı geri alırsın. Beslenme kültürü haline getirmek gerekiyor.
Zaten buda bir beslenme kültürü 3-4 ay zayıflayıp mesela 20 kilo verdiysen 200 gün güçlendirmesi var bunu yaptıktan sonra haftanın 1 günü sadece protein ve her sabah 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketerek formunu koruyabiliyosun

Son düzenleme:
Back
Yukarı