Selamun Aleyküm Forum Kardeşim!
Sizin BULK yaptığınızı düşünerek,sizi bilgilendirmeye çalışacağım.
SABAH KAHVALTISI
1 adet yumurta gerçekten çok az.Size önerim 2 tam 3 beyaz veya 2 tam 4 beyaz (maddi durumunuza bağlı) tüketmeniz yolundadır.
Kibrit kutusu peynirleri de 1 kenara bırakarak,kendinize mutfak tartısı almanızı öneriyorum.30 gram ile 50 gram arası peynir iyidir.
Zeytin sayınızı ortalama olarak 10'a çıkarmayı sizden rica ediyorum.
Yulaf ezmesini araştırıp sabah kahvaltıda 30 gram ile 50 gram arası tüketmenizi tavsiye ediyorum.
ÖĞLE YEMEĞİ
Protein olarak kuş başı et olması çok güzel;yalnız 3-4 parça değil de ortalama 150 gram ile 250 gram arasında tartarak ayarlayın.
Bir diğer önemli husus da 12 yemek kaşığı makarna bana çok saçma geldi.Bulgur,kepekli makarna,fasülye,nohut,verdirmek vb. gibi sağlıklı karbonhidrat kaynaklarını araştırmanızı tavsiye ederim.
1 su bardağı yoğurt ve salata gerçekten çok güzel olmuş yemeğin yanına.
İKİNDİ YEMEĞİ
Meyve ve ceviz içi çok güzel.Ara sıra çiğ badem,fındık ve fıstıkla değişim yapabilirsiniz.Meyve olarak mevsim meyvesi tüketebilirsiniz.
Örneğin ben size muz,avokado ve çilek öneriyorum.Lütfen yararlarını araştırınız.
AKŞAM YEMEĞİ
Protein açısından yetersiz geldi bana.Tavuk,balık,et veya hindi vb. protein kaynaklarından tüketiniz lütfen.
Önemli bir husus eğer ekmeksiz yaşayabilirseniz,bırakın şu ekmeği (kepeklisinden tam tahıllısına hepsi aynı benim gözümde)
GECE YEMEĞİ
Meyve tüketmenizi doğru bulmuyorum.Günde 1 defa mevsim meyveleri yeterli olur bence.
Ben bu saatlerde daha çok CASEİN PROTEİN öneriyorum.LOR PEYNİRİ tüketmeniz gerçekten çok güzel olacaktır.
SİZE SPOR HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM...