Bende 15.5 yaşında başladım. Başladığımdan beri 2.5-3cm uzadım. 7 ay oluyor şimdi 16 yaşıma girdim. Bence başlayabilirsin.omurgaya baskı olmadıkça ve çok ağır girmedikçe bir sorun olmaz.Tabi başladığım 2-3 ay doğru dürüst ağırlık yapmadım hep idman öncesi esneme ve kardio yaptım. ( bu da kafamı karıştırıyor )
Zaten engeller diye net birşey yok. Eğer boyu kafana çok takıyorsan basketbolada başla ikisini beraber yürüt. Ben baharda öyle yapmayı düşünüyorum.Basketbolda gelişimini çok olumlu etkiler.
Basketbol boy uzatmaz diyenler çıkıcak şimdi ne hikmetse basketbol oynayan arkadaşlarımın arasında 1.80 altında insan yok hemde 15-16 yaşında.
Yani imkanın varsa ikisini beraber yürüt eğer yoksa vücut geliştirmeye başlamanda hiçbir sakınca yok bence.
Bende 15.5 yaşında başladım. Başladığımdan beri 2.5-3cm uzadım. 7 ay oluyor şimdi 16 yaşıma girdim. Bence başlayabilirsin.omurgaya baskı olmadıkça ve çok ağır girmedikçe bir sorun olmaz.Tabi başladığım 2-3 ay doğru dürüst ağırlık yapmadım hep idman öncesi esneme ve kardio yaptım. ( bu da kafamı karıştırıyor )
Zaten engeller diye net birşey yok. Eğer boyu kafana çok takıyorsan basketbolada başla ikisini beraber yürüt. Ben baharda öyle yapmayı düşünüyorum.Basketbolda gelişimini çok olumlu etkiler.
Basketbol boy uzatmaz diyenler çıkıcak şimdi ne hikmetse basketbol oynayan arkadaşlarımın arasında 1.80 altında insan yok hemde 15-16 yaşında.
Yani imkanın varsa ikisini beraber yürüt eğer yoksa vücut geliştirmeye başlamanda hiçbir sakınca yok bence.
Basketbol yan spor olarak yapilabilinecek bir spor degil.Ama gayet guzel uzatiyor.
Basketbol boy uzatmaz diyenler genelde basketbol oynayıp genetikten dolayı boyları max 1.70 falan olmuş kişiler veya bunların dediklerine inanlar oluyor ama bilmiyorlarki belki de o basketbol ile ilgilenmese boyu 1.70 yerine bir 1.65 de kalacaktı !!!
Neden Ben denicem en azından , bir zararı olmaz bence.
Evet , aynen öyle işte ama anlamıyorlar. Birde şöyle bir örnek var , Çocuk 15 yaşında vücut geliştirmeye başlıyor. Ama gelişimi durmuş sonra vücut geliştirme boyumu kısa bıraktı diyor.
Turnike atmayi ogrenmen 1 ay.Rebound almak 2.İyi oynamak 3 yıl.Yaş kaç 16.Senle ilgilenmezler bile.
ben bu foruma katıldığımdan beri senin boyun hep aynıGelişimide etkilemez , olumlu etkide bulunur zinde olursun , kondisyonun olur hatta çok iyi seviyelere gelebilirsin 20 li yaşlarda.Zaten ünlü vücut geliştiriciler ve fitness modellerin başladığı yaş aralığı arasında yaşımız.
Çok ağır girersen sakatlık çıkarabilir yani çok fazla zorlamadıkça sorun olmaz..
ben bu foruma katıldığımdan beri senin boyun hep aynı
gelişiminin durmadığına emin misin?
Geçen Ocak ayında boyum 177 idi. Haziran ayında spora başladım.Aralık ayının başında ölçtüm en son 182.Yani 1 yılda en az 5 cm uzadım. Etrafımdakilerde söyledi bunu zaten yaz tatilinden sonra. Hatta rahat 183-184 sün diyenlerde var ama bana öyle gelmiyor
her ay boy atmaz sanırım insan