http://www.bodyforumtr.com/vbforum/Yumurta ve Yoğurt Hakkında Kafama Takılan Bir Soru

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kmdv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kmdv

Üye
Arkadaşlar sabah kahvaltısında 6 yumurta+50gr beyaz peynir+100gr salatalık+25gr yeşil zeytin yiyorum.Aklıma takılan şey bu besinlerle birlikte light yoğurt yiyebilir miyim?yumurtadan alacağım proteine negatif yönde bir etkisi olur mu?sonuçta yumurta hayvansal bir protein ve kırmızı etle yoğurt tüketilmemeli artık kural olacak kadar herkesçe(bende böyle düşünüyorum) kabul edilen bir bilgi.Bide bu besinlere ek olarak 50gr kaşarda ekleyeyim mi kahvaltıma?(amacım yağ oranımı azaltmak)
 
İlk önce iyi bir diyetisyene görünmen lazım.Yağlanmayı azaltmak istiyorsan yumurtanın sarısını azaltmalısın sarısı yağdır zaten 6 yumurta yiyiyorsan bunun 2 sinin sarısını ye bence kolestrolüne'de baktırmanı öneririm.
 
yazmayı unutmuşum 6 yumurtanın 3 sarısını yiyorum.kilo problemim yok aslında hedef sixpack olduğu için ince eleyip sık dokuyorum.3 aydır düzenli spor yapıyorum ve sonuçtan şuan için memnunum(üst 4 oluştu alt bölgeyi şekillendirmeye çalışıyorum).yaşım 19 boyum 174cm kilom 74kg.vücut yağ oranım %12
 
Gayet güzel 1.74 74 kilo ideal bazı insanlar boy ile kiloyu dengeleyemiyorlar.Fotoğraf koyabilirsen daha net bilgi verebiliriz.
 
fotoğraf ilk fırsatta paylaşmaya çalışacağım.hazır sizi bulmuşken sorayım idman öncesi ne yapmam konusunda biraz kafam karışık.idmandan 45 dk önce l-carnitine almayı düşünüyorum ne dersinizi?amacım hacimlenmek değil daha sıkı ve fit bir vücuda sahip olmak dedğim gibi.cevap verirken bunu göz önüne almanızı isterim
 
kırmızı etle yoğurt neden yenmiyomuş ki ? bikere milli içkimiz ayran var ben her şeyin yanında içerim ayranı.
 
yoğurt etin yüzey alanını minumuma indiriyor ve sindirimini zorlaştırıyor.vücut ilk önce yoğurdun emilimini tamamlıyor ve etin sindirimi için gerekli olan midedeki HCl asidinin konsantrasyonunu azaltıyor
 
Ben pek kullanmasamda arkadaşım l-carnitine kullanmıştı baya bi faydasını gördüğünü söyledi bana, özellikle o göbeği yakıp şekillendirmeye başlamıştı.
 
Yağ oranını azaltmak istiyorsun ama zeytin yediğini söylemişsin besin değerlerine bakmanı tavsiye ederim zeytinin ben gözüm de de büyütüyor olabilirim
 
Yağ oranını azaltmak istiyorsun ama zeytin yediğini söylemişsin besin değerlerine bakmanı tavsiye ederim zeytinin ben gözüm de de büyütüyor olabilirim

Siyah Zeytin (40-50 adet) Yeşil Zeytin (40-50 adet)
Enerji (kalori) 207 144
Yağ (g) 21.0 13.5
Karbonhidrat (g) 1.1 2.8
Protein (g) 1.8 1.5
Kalsiyum (mg) 77 90

ben sadece 10 tane yiyorum sabahları yeşil çekirdeksiz biberli.yani 36 kalori,yaklaşık 3,5gr yağ.bence bir sorun teşkil etmez.siz ne dersiniz?
 
Back
Yukarı