Hocamın bana verdiği program (Şikayetçiyim)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan slxxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

slxxx

Üye
*Yaşım 20 ,boy 178 , 90 kiloyum halimle vucudumda yağlanma var özellikle göbek ve göğüs problemi.1 senelik v.g tecrübem var ama kolumdan ameliyat olduğum için 2 yıl body yapmadım ve bu hale geldim , şimdi yeni bir spor salonuna kaydoldum hoca bana bir program yazdı ama bu programdan şikayetçiyim sizce nasıl bir program?

ilk 20 dk koşu bandı sonra 15 dk bisiklet sonra 10 dk cross ve
Leg ext 15-15-12
Leg Curl 12-12-12
Abduction 25-25-25
Pull down 15-15-12
Low Row 12-12-12
Chest Ğress 15-15-12
Arm Curl 12-12-12
Arm Triceps 15-15-12
Db Shoulder Press 12-12-12
Knee-up 3 x Max
Leg Raise 3 x Max
Hyper Ext 2 x 20
Db side Bend 3 x 50
Sirt up 2 x Max

sizce bu programda bi yanlışlık yokmu ? Bu bir adaptasyon programı fakat bana biraz uzun geldi ve bu programı 45 gün uygulucakmışım.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun
kolundan neden ameliyat oldun öğrenebilirmiyiz?
bide bukadar kondisyon sonrası ağırlık yapma imkanın bence yok
antreman tekrar gözden geçirilse iyi olur

öncelikle geçmiş olsun
kolundan neden ameliyat oldun öğrenebilirmiyiz?
bide bukadar kondisyon sonrası ağırlık yapma imkanın bence yok
antreman tekrar gözden geçirilse iyi olur

Teşekkür ederim kist ameliyatı oldum fakat suan v.g yapmama engel olmuyor. Hocayada bu programdan memnun olmadığımı söyledim oda bana bu programın cardiodan sonra kası desteklemesi ve yağ yakımını hızlandıracağını söyledi. Ama yinede bu program bana pek mantıklı gelmiyor herkese ilk 45 günlük yazılan standart bir programmış vucut olculerimi bile almadılar ben çok saçma buldum bu işi.

Son düzenleme:
Program banada saçma geldi . Bende sen bu forumdaki programlardan yararlan . Bir programda ayaklara ilk başta girildiginide ilk defa görüyorum . :D

forumda bikaç örnek var onları inceleyip sana uygun olanını hocanla paylaşabilirsin
önemli olan mantıktır
mantık:tüm ana kas grupları güçlendikten sonra detaylı şeklide kaslara yoğunlaşmkaktır
buda uzun zaman alır
kilonda fazla ise önce kardiyo ağırlıklı vg önerilir
sonra vg ağır basar kardiyo sadece ısınma için tercih edilir
ilk etapta
barfiks(olmuyorsa yardımla)
barbel curl
bench press
mekik
omuz pres
ağırlıksız deadlift
hafif squat gibi temel hareketlerle güç kazanılabilinir.

bu programı cardio programı olarak görüyorum. Çok tekrar var.
2 yıl zarfında pek spor faaliyetin olmadı galiba.
Hocanın düşüncesi önce nefesi açmak, kaslara kondisyon kazandırmak.
Çok tekrar olduğu için bunları anca 3-5 kilolayla yapabilirsin. Eğer makine çalışmasıysa 25-39 kg.

biraz yağ yaktıktan sonra ağır kaldırmak için kan basıncını, güç artırımı sağlamak için sprint veya aynı anda birkaç kası çalıştıran birleşik hareketler yaptırabilir.

1 sene deneyimin varsa, programın dışına çıkmak istersen son sete ağır gir. 8 tekrar.

Bu arada Max = 15-20 tekrar olmalı

Son düzenleme:
Program banada saçma geldi . Bende sen bu forumdaki programlardan yararlan . Bir programda ayaklara ilk başta girildiginide ilk defa görüyorum . :D

Evet gercekten cok sacma

forumda bikaç örnek var onları inceleyip sana uygun olanını hocanla paylaşabilirsin
önemli olan mantıktır
mantık:tüm ana kas grupları güçlendikten sonra detaylı şeklide kaslara yoğunlaşmkaktır
buda uzun zaman alır
kilonda fazla ise önce kardiyo ağırlıklı vg önerilir
sonra vg ağır basar kardiyo sadece ısınma için tercih edilir
ilk etapta
barfiks(olmuyorsa yardımla)
barbel curl
bench press
mekik
omuz pres
ağırlıksız deadlift
hafif squat gibi temel hareketlerle güç kazanılabilinir.

Evet bende boyle dusunuyordum yorumlarin icin tesekkurler

bu programı cardio programı olarak görüyorum. Çok tekrar var.
2 yıl zarfında pek spor faaliyetin olmadı galiba.
Hocanın düşüncesi önce nefesi açmak, kaslara kondisyon kazandırmak.
Çok tekrar olduğu için bunları anca 3-5 kilolayla yapabilirsin. Eğer makine çalışmasıysa 25-39 kg.

biraz yağ yaktıktan sonra ağır kaldırmak için kan basıncını, güç artırımı sağlamak için sprint veya aynı anda birkaç kası çalıştıran birleşik hareketler yaptırabilir.

1 sene deneyimin varsa, programın dışına çıkmak istersen son sete ağır gir. 8 tekrar.

Bu arada Max = 15-20 tekrar olmalı

Programda kendim biraz degisiklikler yapip son seti agir giricem. Bir gun sadece cardio , bir gunde yarim cardio ve bu programda kendi capimda degisiklikler yapip uygulamayi dusunuyorum.

Back
Yukarı