Bişey daha söyliyim başka bir başlık altında arkadaş kullanıcı resmimden yola çıkarak bana bir soru sormuş
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=144630&postcount=13
Ben foruma yeni girdim, resim falan da yükleme imkanım yok olsa da şu an yüklemem çünkü yeni hedeflerim var.
Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim
"Ben bu sporda başarıya ulaştım"
Ben bu spora başladığımda yanımda ne hoca vardı ne başkası ama bir avantajım vardı bu işi bilenlerle tanışlığım vardı. Hayatımda ilk kez ciddi olarak bu spora başlamak işçin ömründe bench sehpası görmemiş bir demirciye bench sehpası yaptırırken doğru ölçüleri almak için Bir Avrupa şampiyonumuzu aradım. Tıkandığım yerlerde onlara soru sordum. Onlar bana yardımcı oldu. Ama başımda bir hoca olmadı hiçbir zaman, yine de herkesin bu işi bilen bir hocayla çalışmasını tavsiye ediyorum yanlış anlaşılmasın.
Tanıdığım sporcuların çoğu steroid kullanmadığını söyler, bu onların sırrıdır. Yüzde 99'u sorulduğunda kullanmadım der. Kullananları biliyorum bana söyleyenler oldu ama bilemem kim ne kadar kullanmıştır. Ben kendimi biliyorum, ben kullanmadım ve gurur duyduğum bir vücut seviyesine ulaştım. Bu da benim için "başarı"dır. Bir çok profesyonel vücutçununda hocası olmadığını biliyorum (Türkiye için bunu söylüyorum yabancıları bilmiyorum)
Benim şampiyonlukları olan akrabam da var profesyonel oalrak vücut geliştirip müsabakalara giren arkadaşlarım da var. Zaten belki de bunun için ben hocaya ihtiyaç duymadım.
Dopingli dopingsiz bilemem ama dopingsizde kişi kendi hedeflerini yakalar. Kararlı ve sabırlı olsun acıya dayansın yeter. Tabii ki bu spor bilgisiz olmaz, olamaz. Beslenme, anatomi vb. şeyler bilmek ZORUNDASIN. Yani hocalar da zaten bildikleri doğrultusunda seni yönlendirdiği için lazımlar. Herşeyden önce kendi metobolizmanı kendi anatomini BİLMEK ZORUNDASIN. Yani bir başkasında işe yarayan yöntemler sende işe yaramayabilir. Sen kendin bilgiliysen kendini de biliyorsan hocasız da çalışabilirsin.