Hic karbonhidrat almazsam ne olur ?

Arkadaşlar Şuan Karbonhidrat almazsak,kasları etkilermi?Saçma bir soru tabi etkilerde ne bakımdan etkileri vardır?

Arkadaşlar Şuan Karbonhidrat almazsak,kasları etkilermi?Saçma bir soru tabi etkilerde ne bakımdan etkileri vardır?

kaslarda büyüme zorlaşacaktır. ve şöyle düşün 5. katan merdivenle veya asansörle inmek yerine pencereden aşağıdaki çimenlere atlamya benziyor. daha hızlı sonuç versede bi yerlerinin kırılma ihtimali büyük. yağlarımı hızlı yakayım derken. organlarnıza kalıcı hazar verme riski var.

Karbonhidrat almamazlık yapma, fantezi yapıp karbonhidratsız diyet yapanların laflarına da ikna olma, ben de ikna olup denedim zamanında ve bu sporda yaptığım en saçma şey olduğunu düşünüyorum, antremandan önce ve sonra, sabah kahvaltıda karbonhidrat kesinlikle al yeteri kadar az da olsa al, off günlerde sadece sabah alsan yeterli olur, karbonhidratsız diyet yaptığım dönem ayda 5-6 kg falan vermiştim ama vücudum tahta gibi dümdüz olmuştu ve çok zorlanmıştım, ilerleyen dönemlerde karbonhidratı fazla kesmeden diyet yaptığımda çok rahat verdim kiloyu ve vücut hatlarım da belirginleşti, bu sporda hacim de karbonhidratla yapılır, definasyon da karbonhidratla yapılır

0 carbo diyetini bilmeden yapmisim ozaman...121 den 93 e dustum

ve evet haklisin simdi tahtayo yontmaya ugrasiyorum...sarkan deriyi ogutmektense icini doldurup sikilastrmayi...kalan yaglarida musait biyere indirmek istiyorum :)

Şimdi arkadaşım forumun genel özelliği uygulamadan kulaktan duymalarla yorum yazmaktır.
Yani bunu uygulayıp sana yorum yapan ilk benim sanırım.
Ben şuan senin dediğin olayı yapıyorum.
0 olmasada çok minimum bir carbs alıyorum.
Sonuç inanılmaz bir yağ yakımı(Yanında 100 clen ve 600 t4 alıyorum o ayrı)
Ama arkamda 3 tane kürüm olup kas hafızam olmasına rağmen 1 aydır neredeyse hiç gelişmedim.
Yani zayıflamak istersen iyi ama kas kazanımı yok.

zamanında bende bu sıfıra yakın karbo. olayını denemıstı bana tek artısı,karın kaslarımın ortaya belırgın sekılde cıkması oldu.onun dısında hacım kaybettım,guc kaybettım,kaldırdıgım agırlıklar dustu vb... yanı artmasını ıstedıgınız seyler dusuyor. ama kılo vermek ısteyenler ıcın uygun olabılır hoganın en sonda yazdıgı gıbı.

Şimdi arkadaşım forumun genel özelliği uygulamadan kulaktan duymalarla yorum yazmaktır.
Yani bunu uygulayıp sana yorum yapan ilk benim sanırım.
Ben şuan senin dediğin olayı yapıyorum.
0 olmasada çok minimum bir carbs alıyorum.
Sonuç inanılmaz bir yağ yakımı(Yanında 100 clen ve 600 t4 alıyorum o ayrı)
Ama arkamda 3 tane kürüm olup kas hafızam olmasına rağmen 1 aydır neredeyse hiç gelişmedim.
Yani zayıflamak istersen iyi ama kas kazanımı yok.

soyle uygulamayi dusunuyorum onceki insulin vs konularinida sentezleyerek...off gunlerde minimum karbo...antremandan once 100-150 gr pilav ...antremandan sonra iki corba kasigi bal yada pekmez...geri kalan ogunlerde protein maksimum...karboyu minimum tutmaya calisacagim...

bu durum sizce nasil tepki verir

soyle uygulamayi dusunuyorum onceki insulin vs konularinida sentezleyerek...off gunlerde minimum karbo...antremandan once 100-150 gr pilav ...antremandan sonra iki corba kasigi bal yada pekmez...geri kalan ogunlerde protein maksimum...karboyu minimum tutmaya calisacagim...

bu durum sizce nasil tepki verir

Karbı sadece sebzelerden al,
pilav,kepek ekmeği,bulgur falan girme hiç.
antreman sonrası illa bişi kullanacam diyorsan whey protein tozu al

Kür esnasinda yag oranini dusurmek amaci ile karbonhidrat alimini minimize etmek kür verimini düsürur mu ? Protein alimini ihmal etmeyip karboyu sadece ve sadece proteinleri enerji icin kullandirtmayacak kadar alsam...
ne zaman almaliyim ?
ortalama ne kadar almaliyim?
boy 1.81 kilo 93

Karboyu sıfırlamak tiroidin çalışmasını yani metobolizma hızını düşürecektir... bu nedenle günlük min 50g alınmalıdır... çok ani bir düşüş yaşamamak için ise genellikle 300-400 g lardan haftalık süreçlerde 50g a kadar düşürülmelidir... bu karbonhidrat ise antremanların çıkarılabilmesi ve yorgunluk hissinin azaltılması için antreman öncesi ve sonrasına paylaştırılabilir... kardio yapıyorsanız mutlaka sonrasında ağzınıza en azından iki kesme şeker atın ve bunu hiç karbonhidrat hesabına katmayın bile... :)) saygılarımla...

Karboyu sıfırlamak tiroidin çalışmasını yani metobolizma hızını düşürecektir... bu nedenle günlük min 50g alınmalıdır... çok ani bir düşüş yaşamamak için ise genellikle 300-400 g lardan haftalık süreçlerde 50g a kadar düşürülmelidir... bu karbonhidrat ise antremanların çıkarılabilmesi ve yorgunluk hissinin azaltılması için antreman öncesi ve sonrasına paylaştırılabilir... kardio yapıyorsanız mutlaka sonrasında ağzınıza en azından iki kesme şeker atın ve bunu hiç karbonhidrat hesabına katmayın bile... :)) saygılarımla...

Yazdıklarınıza katılmakla ancak tek bir noktada katılmıyorum.

cardio yapıyorsanız mutlaka sonrasında ağzınıza en azından iki kesme şeker atın ve bunu hiç karbonhidrat hesabına katmayın bile... :)) saygılarımla...

Orhan Teziş makalesinde cardio sonrası kesinlikle basit karbo alınmamasını, komplex karboya yönelinmesini belirtiyor.

karbo almaktan ve yaglanmaktan korkuyorum ancak antremanlardada cabuk yoruluyorym...hem diyet hem hacim..zor gibi

S- Günde ne kadar karbonhidrat almalıyım?
C- Kas kütlesi kazanma dönemlerinde harcanan kaloriden fazla alınması mantığı ile kilo başına 4-6 gram arası karbonhidrat tüketilmesi tavsiye olunur.Definisyon dönemlerinde özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde günlük kilo başına 1-2 gr.a kadar indirilebilir.

• Like
Reactions: OvO
düzgün karbo kullanırsan minimum yaglanma ile cıkarsın işin içinden önemli olan dogru zamanda dogru karbo

ZAmanlamanin cok az etkisi oldugu arastirmalarda ortaya cikti.Aslen toplam gunluk kalori ve bunun besin ogelerine ayrilmasi onemli. Gunluk toplam kalori kilo carpi 44 oldugunda varolan kutlenin korunacagi iddia ediliyor. Karbonun cesidi konusunda ise tamamen katiliyorum, her zaman komplex olmali.

Back
Yukarı