Hiç barfiks çekemiyorum ?

Merhabalar, spora ilk başladığım aylarda zar zor 8-10 tane çekebiliyordum turizim okuduğum için staj gereğiyle 8-10 ay arasında bir ara vermek durumunda kaldım, haliyle personele yemek sınırsız :) et-makarna-yumurta... 72 kilodan 85 e çıktım staj sonunda ve yeniden salona yazıldım..
Ağırlık ile yapılan hareketlerde hiç güç kaybım yoktu aksine artışı vardı ancak sırt günü iş barfikse geldiğinde yarıya kadar bile çekemedi kollar :))
Şimdi zıplayarak bile çekemiyorken her gün 1 arttır gibi şeyler söylemeyin :D
Bu sorunu belli bölgeleri çalışarak düzeltebilir miyim ? (Omuz-Sırt-Kol)
Önerilere açığım :)

85 kiloyum diyorsun, kas olarak bu kiloya sahip olamayacağını düşünürsek, muhtemelen yağ olarak bu kiloya sahipsin ve bu çok fazla, mesela ben 81 kiloyum 15 Tane çekiyorum, 90 Kilo olduğumda 1 tane bile çekemiyordum, 74 KG'a indim bir ara 20 tane çektim.

Kilonu azalt ve kaslarını güçlendir.

mevsres özetlemiş zaten kolların dayanıksız barfiksi sırt hareketleri ile bir tutma kolay bir antreman değil düzenli olarak çekmeye çalışmak zamanla arttırmanı sağlayabilir
varsa lastik veya yardımcı makineler onlarda da kendini geliştirebilir veya çevredeki insanlardan yardım alabilirsin
ama sana önerim direk geniş tutup başlaman
dar tutuş alışınca genişe geçmeye çalışanlar çok zorlanıyorlar en başta geniş alışırsan darda çekebilirsin

Back
Yukarı