jimraynor
Üye
Merak ettiğim soruları bir başlıkta topluyorum. Hocalarımızın cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Beslenme ve sporla ilgili 2 senedir ve bu forumda 1 aya yakındır araştırma yapıyorum. Sorularım için ön bilgi olması açısından. aşağıdaki kısmı okursanız sevinirim.
2 senedir aşağıdaki kilo seviyelerinde gezdim.
103-88-96-82-87-82
Boy:1.86
Şu anda 82 kilodayım.Kolum ve göğsüm hafif kaslı fakat göbek ve yan bölgemde yağlar hala mevcut. Vücut yağ oranım 12kg ile %14 çıktı. Hedefim 75 kilo olmak ve %10 yağ oranına kavuşmak. Hocam beslenme bilgin çok iyi fakat sporu çok kesmişsin o yüzden vücudun iyi değil dedi.
Makinede kalori ihtiyacım 2200 çıktı ben 1200-1600 kal. arası bir diyet yapıyorum bunun yanında da spor yapıyorum. Günlük ortalama 100gr protein 200gr karb. 30 gr yağ alıyorum. 7 günün 4 gününde antreman yapıyorum. Her antremanımda 1 saat cardio ve 1 saat bölgesel vg yapıyorum. (Göğüs, mide, kanat vs.)
4 aydır spor yapamıyodum tekrar 88'e çıktım 1 aydır tekrar başladım 82'ye kadar düştüm fakat sn 4 günde 1 gün spor yapabildim ve kilom sabit durumda.Şimdiden tüm cevap verenlere teşekkürler
Beslenme ve sporla ilgili 2 senedir ve bu forumda 1 aya yakındır araştırma yapıyorum. Sorularım için ön bilgi olması açısından. aşağıdaki kısmı okursanız sevinirim.
2 senedir aşağıdaki kilo seviyelerinde gezdim.
103-88-96-82-87-82
Boy:1.86
Şu anda 82 kilodayım.Kolum ve göğsüm hafif kaslı fakat göbek ve yan bölgemde yağlar hala mevcut. Vücut yağ oranım 12kg ile %14 çıktı. Hedefim 75 kilo olmak ve %10 yağ oranına kavuşmak. Hocam beslenme bilgin çok iyi fakat sporu çok kesmişsin o yüzden vücudun iyi değil dedi.
Makinede kalori ihtiyacım 2200 çıktı ben 1200-1600 kal. arası bir diyet yapıyorum bunun yanında da spor yapıyorum. Günlük ortalama 100gr protein 200gr karb. 30 gr yağ alıyorum. 7 günün 4 gününde antreman yapıyorum. Her antremanımda 1 saat cardio ve 1 saat bölgesel vg yapıyorum. (Göğüs, mide, kanat vs.)
4 aydır spor yapamıyodum tekrar 88'e çıktım 1 aydır tekrar başladım 82'ye kadar düştüm fakat sn 4 günde 1 gün spor yapabildim ve kilom sabit durumda.Şimdiden tüm cevap verenlere teşekkürler
- Hedefim için önce iyice kilo verip ardından kas çalışması mı yapmalıyım yoksa cardio+vg çalışıp almam gereken proteini mi almalıyım?
- Şu anda günlük hayvansal+bitkisel dahil 100 gram protein alıyorum. Bunu 70'lere kadar indirmem yanlış olur mu?
- Başta kas hacmimizi çoğaltırsak sonradan yağ yakmamız daha mı kolaylasır.
- Yeterli seviyede protein alamassak yağ hücrelerinden protein ihtiyacı karsılanamıyor mu?
- Yağ hücreleri sadece enerji ihtiyacı ıcınmı parcalanıyor.
- Yağ hücrelerimiz fazlaysa yinede kaslarda yıkılma olur mu?
- Yağlı bir vucut hacim kazanmada avantajmıdır?
- Spordan önce kompleks karbonhidratlı beslenince kilo vermem zorlaşıyor buna ara vermeli miyim? Spordan önce bol protein 0 karbonhidrat 0 yağlı beslenmem yanlış mı olur?
- Spordan sonra basit karbonhidrat olarak 2 meyve yeterli mi?
- Spordan sonra basit karb. aldıktan ne kadar süre sonra bol proteinli bişey yemek gerekiyor?
- Antreman yapmadığım 2 gün var o günler nasıl beslenmeliyim. Karb ve yağ 0 protein olması gerektiği gibi mi?
- Bisiklet, koşu bandı ve eliptiğin sırası nasıl olmalı. Ben bisiklet 15dk+25dk eliptik+20dk hızlı yürüme ve hafif koşu karışık yapıyorum.
- Antremanda nasıl giyinmeliyim kimisi sıkı giyinirsen yağ yakımın artar diyorlar. Şu anda altımda şort üstümde atlet + t-shirt + uzun kollu sweet giyiyorum. Bazıları atletle çalışıyorlar bu doğru mudur?
- Günde 70gr hayvansal 30gr bitkisel protein alıyorum. Bunun haricinde amino asit ya da bitkisel pro. takviyesi almalı mıyım?
- Önce slim sonra bulk mu olmalı,önce bulk sonra slim mi olmalı. Şu anda zaten bulklar gibi hafif kaslı ve yağlıyım.
- Spor öncesi, spor sırasında ve sonrasında su içimi nasıl olmalı? Ben spor öncesi 500ml su spor sırasında 1,5lt su sonrasında ise 500ml su içiyorum. Doğru mudur?
- Yağ oranı ayda ne kadar azaltılmalı? Ya ölçümü ne sıklıkla yapılmalıdır?
- Eliptik makinesinde kalori olarak çok daha fazla değer yazdığı için eliptik makinesini uzun tutuyorum. Doğru mu yapıyorum?
- Ağırlık çalışmamı bodyciler gibi yüksek tekrar düşük kilo mu yapmalıyım yoksa düşük tekrar yüksek kilo mu yapmalıyım?
- Bisiklet koşu ve eliptik arası dinlenme yapmalı mıyım? Evetse süre ne olmalı?
- Cardioyu acaba ikiye mi bölmeliyim 30dk antreman öncesi 30dk antreman sonrası şeklinde?
- Koşuyu hızlı yürüme şeklinde mi yapmalıyım yoksa bir hızlı koşu bir hızlı yürüme şeklinde mi yoksa direk 10 ile koşu şeklinde mi yapmalıyım?
- Cardio makinelerinde mod seçenekleri var onları kullanmalı mıyım?
- Body çalışmamı kiloyu arttırarak mı yapmalıyım. Sayımı 8-12 arası mı tutmalıyım.
- Body'de setler arası süre ne olmalıdır?
- Bölge çalışmaları arası süre ne olmalıdır? (Örn. göğüs bitip kola geçerken)
- Bölge çalışmaları arası cardio yapmalı mıyım?
- Bölge içi dinlenme ne olmalı. (Örneğin üst göğüs bitip alt göğüse geçerken)
- Toplam fitness süresi ve toplam cardio süresi ne olmalı?
- Yeni gideceğim spor salonunda 12 tane hoca var fakat bazı hocaların teknik bilgilerine güvenmiyorum. Lütfen kimse beni yanlış anlamasın. Piyasada kalıplaşmış bilgilerle hocalık yapan hiçbirşeyi denemeyen kendi vücudu rezalet olan hocalar var.