Araştırmaya başlamışsın bu güzel ancak okumaya devam etmelisin acele etmemelisin,özellikle yeni başlayanlar bölümündeki ana başlıklara bak aradığın bilgileri bulursun...Çalışma tempoları kişiye göre değişir,kimisi 6 gün çalışır kimisi 4 gün kimisi 3 gün...Ben en iyisi şöyle genel bilgileri vereyim yardımcı olsun;
-Natural çalışan kişilerde büyük kas grupları en az 72 saat(3 gün),küçük kas grupları en az 48 saat(2 gün) dinlendirilmelidir.
-Küçük kas gruplarına bir günde 2-3 ten fazla hareket yapılmaz.(Profesyoneller bile 5 hareket yapmaz.)
-Normal birisi için küçük kas gruplarına 2 hareket büyük kas gruplarına 4 hareket yeterli olur.
-Split,Full body,Upper-Lower Body vs çalışma şekilleri var hangisini uyguladığınıza bağlı olarak çalışma sayınızı belirlersiniz.
-Programınıza göre belirleyebileceğiniz gibi,kondisyonunuza göre belirlemeniz bana göre daha iyi,çünkü kimisi yeni başlamıştır 2 gün birer idman yapıp dinlenmek zorunda kalır,kimisi 6 gün çift idman yapar dinlenmek zorunda kalmaz.Çalışma süreleri,haftalık tempo,rutinler biraz kişiseldir.
Not: Bu verdiğim bilgileri forumu araştırarak bulabilirdiniz ancak yardımcı olması açısından ben yine yazdım,lütfen araştırıp okumaya devam edin.Mümkünse bir antrenör'e danışın.