Hergün iki conserve balık yiyorum. Doğru mu yapıyorum?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fet

Üye
Bimdeki conserve ton balıktan hergün iki tane yiyorum ortalama. Doğru bir iş mi yapıyorum?
100kg'yum günde ort 1600 kal. almaya çalışıyorum. Son 5 haftada 5 kilo verdim.

Tavuk artık tiksindirici geliyor, yumurtaya da alerjim var. Conserveyi aç hemen ye hem kolay hem temiz protein.

Bimdeki conserve ton balıktan hergün iki tane yiyorum ortalama. Doğru bir iş mi yapıyorum?
100kg'yum günde ort 1600 kal. almaya çalışıyorum. Son 5 haftada 5 kilo verdim.

Tavuk artık tiksindirici geliyor, yumurtaya da alerjim var. Conserveyi aç hemen ye hem kolay hem temiz protein.

ben arada 2konserveyi spor sonrası yiyorum
160gramlık konserve net 100gram balık içeriyor 200gramı 45gram protein ve 400kalori yaklaşık bence faydalı bir öğün

İçerdiği yüksek proteine ek olarak ilerki yaşlarda hafızaya ve kalp hastalıklarına (ki bu kalp hastalıkları bebek yaşlarına kadar inmişken) birebir ton balığı. Haberi bulamadım ama bir ara derinlerde yaşadığından fazla tüketilmesi civa birikimi yapıyor vücutta falan gibi haberler vardı. Onun da doğruluğu tartışılır zaten. Ben olsam korkmadan yerdim.

Bol bol yesil cay icerek zararli olan civa seviyesini dengeleyebilirsin. Obur turlu cidden zararli olur.
Civa acisindan cok tehlikeli bu kadar cok yememelisiniz.

Sent from my iPad using Tapatalk

bu civa normal balıktan mı kaynaklanıyor yoksa konserve olmasından mı?
bimdeki konserve yerine daha kaliteli birşeyler alsam yine aynı mı olur?, onu nasıl kontrol ederim?[DOUBLEPOST=1420699659][/DOUBLEPOST]dardanelin ton balığı mesela "civasızmış", onu alsam yine bu kadar tüketmem doğru olur mu?

Son düzenleme:
bimdeki konserve yerine daha kaliteli birşeyler alsam yine aynı mı olur?, onu nasıl kontrol ederim?[DOUBLEPOST=1420699659][/DOUBLEPOST]dardanelin ton balığı mesela "civasızmış", onu alsam yine bu kadar tüketmem doğru olur mu?
Denizin zemininden kaynaklanıyor, dibe yakın yaşayan canlılarda civa seviyesi yüksek oluyor özellikle kabuklularda.

Dostum gun icerisinde baliktan baska protein kaynagi tuketmezsen orada sikinti olur iste. Her seyi tadinda birakmak lazim. Her seyin fazlasi zarar suyun bile fazlasi zararken... Etten sütten de alman gereken vitaminler var. Onlari da tuket derim ben .

yeşil çay tüketimi hakkında bilgi verebilirmisin ben iş yerimde günde bir finca içiiyorum sadece günde ne kadar tüketmemiz doğru olur ?
Maksimum uc bardak tuketmeniz dogru olur diye hatirliyorum biraz arastiriyim net bilgiyi yazarim.

Edit: gunde 5 bardaga kadar sorun yok 2-3 en ideali. Ve ayrica cok sicak icilmemesi tavsiye ediliyor.

Tarantinonun dedigi dogru. Vucudumuzun kendi urettigi proteinlerin yaninda 8 tane disardan almasi gereken proteinler var. Bunlarin sut urunlerinden, et urunlerinden, kuruyemislerden ve sebzelerden alinmasi gerekiyor. Sen sadece 1ini alirsan vucudun digerlerinin eksikligini hisseder. Herseyi sirasiyla. Et yemeklerinin yaninda neden salata yeniyor zannediyorsun [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kardesim onun yerine 1 kilo balik alip yesen yada 2 kilo temizletip kilciksiz falan kizartman 10 dakika en fazla yesen hem dogal hem daha faydali olmaz mi civa var mi yok mu diyede dusunmezsin?

Haftada iki adet konserve ton Balığı doğru bilgi içindeki cıvadan dolayı haftada iki adetten fazlası Zararlı

Back
Yukarı