hergün antrenman sakıncalımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umd07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
antreman yaptığımız zaman kaslarımız parçalanır dinlendiğin zaman ise kaslarının onarımı gerçekleşir o yüzden bir kas grubunu 48 ile 72 saat arası dinlendirmen gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam büyük kas grupları 72 kücük kas gruplarını 48 saat dinlendirmek gerekiyor yanlış ise düzeltirler zaten ama hergün antreman yapmak diye birşey yok eğer çok ileri seviyede isen hergün bir bölgeni çalıştırarak antreman yapabilirsin benim antrenörlerim öyle yapıyorlar mesela ama zaten oturmuş bir vücutları var üstüne koyarak gidiyorlar işte

Benim bildiğim kadarı ile haftada 3 gün antrenman yapmaktansa haftadaa 6 gün antrenman yapmak daha iyidir.Çünkü tüm kasları aynı günde çalıştırmaktansa kasları parçalayıp ayrı günlerde çalışmak daha iyidir buna + olarak performans sorunuda çekmezsin.

Senin icin yorucu olmuyorsa sakincasi yoktur bence. Hergun ayni yeri calistirmamak lazim. Bir gun bacak bir gun omuz ve karin calisirsin.

FAzla antrenman yoktur. Yetersiz beslenme,uyku ve supplementsizlik vardır.

Siz yeterince beslenir kritik zamanlarda supplementlerinizi alır ve düzgün uyursanız geriye gitmezsiniz.

Tabi gece gündüz benche yatın demek değil bu. Ben aynı bölge için 48 saatin fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. Bacak da dahil.

Zaten türk sporcusu bacağı %50 verimle çalışıyor. Bu yüzden ötürü bacakta 72 saat ve üstü kuralıını gerçekten çok ağır ve kaliteli idman yapacak seviyedekiler için olduğunu düşünüyorum.

Zaten türk sporcusu bacağı %50 verimle çalışıyor..

Aynı Türk sporcusu vur deyincede öldürmekte.Fazla idmanın zararı yok derken bir sınırlama yapmak gerekir 3 4saat salonda pinekleyen insanları bilirim.

Fazla antremanla geri gitmessin belki ama ileriyede gitmessin.Her gün idman yapılcaksa ona göre program ayarlanmalı , atıyorum her gun tek bölge yapılır vs..Haftada bi bölgeyi 2 3 gere çalıstırmak manasız.

her gün kas çalışmak sakıncalıdır
kaslarınızın dinlenmesi gerekir
aksi halde gelişmez
hatta mevcut kaslarınızdan yersiniz
en iyisi 1 gün ara verip bir gün çalışmaktır

Back
Yukarı