Her kalori değeri dogrumudur ?

kular15

Üye
her kalori degerı dogrumduur ? yani ben bugün bir dondurma yedım ve dondurma paketı ustundekı kalorı degerı 90 kcal yazıyor.50gr mında diyor.dondurmada 50gr agırlıkta.
kalorı hesabımı tutturursam eger bu dondurma bana zarar vermezmi ? cunku 90 kalorı cok az bır deger

Zarar nasıl bir zarar? Sağlık içinse olay kaloriye değil, yediklerinin doğallığına, temizliğine, miktarına ve zamanına bakar. Herhangi bir yiyecekte, herhangi bir etiket üzerinde yazan değerler yaklaşık değerlerdir. Belki 45 belki 55 olabilir. Hesaplarla değil doyumlulukla yaşamak gerekir. Bir dondurma yemişsin. Afiyet olsun. Bunun hesabını tutacak birşey yok. Normal boyda bir dondurma. Aşırıya kaçmamışsın. Fakat gidip de bir daha bir daha dondurma veya şekerli şeyler yersen o zaman da aynı şekilde kalori hesabına gerek yok zaten pis beslenmişsin demektir bu da zaten her yönden zararlı. Kısacası böyle şeyleri "tadımlık" veya az miktar "zevkine" yiyorsan bunları düşünmene gerek yok. Çünkü olay gerçekten kaloriden ibaret değil.

Anladım.Bazen öğünümü kesip o öğün yerine abur cubur yiyordum.Kalorımı alt sınırda tutuyorum nasıl olsa dıyordum.Dün de dediğim gibi bir dondurmanın sadece 90 kalorı oldugunu gorunce bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüp sormaya karar vermiştim.Cevabınız için teşekkürler.
Temiz beslenmemin yanında diğer besinlerdende tükete bilirmiyim peki ?
Spor yapmıyorum.Sadece diyetle zayıflamaya calısıyorum.

Back
Yukarı