Her hafta aynı ağırlıkla çalışma hakkında...

elite35

Üye
Örneğin ben bench press'te yardımlı 50-55 kg basabiliyorum. ( 4.ayım )
Bicepste dumbell ile 15 kg yardımla kaldırabiliyorum.
Ama gelişmediğimi düşünüyorum bu ağırlıklarla. Zorlanıyorum kaldıramayacak duruma da geliyorum ama psikolojik olarak ağırlıkları arttırmam gerektiğini düşünüyorum bu kez de verim alamıyorum şu son 2 haftadır.

Şimdi zaten zorlandığım ağırlıklar bunlar yardım alarak yaptığım max. ağırlıklar.. daha da arttırmamın faydası olmaz diye düşünüyorum yanlış mıyım ?
Ya da ne yapmalıyım ? Piramit sistemli çalışıyorum. Son set max. ağırlık oluyor. Full max. ağırlıklarla mı çalışayım ?

Hareketi bozmadan kaldırabileceğin max. ağırlığı seç. Ağırlığı arttıramıyorsan bunun nedeni yeterli beslenememen olabilir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Piramit çalışma sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Örneğin ben bench press'te yardımlı 50-55 kg basabiliyorum. ( 4.ayım )
Bicepste dumbell ile 15 kg yardımla kaldırabiliyorum.
Ama gelişmediğimi düşünüyorum bu ağırlıklarla. Zorlanıyorum kaldıramayacak duruma da geliyorum ama psikolojik olarak ağırlıkları arttırmam gerektiğini düşünüyorum bu kez de verim alamıyorum şu son 2 haftadır.

Şimdi zaten zorlandığım ağırlıklar bunlar yardım alarak yaptığım max. ağırlıklar.. daha da arttırmamın faydası olmaz diye düşünüyorum yanlış mıyım ?
Ya da ne yapmalıyım ? Piramit sistemli çalışıyorum. Son set max. ağırlık oluyor. Full max. ağırlıklarla mı çalışayım ?
Ağırlık öyle artırılmaz . 4x8 biceps mi çalışıyorsun elinde 10 kilolar varken 3 set nizami çıkardın tamam 4. Set 12.5 lukları alacaksın nizamı yapabildiğin maximum tekrarı çıkaracaksın baktın ki 8 çıkıyor ( 8 farazi bir sayı senin set tekrarın önemli olan ) ertesi hafta 12.5 kilolarla 8x4 giriceksin 2 hafta sonra 15lerle denemeye başlıcalksın fln fln . .

Back
Yukarı