her gün tek bölge

tyly12

Üye
ardşlar her gün 1 bölge çlştrıorum yeni bşladım 2 gün oldu.

gögüs 5 hareket ypıorum.

omuz 4 hareket

sırt 5 hareket

bacak 3 hareket

biceps karar veremiorum 3 hareket mi 4 hareket mi yapsam önerilerinizi bekliorum.

triceps 4 hareket sizce fazla mı 4 hareket

Yen, başladıysan hergün 1 bölge çalışmana gerek yokki forumda yeni başlayanlar bölümüne bir göz at istersen Flexorun programları var ve bütün dünyada yeni başlayanlar buna benzer program uygular ilk 3-4 ay. Hadi kolay gelsin :)

hayır real 7 aydır yapıorum 1 günlük sisteme gçtim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:22 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:52 ----------

arkadşlar sırt max kaç hareket olmalı??

bence hergun calısman hata dınlenmende lazım yanı benım program boyle mesala

salı gogus ön kol
perşembe omuz arka kol
cmts. sırt bacak

Biceps 3 hareket ypicm barbell hammer consant 4x6 max agrlik triceps bicepse gre daha buyuk bi kas onuda 4 hreket 3 seetten ypiorum

bu tek bolge programı bazı(hatta birçok kişi dahil) bünyelerde fiyasko yaratırken (benim partner gibi :D) bazı bunyelerdede oldukça iyi sonuçlar veriyor (benim gibi). yalnız çok ağır ve cok sert aynı zamandada olabildiğince kısa çalışmalısın. burada agırlıktan çalışmaktan kastım kaldıramayacağın kilolar kullanmak deil. aksine kaldırabileceğin kilolarla negatif tekrarlı çalışmalar. daha hafifleriyle drop setlere geçmek. hatta yetinmeyip dev setler yapmak. vs vs.. kesinlikle setler arası az dinlemek (max. 1 dk.). antrenman suresini max. 40 dk tutmak. tek bolge çalışmasında ben tricepside bicepside ayırdım. boylesi dahada iyi cunku daha fazla gerilim yukleyebiliyorsun.

ozetle tek bolge çalışmasını layıkıya çalışıyorsan cok iyidir. beslenme cok cok onemli. artı hergun farklı farklı kaslarda gun aşırı travmalar yaptığın için. vucut buyume faaliyetlerini hızlandıracaktır. bunda amaç kısa çalışmak , acımazsızca çalışmak , kasa olabildiğince cok gerilim yuklemek (bunun için cok çok agır kilolarada gerek yok ayrıca) ve tumbunları 30-40 dk gibi kısacık bir surede gerçekleştirmek. mesela yuksek yoğunluklu kardiyoların klasik kardiyolara gore daha cok yağ yaktırması gibi yuksek yoğunluklu kısa çalışmalarında kaslara buyume anlamında daha cok getirisi olabilir. neden olabilir diyorum çünkü birçok kişide bu sistem işe yaramıyor. yarayanlarda bundan vazgecemiyor. son notda su olur beslenme cok cok onemlidir cunku haftada 5-6 antrenman atman sozkonusu. bunun için yeterli kalori protein alımı sağlanmalıdır. aksi takdirde buyumeden soz edemeyiz. beslenme olmazsa butun çalışmam sistemleri fiyaskodur . sen çift bolgeden hacim alamadım demişsin. birde beslenmeni gozden geçir derim. iyi çalışmalar.

oklohama bu pazrtesi bşlıcam gögüsle snra biceps snra omuz snra kanat snra triceps sence ara veriyimmi yoksa 5 gün gdyim snra mi ara veriyim bide msela barbell curl yapıorum max 25 kg kldırorum 3 set yptım snra hafif kilola la mı grcm her harekete çıkarabilidğim kadar tam anlayamadım

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:28 ----------

Artik kollarimin gelismesini istiorum 7 aydir devm ediorum drop set yapabilir miyim

Oklohama beslenm cok dikkat edicem artik
Yaza kadar fit bir vucudum olsun istiorum
Ama simdi bugun gogus calistim yarin biceps mi griym tricepsle beraber mi giriyim

aslinda bende yeniden basladim yani 182 boy 100 kiloyum 3 yil ocne 85 kiloya dusmustum ve baya fittim . oyle musabik bii degilim derim fit olmak. buna benzer bir programi salondaki hoca verdi ama program super setlerle destekleniyor. mesela 1.gun gogus ve biceps calsiiyorum. gogus iki ayri seti kucuk kilolarla birlestirip 5x12 yapiyorum mesela bench presse girip 12 lik set ardindan molasiz flying yapiyorum. boyle 5x(12+12) yapiyorum. setler arasi 30 sn dinleniyorum. kas kaybi diyeceksiniz isin asli xxl bedenden large bedene dusmek. hacimden ziyade olabildiginde define olmak istiyorum. yapidan yapiya degistigini okuyorum forumda. benim icin hacim almak sorun olmuyor. askine kuculmek hep sorun oluyor.
umarim yanlis yapmiyorumdur. hic bulk olmaya calismadim ama hep bulk kaldim:(

Bn bi hacim alablsem ii olcak kollar kalinlasti ama gogusleri bi trlu sisiremedik
Üst göğüse ağırlık verirsen ve pullover hareketini de sağlam girersen sonuç alırsın bence.
En severek, acı çekerek çalıştığım ve verim aldığım bölgeler göğüs ve kanatlar. Acı çekmeden olmuyor gerçekten.

Yaklaşık 1,5 ay oldu spora baslayalı ilk ay ısınma programı yazdı hoca şuan şöyle bir program yazdı
Chet press
Pec fly
Lot pull down
Seated row
Soulder press
Dumble let row
Arm curl
Hammer
Push down
Rope push down
Leg extension
Calf R.
Leg curl
Sumo squad
Abcrunch
Horizontanl leg curl
Leg raise
Hyperextension
Hanging knee up
3*10 setler halinde
Bir günde bu kadar calısmak doğru mu yoksa bölge bölge mi calısmalıyım?

Back
Yukarı