Her Gün Gitsem

Malum yaz geldi ve tatile gitmiyorum evde de canım sıkılıyor bu vakti vücut için harcasam diye düşünüyorum. Her gün gitsem body e ya da haftada 5 gün falan zaten her gün farklı bir bölgeyi çalıştırıyorum. ilk gün sırt, göğüs ikinci gün ön kol , arka kol ve 3.gün bacak omuz tabiki her zaman karın var. böyle tekrar ediyor. 5 gün gitsem bir problem olur mu benim için ?

sırt göğüs büyük kas+büyük kas bunu yaparsan bide üstüne her gün spora gidersen kaslarını doyurman çok zor olur.
ben olsam şahsen omuzla bacağıda aynı gün çalışmam aldığın proteinin çoğunu bacak alıcak zaten.
haftada 5 günde gitsen kalan 2 gün boşunu aralara serpiştir overtraining olma riskini azaltırsın yada daha çok verim alırsın kasın dinleniyorken geliştiği gerçeğini bi kenara atma..
kolay gelsin..

Bodybuildingde antreman kadar dinlenmekte önemlidir. 5 gün yeni başlayan bir sporcu için fazla gelebilir ve kaslar katabolik- duruma geçebilir. Sen az az ama sıkı sıkı yap haftanın 3 gününüde kendine ayır :)

* Kas yıkımı

bence çık hızlı gitme
aralada birer gün dinlen
kas yapımı dinlenme esnasında oluşur
dinlenmesen bu iş olmaz

yeni oldugun icin haftada 3 gün yeterlidir kaslar dinlenerek gelisir

4 gün gidilebilir örneğin pazartesi, çarşamba,cuma,pazar gibi aralardaki günlerde çalışmamalısın profesyoneller bile 6 gün çalışıyor

Son düzenleme:
Back
Yukarı