Her gün barfiks, şınav vs. çalışmak

Merhabalar. Öncelerde spor salonunda fitness yapmışlığım var. Şu an maddi durumum el vermediği için spor salonuna gidemiyorum. Sorum şu her gün şınav, barfiks vs. çalışılır mı ? Amaç hacimlenmek değil, formda kalmak, kuvvetlenmek ve kondüsyon sağlamak. Her gün dediysem yine 7 gün yapmıyorum haftada duruma göre 2,3,4 gün ne zaman müsait olursam yapıyorum.
Örnek programım;
6-4-4 şeklinde 3 set barfiks
4x10 şınav
3x8 alternating dumbell curl
3x10 french dumbell press
3x10 dips
son olarak da alt karın, üst karın ve adonis şeklinde çalışıyorum.

Bu şekilde çalışarak hacim alamam biliyorum ama overtraining de yapmaz sanırım bu şekilde çalışmak değil mi ? Dediğim gibi amaç hacimlenmek değil spor olsun diye formda kalmak. MERAK ETTİĞİM ŞEY BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAMIN ZARARI OLUR MU ?

zararı olmaz, dumbell hareketlerini çıkar bide squat ekle ve barfiks ve şınavda tutuşları değiştir ara ara, geniş, dar, eller içeri şınavda da elmas şınav, el vurmalı şınav vs. ve sayıyla sınırlama kendini max. yapmaya çalış.

zararı olmaz, dumbell hareketlerini çıkar bide squat ekle ve barfiks ve şınavda tutuşları değiştir ara ara, geniş, dar, eller içeri şınavda da elmas şınav, el vurmalı şınav vs. ve sayıyla sınırlama kendini max. yapmaya çalış.
Cevabınız için teşekkürler. Dumbell hareketlerini çıkarmamın sebebi nedir acaba ?

Cevabınız için teşekkürler. Dumbell hareketlerini çıkarmamın sebebi nedir acaba ?

dumbell hareketlerinide yaparsan squatı ekleyerek sürenin 45 dk 1 saatin üstüne çıkacağını düşünüyorum. Buda uzun vadede motivasyon eksikliği yaratır. Şınav barfiks ve dipsle dumbell la çalıştıracağın yerleri zaten daha güzel şekilde çalıştırıyosun fazlası gereksiz benim düşünceme göre.

Yok illa dumbella da çalışçam diyosan omuz çalış omuz press yana açış felan yap. İyi çalışmalar.

dumbell hareketlerinide yaparsan squatı ekleyerek sürenin 45 dk 1 saatin üstüne çıkacağını düşünüyorum. Buda uzun vadede motivasyon eksikliği yaratır. Şınav barfiks ve dipsle dumbell la çalıştıracağın yerleri zaten daha güzel şekilde çalıştırıyosun fazlası gereksiz benim düşünceme göre.

Yok illa dumbella da çalışçam diyosan omuz çalış omuz press yana açış felan yap. İyi çalışmalar.
Anladım önerileriniz için teşekkürler. Size de iyi çalışmalar

Back
Yukarı