Her Antremanda Tek Bölge Çalışmanın Faydaları Nelerdir ?

haftada 2 defa kol calısmak gereksiz bana göre zaten gögüsle triceps sırtlada biceps iyi calısıyor ayrıyetten birde 2 defa kol eklemek gereksiz yaz aylarında tek bölge olayını bende düsünüyorum bacak bence tek gün tek basına calısılmalı en büyük kas grubumuz ve yorucu oldugu icin

dishiwelet 'e ben de katılıyorum. Bacak tek başına çalışılması gereken bir kas grubu diye savunmuşumdur hep.
Bu kadar büyük bir kas grubunu sırt - kanat ile yada omuz ile kombine etmek vücudunuzda çok büyük bir kan miktarının kısa sürede yer değiştirmei demektir.
Böyle bir kan hücumu ilk bölgeyi yada görece olarak 2. çalışılan bölgeyi desteksiz bırakır.

tek bölge

selam arkadaşlar ben 2 aydır spora basladım su an tek bölge calısıyorum bu program nasıl aklım cok karısık tek bölgemı daha ıyı tek bölgemi
1arka kol ön kol
2göğüs
3omuz
4sırt
5bacak

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:12 ----------

selam arkadaşlar ben 2 aydır spora basladım su an tek bölge calısıyorum bu program nasıl aklım cok karısık tek bölgemı daha ıyı tek bölgemi
1arka kol ön kol
2göğüs
3omuz
4sırt
5bacak

Haftada 5-6 gün gidebilecek imkanın varsa hergün tek bölge hacim için en etkili sistemlerden biridir, ben en çok verimi bunu uyguladığım dönem almıştım bi müddet sonra alışıyor vücut değiştirdim gene, senede 2 ay falan uygulanırsa maksimum etki alınıyor

Pazartesi - Göğüs-Karın
Salı- Sırt
Çarşamba- Omuz&Trapez
Perşembe - Bacak&kalf
Cuma- Biceps&Triceps
Cumartesi Pazar istersen kardio istersen off

Benim program böyleydi
Antreman en fazla 30 dk sürüyordu,güç artışı hacim artışı oldu, güç artışını da en çok bu programla sağladım, her çalıştırdığın bölgeyi taze kuvvetle sonuna kadar zorlayabiliyorsun çünkü, idman da 30 dk gibi kısa bir sürede bittiği için uzun süre katabolik durumda kalmıyor vücut, bu kısa sürede aşırı zorladığın için de gelişmekten başka çaresi kalmıyor, ama iyi beslenme şart :D

Yukarıda yazdığın program da güzel, ama dediğim gibi imkanın varsa tek bölgeyi 2-3 ay uygula

30dk.. çok kısa değil mi.. set arası dinlenme vermiyor musunuz ??

Bende 2.5 aydır yağ yakımı yaptığım için haftada 4 kez gidiyordum salona ve her gittiğimde 20 dk kardiyo + ağırlık antrenmanı ve mekik hareketleri yapıyordum bu sayede baya bi yağ yaktım..

Split şu şekildeydi

pztsi: 20 dk cardio + göğüs/biceps + mekik
salı:20 dk cardio + sırt/triceps + mekik
çarş: off
perşembe:20 dk cardio + omuz/bacak/ + mekik
cuma:20 dk cardio + triceps/biceps + mekik

Antrenman süresi uzun sürüyordu tabiki ama inanılmaz etki etti.. Şimdi artık hacime yönelik program oluşturmak istiyorum bu konuyu gördüm ve bence çok ideal olduğunu düşünüyorum ..

Yinede mekik hareketlerini hangi güne ve 1 günde cardio yapıcam onuda hangi güne koyucağımı söylerseniz çok sevinicem ..

Split:
Pazartesi - Göğüs-Karın
Salı- Sırt
Çarşamba- Omuz&Trapez
Perşembe - Bacak&kalf
Cuma- Biceps&Triceps
Cumartesi - off
Pazar - off

Birde hacim için en etkili hareketler hangileri sizce bölge bölge onlarıda olması gereken set sayıları şeklinde yazarsanız konuyu açan arkadaşım içinde ve bu tür program arayan herkez için etkili olur diye düşünüyorum,hocalarımızdan yardımlarını bekliyorum. Çünkü salonumdaki kendi hocama hiç güvenmiyorum

Saygılarımla..

ben haftada her bölgeyı ıkı kere calısırım ama nasıl mesela ust bölgelerı calısırken ertesı gun alt bölgeye agırlık verırım üst bölgeler dınlenır o sırada ust alt kombınasyonu vucudunu tanırsan kımseye gerek kalmaz :)

Konuyu hortlatıcam ancak haftada 6 gün idman nedir yaahu? Bu kaslar nasıl gelişip büyüyecek?Nasıl dinlenecek?

Back
Yukarı