Hem yag yakip hem kas yapmak

ozgdru

Üye
2 aydir spor salonuna gidiyorum.70 kg ile basladim suan 73 um 3 kg almisim.kol bacak aletlerinde 25 er kg ile calisiyorum suan 10×3 set seklinde.Dambillarlada 5kg 7.5 kg calisiyorum .kollarim biraz kaslandi.yag oranim yuzde 26 falan. Salondaki hocalar ısrarla az agirlik 15 kg 50 tekrar yap dedi yag yakmak icin.yoksa kaslanip kilo vermem zorlasirmis irilesirmisim.Bir garip celiski icindeyim nette arastirdim kimi hocalar bayanlarda fazla agirlik az tekrar ile yag yakilabilir demis.Nasil bir yol izlemek lazim .once kosu,eliptikle zayiflayip sonra mi agirlik calismali.Biraz uzun oldu kusura bakmayin

50 tekrar gibi söylemler artık mit.

kaslar 10 tekrar (iyimser söylenmiştir) altında korunamaz bunun sebebi de progressive overload mantığıyla yani aşamalı artırma ile kasa sürekli alışık olmadığı yani daha ağır kilo ile zorlama yapmazsanız kas kendini büyütmez ve korumaz.Aynı ağırlık ile yapılan hele de 50 tekrar gibi bilimsel karşılığı olmayan sayılarda kas yükleme hissetmez.
Günlük olarak yaptığınız çarşı yürümelerinin kalf ya da bacak kaslarına ne kadar faydasını görüyorsunuz buna bile baksanız rutine dönüşmüş hareketlerin kas kazandıramayacağı ya da koruyamayacağını çözebilirsiniz.

çok tekrarlı çalışmalarda kasta hissettiğiniz yanma ne yağ yakımını ne de güç artışı kökenlidir.Tamamen laktik asit birikmesi sonucudur.

yağ yakım sürecinde ağırlık çalışmanın amacı kas kaybetmemektir.(vücut geliştirmeciler için ise kas ta kazanmaktır).Bu yüzden yağ yakmak için kaloriyi düşürüp kardio ve benzeri çalışmalar yapmanız yeterlidir.ağırlık çalışmak dediğim gibi kas kaybetmemek ve çok hızlı yağ yakımlarında derinin sarkmaması içindir..

özetle : kas çalışmada esas niteliktir nicelik değil..

not: 10 tekrarı iyimser söylememin başka bir sebebi var.. 3x10 tekrarın mucidi Dr DeLorme 1940larda savaş yaralılarına sırf rehabilitasyon için 10 tekrarı kullanmış ve 7x10 olarak icat ettiği sistemi zamanla 3x10a düşürmüştür.Bu vücut geliştirme dünyasına 3x10 olarak yerleşmiştir. Hipertrofi aralığı 4-8 tekrardır.[DOUBLEPOST=1499840058][/DOUBLEPOST]bir hatırlama : Ağır çalıştığınızı düşünüyorsanız 10 tekrar yapmak için 15-12tekrarlı ısınma ya da ön hazırlık setleri yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Back
Yukarı