Hazirladigim program hakkinda gorusleriniz

Selam dostlarim ve hocalarim. 2 yildir bu sporla ilgileniyorum, okul ve is yuzunden tum gucumu veremesem de duzenli olmaya calisiyorum. Amacim fitness ve vg'yi kombine etmek denebilir. Genel olarak ne bulk ne define; orta yoldan gitme taraftariyim.
Bir suredir devam ettigim programimi degistirme karari aldim. Goruslerinizi ve onerilerinizi merak ediyorum. Simdiden tesekkurler.

Pzrtsi - Off
Sali - Bacak,Triceps,Crunch
Cars - Gogus,biceps,kardiyo
Prsmbe - Off
Cuma - Sirt,triceps,karin
Cmrts - Omuz,kardiyo
Pazar - Biceps,karin

Daha verimli calismami sagliycak degisiklik onerinizi bekliyorum.

onu malesef hayat kosturmacasi yuzunden off biraktim, benzer birseyi ben de okumustum haklisin.
kaslarin dinlenmesi ve siralama acisindan da fikirlere acigim.

bence bir gün çalıştıktan sonra ertsi gün vucuduna dinlenmek için fırsat vermelisin
normal şartlarda vucut kendini bukadar hızlı toparlayamaz
onun dışında burda birçok kişi programını yazmış onlardan sana uygun bir kombine seçebilirsin

göğüsten önceki gün arkakol girersen yorgun bir arkakolla ne yüksek ağırlıkta göğüs çalışabilirsin ne de arkakolunda gelişme kaydedebilirsin.
amacın kolları önplanda tutmak heralde o halde şu program daha mantıklı olacaktır
chest-triceps
back-biceps
off
omuz, karın
bacak, kalf
triceps,biceks,abs(isteğe göre)
off

sali günü triceps çalışıyorsun. ertesi gün yorgun tricepslerle göğüs çalışacaksın. bu haldeyken göğüsten önce tricepslerin yorulacak ve büyük ihtimal göğüs için yeterli gerilimi sağlayamayacaksın.

sırtla biceps, göğüsle tricepsi aynı güne koymaya çalış. bu durumun önüne bu şekilde geçebilirsin.

kolu haftada iki gün çalıştırıyorsun. amacın belli. kolları büyütmek ama zaten göğüs ve sırt çalışırken de kolları çalıştırıyorsun. bir de üstüne 2 gün kol.. bu çok fazla gibi..

oncelikle bilgiler icin cok tesekkur ederim, hepsi cok faydali oldu. aslinda kol olarak diger bolgelere nazaran daha ondeyim ve onceligimi bacak,sirt ve goguse vermeye karar verdim.
gogus icin tricepsi, sirt icin bicepsi onceden yormaman gerektigini biliyorum aslinda ama gogus-triceps ve sirt-biceps calistigimda da kol acisindan verimin dustugunu gordum oncelerde.
soyledikleriniz dogrultusunda onumuzdeki 2 ay icin soyle bir program nasil olur sizce?

Pazartesi : Bacak - Kol
Sali : Off
Carsamba : Gogus - Kardiyo
Persembe : Off
Cuma : Sirt - Karin
Cumartesi : Off
Pazar : Omuz - Karin

Back
Yukarı