Hazır Piliç Ürünlerinde(ısıt ye) Fayda-Zarar Analizi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Random7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sürekli tavuk göğsü yemekten bunalan biri olarak birkaç süpermarkette dikkatimi çekti bu ürünler.Öncelikle iyi taraflarından bahsetmek gerekirse kaliteli markaların(örneğin banvit) ürün fiyatları oldukça makul ortalama 3,5-4 tl 300 gr ürünleri.Bu ürünlerin 100 gr 18-19 gr protein bulunmakta.Ayrıca ürün çeşitleriyle aynı şeyi yemekten sıkılanlar için ideal bence.Amaa...Öncelikle bu ürünlerde kayda değer şekilde yağ var.Ayrıca bu hazır gıdaların hangi koşullarda yapıldığını ve içinde ne bulunduğunu tam olarak kestirmek mümkün değil.Ancak birkaç kaliteli marka ambalajlarında göğüs etinden üretilmiştir ibaresini bulundurmakta.Gerçekten bu ürünleri tercih etmek konusunda karar vermek oldukça güç.
 
dün benimde aklıma takılmıştı bu ürünler bende forumda arama yapacaktım ki siz açmışsınız bende bunun cevabını öğrenmek istiyorum. ne derece sağlıklıdr, pratik oluşundan ve daha lezzetli olmasından dolayı özellikle çalışanlar,vaktı kısıtlı olanlar,bekar hayatı yaşayanlar tarafından tercih edilebilir fakat devamlı tüketilmesinde bi sakınca var mıdır?
 
Evet onlardan bahsediyor.Ben arada tüketiyorum evde sebze yemeği olduğunda.Kolay ve pratik oluyor.Merak ettim bende zararı kimyasal açıdan olabilir yani.Bize bunun cevabını en iyi bunların üretiminde çalışan veya yetkili olan biri verebilir gibi ama onlarda sır gibi saklıyolardır kesinlikle.Ama böyle ürünler sağlık bakanlığı tarafından denetlendiği için bilemiyorum ne derece zararlıdır.
 
Şenpiliç'in sitesinde gördüm şinitzel için
Besin Değerleri(100 gr ürün için)
Protein (gr)18.76
Toplam Yağ (gr)1.11
Doymuş Yağ (gr)0.36
Enerji (kcal)139.00

Yağ 1.11 gr diyor inanasım gelmiyor ama bilmiyorum :) gerçekten az yağ varsa ve üretimlerde kullanılan malzemeler düzgünse(et,yağ vb) sıkıntı olucağını sanmıyorum ama tavsiyem kemiksiz yağsız tavuk göğsü alıp yoğurt toz biber kekik sarımsak ile harç yapıp yağsız tavada yada yarım kaşık yağ ile kızartmanız(fırında olur) daha sağlıklı hem 100 gr tavuk göğsünde 24 gr falan protein var tadıda nefis oluyor böyle :cool:
 
Arkadaşlar bu ürünlerin dış kısmı yani sos kısmı oldukça karbonhidrat içeriyor ve işimize yarayabilecek bir karbonhidrat olduğunu sanmıyorum ayrıca üzerlerinde ısıl işlem görmüştür yazıyor nasıl pişirildiğine dair bilgi yok yağda kızartma yapılmış olması yüksek bu da bu ürünü sağlıksız ve çekici olmayan bir ürün yapıyor benim gözümde
 
Arkadaşlar bu ürünlerin dış kısmı yani sos kısmı oldukça karbonhidrat içeriyor ve işimize yarayabilecek bir karbonhidrat olduğunu sanmıyorum ayrıca üzerlerinde ısıl işlem görmüştür yazıyor nasıl pişirildiğine dair bilgi yok yağda kızartma yapılmış olması yüksek bu da bu ürünü sağlıksız ve çekici olmayan bir ürün yapıyor benim gözümde
sana tamamıyla katılmakla birlikte, avrupada domuz dana ve hindi etleri bu şekilde çok tüketiliyor ama onların ürünleriyle malesef bizim ki bir değil üstelik bu kastettiğiniz ürünler büyük ihtimalle ismini vermek istemediğim bir kaç süper marketten alındığı zaman ne olduğu belirsiz şekillerde hazırlanıyor işleniyor haddinden fazla yağ ve karb içeriyor kısacası kullanmayın derim. kasaptan alın nerdeyse aynı fiyat tavada 10 dakika fazla kalsın etin ne kadar piştiği çok da mühim değil sonuçta protein aynı protein tadını da kendi soslarınla güzelleştir ne olduğunu bilirsin ( isot pulbiber ya da domates konsantresi )
 
Back
Yukarı