bak işte bu önemli bir ayrıntı. hayvansal proteini yeşillik ile birlikte alın diyor. yani diyor ki, arabanız sadece benzin ile gitmez, arabanıza yağ, antifiriz de koyun diyor.Kendisi hekim , mikrobiyolog.Çok büyük bir iddaa.. Demesi şu : Kırmızı ettek protein vücutta asitlenme yapar , buda kas kaybına yol açar.100 Gram kırmızı et yiyiorsan , yanında en az 300 gram yeşillik yiyeceksinki , etin asitlenmesini sağlasın. Kitapta bir çok ilginç bilgiler daha var.Büyük bir iddaa atmış ortaya.Umarım yanılıyordur.
Evet , kitapta başlık atmış açık açık diyorki : " Hayvansal proteinler kas kaybına yol açar" ama hemen altınada ilave etmiş , YEŞİLLİK YEMEZSENİZ kas kaybına yol açar diye.Çok faydalı bir bilgi bence.bak işte bu önemli bir ayrıntı. hayvansal proteini yeşillik ile birlikte alın diyor. yani diyor ki, arabanız sadece benzin ile gitmez, arabanıza yağ, antifiriz de koyun diyor.
11 aylik vg ciyim..her sabah 5tam yumurta yerim..eti yavan sevmedigim icin yagli yerim tavukta oyle gogus yemem...arti 4kutu protein tozu bitirdim..bugun kan testi sonuclarini aldim doktor bomba gibisin dedi..hayvanlarda karbonhidrat yok, proteini zararlı , yağı kolestrol
ALLAH niye yaratmış acaba yada şunu sormak gerek niye bu kendini diyetisyen sanan mahlukatları yaratmış ?
biz eti yeşillikle yiyelim her ihtimale karşı ki işi garantiye almış olalımEvet , kitapta başlık atmış açık açık diyorki : " Hayvansal proteinler kas kaybına yol açar" ama hemen altınada ilave etmiş , YEŞİLLİK YEMEZSENİZ kas kaybına yol açar diye.Çok faydalı bir bilgi bence.
Bu gut hastaligi efsane..bunu tv de ozellikle dinledim..kanunu sultan suleymandan bahsederken profa sordular neden padisahlarin cogunda bu hastalik var cok et yemektenmi diye? Adam hayir dedi gut hastaligi genetik bir hastaliktir o yuzden padisah hastaligi diye bilinir..genetikte yoksa korkulucak bir sey yok...Kitap bana çok önemli bir şeyi öğretti , " ben sadece kırmızı et yiyorum ve sağlıklı besleniyorum" Evet son derece yanlış , kırmızı et fazla tüketime sağlığa zararlıymış , gut hastalığına sebep olabiliyormuş , hatta vücut fazla asidini dışarı atmak için kas içindeki glutamini alıyor , kas yıkımına sebep olabiliyorMUŞ. Bunu söyleyen bir hekim , doktor.Kulak arkası yapmamak lazım.Yeşilliğe önem vermeliyiz galiba.
Sanırım yeşilliğin önemini şimdiye kadar anlayamamışım , beslenme tarzımı tamamen değiştiricem galiba.Evet etin yanına yeşillik yemek gerek ama yemiyorum sevmiyorum işte.Her pro vücutcunun öğünlerine bakarsanız et ögünlerinin yanında yeşillik mutlaka bulunur.Ispanak,brokoli,kuşkonmaz,yeşillikler vesaire.
Artik neye inanicagimiza sasirdik..bir kisimda yemekle yenen yesillik demiri emiyor diyor vucut demir eksikligi yasiyor diyor...buyrun buradan yakinSanırım yeşilliğin önemini şimdiye kadar anlayamamışım , beslenme tarzımı tamamen değiştiricem galiba.