Son 5-6 yildir, cok gozum donmedikce kirmizi ve beyaz et hemen hic tuketmiyorum (2-3 ayda bir kere, belki) Yerine yogurt ve balik tuketiyorum, bitkisel proteine agirlik veriyorum, duzenli olarak EFA ve B-vitaminleri takviyesi kullanarak. Ornegin egzersizden sonra belli gramajda mercimek/nohut ve ton baligini pure kivamina getirip yaninda roka-tereyle yiyiyorum. Tabii benim kas yaparak irilesmek gibi bir amacim yok, uzun vadede daha 'lean' ve yag orani dusuk bir bedene sahip olmak gibi bir amacim var.
Hangisinin kas yapisi ne kadar sagliklidir bilemem ama vejetaryen ya da vegan beslenen pek cok profesyonel sporcu mevcut: Dave Scott, Keith Holmes, Bill Pearl, Peter Hussing, Prince Fielder, Carl Lewis... Youtube'dan izledigim bir antrenman videosunda yuzucu Michael Phelps dogrudan hayvansal protein tuketmenin bunyesi icin yorucu ve vakit kaybi oldugunu soyluyordu. Sanirim spora, hedefe ve tercihe gore herkes icin degisiyor..