Hayvansal protein yerine bitkisel protein ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ruthlesss tarafından 1 Aralık 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba.hepimiz biliyoruz ki antrenmandan hemen sonra protein almamız gerekir.2.ayım oldugu için daha protein tozlarına baslamadım.gelecek ay baslamayı dsünüyorum. fakat sormak istedigim hayvansal protein yerine örneğin mercimekteki proteinden beslensek fark olur mu acaba ?
     
  2. Cellucorc4
    Offline

    Cellucorc4 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2010
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    229
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    istanbul
    yağsız protein yağlı hayvansal protein den daha pahalıdır messi de ondan kullanıor .. fakat amacın irileşmek kiloda almaksa hayvansal olan yanı coğunlukla satılan herkesın kullandıklarından al kilo sorunun varmı
     
  3. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    Hayvansal proteinin yerini bitkisel protein tutmaz
     
  4. opeh
    Offline

    opeh Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    fatih
    Yer:
    manisa merkez
    aynısını şuan ben yapıyorum , 2 muz , bol tere otu bol roke bol marul , 1 tabak mantar ve buldur pilavı , galiba bolca bitkisel protein içenren bi menü
    sen açmasaydın bu konuyu ben açacaktım :)
    bakalaım hocalarımız ne diyecek
     
  5. kazbek
    Offline

    kazbek Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Bitkisel proteinin kalitesi hayvansal protein kadar olmuyor diye biliyorum. Ayrıca whey protein idman sonrası kullanıma daha uygundur, çünkü kana daha hızlı karışır. Örneğin sporcular casein (süt proteini) i gece yatarken alıyor, çünkü kana geç karışıyor. Bitkisel proteinde alınır ancak hepsinin yeri ayrıdır.
     
  6. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    biraz araştırma yaptım. bitkiseller %30 katkı yaparken,hayvansal %70 katkı saglıyor kas gelisimine. fakat ne bileyim 100gr et yicegmze 400gr mercimek yesek aynı sey mi ? bnm dmk ıstedgm bu
     
  7. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    bitkiselde kolestrol yok en önemlisi bu hucre yapıtasında kolestrolun gorevi buyuk o yuzden kolestrolden yuksek beslenmeliyiz bitkilerde bunu yapamayız
     
  8. Vorenus
    Offline

    Vorenus Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Vancouver
    25 liralık benzin alabilen bir depoya 100 liralık benzin koyarsak 75 lirası depodan taşar ve boşa gider . Bir seferde vücut ortalama 25-30gr protein alır diyor hocalarımız fazlasının tuvalete gideceğini söylüyorlar. O yüzden dikkat ederseniz ortalama 3 saat arayla protein alımı yapıyolar sindirim sürelerinide göz önüne alarak .

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:12 ----------

    hayvansal proteinlerin aminasit profili daha zengin .Sindirilme ve vücut tarafından kullanılma oranları daha yüksek örneğin yumurta örnek protein olarak gösterilir ve tamamına yakını vücut tarafından kullanılır.
     
  9. tnesla
    Offline

    tnesla Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    y.l.
    Son 5-6 yildir, cok gozum donmedikce kirmizi ve beyaz et hemen hic tuketmiyorum (2-3 ayda bir kere, belki) Yerine yogurt ve balik tuketiyorum, bitkisel proteine agirlik veriyorum, duzenli olarak EFA ve B-vitaminleri takviyesi kullanarak. Ornegin egzersizden sonra belli gramajda mercimek/nohut ve ton baligini pure kivamina getirip yaninda roka-tereyle yiyiyorum. Tabii benim kas yaparak irilesmek gibi bir amacim yok, uzun vadede daha 'lean' ve yag orani dusuk bir bedene sahip olmak gibi bir amacim var.

    Hangisinin kas yapisi ne kadar sagliklidir bilemem ama vejetaryen ya da vegan beslenen pek cok profesyonel sporcu mevcut: Dave Scott, Keith Holmes, Bill Pearl, Peter Hussing, Prince Fielder, Carl Lewis... Youtube'dan izledigim bir antrenman videosunda yuzucu Michael Phelps dogrudan hayvansal protein tuketmenin bunyesi icin yorucu ve vakit kaybi oldugunu soyluyordu. Sanirim spora, hedefe ve tercihe gore herkes icin degisiyor..
     
  10. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Protein azot tek besin kaynağı ve amino asit zincirlerinin ve oluşur yirmi amino asitler bitti. Insan vücudu sentez veya bu amino asitlerin çok üretmek, ama artık kendisi beslenme yoluyla obatained olmalıdır. Bu amino asitler esansiyel amino asitler denir. esansiyel amino asitlerin sayısı Küçük çocuklar ve yetişkinler için farklıdır. Protein vücudumuzda bir çok fonksiyonu için gereklidir, bazıları şunlardır:
    • Bu bizim bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sorumludur. protein oluşur Anti-organları gerekli bedenlerimiz mücadele ve hastalıklara karşı yardımcı oldular.
    • Bu günlük giymek yerine gereklidir ve vücudun gözyaşı.
    • Bizim saç, cilt ve tırnaklar protein oluşur.
    • Vücudun büyümesi için gereklidir.
    • kan kırmızı yapar hemoglobin molekülünün, hemen hemen tüm proteindir.
    protein kas yapı taşı olduğundan, gerekli günlük kalite protein tüketmek's. Ne kadar protein tüketilmesi gerekir bağlıdır sizin vücut ağırlığı, vücut kompozisyonu, kilo eğitim hedefleri. Fiziksel aktivite ve yorgunluk gibi gelişmiş kas kütlesini artırmak için protein gereklidir. Gereksinimleri de büyük büyüme ve gelişme için çocukluk çağında, hamilelik veya emzirme sipariş bir bebek, ya da vücut yetersiz beslenme ya da travma veya bir ameliyattan sonra iyileşmek için zamana ihtiyacı beslemek için beslenme sırasında. Bu günlük vücut ağırlığı kilogramı başına protein bir gram tüketilmesi önerilir. Aktif insanlar ve sporcular, 1,6 arasında / kg ve 1,8 / vücut ağırlığı kg g değişen yüksek protein alımı gerekebilir. Eğer alıcı günlük vücut ağırlığı kilo başına protein fazla 2 gram ise, önemli olduğunu düşünüyorsanız bol su için böbrekler korunmasına yardımcı olmak üzere içki's.
    İnsan vücudunun dış kaynaklardan ağırlıklı olarak ya Bitki kaynaklardan veya Animal kaynaklardan onun protein en alır:
    • Bitkisel kaynaklardan: Protein meyve ve sebze tahıl ve hatta ortak, fasulye, fındık dahil bulunan çok geniş bitkisel gıdalar,.
    • Hayvansal Kaynaklar: önemli kaynakları ürünler yağsız et, balık, kümes hayvanları, yumurta ve süt.

     
  11. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
  12. SportMyLife
    Offline

    SportMyLife Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaslar simdi ben meselea mercimekdeki karbohidrati yagida kaloriden sayiyorum peki proteinidemi 4 carpayim yoksa onu kaloriden saymiyormuyuz??
     
  13. kaan26
    Offline

    kaan26 Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2013
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    dostum 6 ay dolmadan toz için acele etme şuan zaten doğal besinlerle karşılayabilirsin ihtiyacını.toz yerine daha çok yurumta daha çok tavuk ye.6 ay bile erken bu kadar acele etmeyin biraz araştırma yapın lütfen toz sihirli değnek değil
     

Sayfayı Paylaş