selam ben 39 yaşındayım 23 yaşında vücut geliştirmeye başladım senin dediğin maddi problemlerle karşılaştım işi fitnese döktüm sonra 35 yaşında dövüş sporlarına başladım 2 yıl kickboxs,muaythai ve 6 ay boks yaptım dövüş sporlarına kendimi daha iyi savunmayı öğrenmek için gittim ,2008 krizinde işsiz kaldım vakitte boldu haftada 5 gün antreman yapmaya ve maçları izlemeye başladım. bu sporlarda para istiyor vgm den eksiği sadece günde 1 öğün az yersin beslenmen proteinli , karbonhidratlı, mineralleri bunları kilonu ve gücünü korumak için ekstra alman lazım olabilir ağır sıkletsen kilonu korumak için ek öğün yemen lazım ayrı yetten iyi bir sağlam vücuda sahip olman için vgm çalışması yapman lazım bak sana şöyle söyleyim türkiye şartlarında türk mantıhına göre boksta yada dövüş sporlarında 1 numara sporcu olmak milyonda 1 ihtimal bunları söylememin sebebi iyi bir salon yok ben varsa daha görmedim,bu iş ekip işi oda yok bir bakmışın hoca antremanlarda yok senin gelişimin için ekipman eksik
ailevi baskı para kazanman için profesyonel olman lazım.
kickboxs,muaythaiden korkuyorumm demişsin korkma saldırı tekniklerini öğrettikleri gibi savunmayıda öğreniyorsun yumruktan kaçma,eskiv,ayakla yapılan vuruşlara blok alma vs yapılan antremanlarla tekmeye ve yumruğa alışıyorsun
sana tavsiyem spor dallarında profosyenel yada eğitmen olmadıhın sürece spor karın doyurmaz amötör olarakta savunma sporuları için hiç bir dalını önemsemezlik yapma
her stilin değişik hareketleri vardır 1 hareket öğrensen çok önemlidir komple dövüş diyorsan mma dır kesinlikle tavsiye ederim başarılar.
öncelikle teşekkür ederim abi ilgilendiğin için.ama ben dövüş sporlarını kendimi savunmak zayıflamak hobi sosyal aktivite vs. bunlar için yapmıyorum en başta geleceğim için.o yüzden federasyonu olan ve olimpik olan bir spor seçmek zorundaydım baktım tüm sporlara en çok ilgimi çeken federasyonlu olimpik spor boks 2 senedir ilgim var boksa karşı ama boksa başladığım 1 ay oldu neyse karmaşık bir hikaye bu.mt mma vs. bu gibi sporlar bırakın trabzon u türkiye de bile doğru dürüst yok ki sizde bana bunları öneriyorsunuz zaten benim bunları yapmama gerek yok nasıl desem yani ben sokakta kendimi savunmak için değil sporcu olmak için yapıyorum bu sporları.iyi salon yok demişsin abi salonda ekipde önemli tabi ama iş kendinde bitiyor yine çalışan hak ettiğini mutlaka alır.salonumda fena değil trabzon 19 mayıs kapalı spor salonunda türkiye yıldızlar ferdi boks şampiyonası yapıldı trabzon 12 de 7 yaptı 3 kişide bizim kulüpten kulübümün adınıda söyleyeyim sitesine girip bir bakın iyimi kötümü diye osmanlı boks spor kulübü.kulüp hocası iyi birçok şampiyonda yetiştirmiş milli boksörleri var.salon iyi olsa ne olacak ki herşey bende bitiyor boksta başarılı olmak için gönlünü vereceksin bu işe.sizinde baya bir spor kariyeriniz olmuş abi amatör olarak

kriz yaramış.boksta beslenme önemlidir demişsin tabi ki önemlidir ama vg deki kadar teferruatlı beslenmeye gerek yok ki 3 ana öğün yersin olur biter ama sağlam 3 ana öğün.protein karb. ağırlıklı besleneceksin zararlı besinlerden uzak duracaksın bol su içeceksin bunları yapsam bulk bile yaparım ben

beslenmeye az çok dikkat ediyorum uykuyada dikkat ediyorum etmek zorundayım çünkü okulum var okulu bırakmayı aklımdan bile geçirmiyorum çünkü mesleki kariyerimi sürdürmeliyim biraz ders çalışmalıyım.diyelim boksör oldum en fazla 35 yaşında kadar yaparım boksu hadi 40 olsun peki sonra ne yapcam? belki emekli olabilirim ama sadece emekli maaşı yetecekmi hayır.o yüzden ileriyi düşünerek hareket etmek gerekiyor.önce okul sonra boks.boks salonda kalacak evde ders çalışılacak bu dönem inşallah bu dediklerimi başaracağım.sene sonuda takdir alıp sbs den yüksek alıp birde şampiyon olursam varya thums: süper bir şey olur.prof olmadığın sürece karın doyurmaz demişsin bu konuda haklısın biraz abi çünkü amatörde para olayı yok bizim kulüpten birisi avrupa 3. sü oldu kulüp ödül olarak 5-10 bin tl arası bir para ödülü verdi.birde giyim o biçim tabi tam boksör gibi bizde eşofmanla gidiyoz

bunlar hiç önemli değil kafaya takmıyorum önemli olan yetenekli çalışkan olmak zaten kulüp beni farkederse eldiveninde kaskında vs. kralını ücretsiz verir.şuanda ücretsiz gidiyorum salona yaşı küçük olanlar için öyle ama ücretliye göre daha az ilgileniyor tabi doğal olarak.ama bir farkedilirsem ilginin artacağını destek çıkacaklarını ümit ediyorum.face ten arayın turgut dereköylü benim hocam resimlerine falan bir bakın 3. kademe antrenör oldu geçen yaz.aslında boks dövüş sporları arasında en riskli en tehlikelisidir ama sakatlanma riski en az az olandır.mesela bir ufc maçını ele alalım adam hemen jiu jutsu tekniğiyle kolunu kilitleyip rakibi pes ettirir maç hasarsız olarak anında bitebilir ama bir boks maçında mecburen beynine yumrukları yiyeceksin.ağızın burnun dağılmasa bile beyin gider.riskli bir spor boks kariyerimin en zirve noktasındayken birden sakatlık yaşayabilirim.ama seviyorum işte.ya antrenmanları spor tamamda maçlara spor demek mantık dışı geliyor.ne kadar seversem seveyim mantıklı gelmiyor hele prof maçlar.ağırsiklet nerden çıktı abi ya

daha 14 yaşındayım 60 kg yim hafif sikletim yani pro olarak.amatörde miniklere giriyorum bir sene sonra yıldızlar gençler büyükler hooop prof.herşey benim elimde çalışırsam olur.ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekmek isterim dünya benim elimden bayrağımızı görsün isterim gerçekten milli olmak kim istemez.bunlar hep benim elimde.sizce ne yapmalıyım aile baskılarına karşı asimi olmalıyım? ya ben doktor mühendis vs. olamayacağım bunu biliyorum bu saatten sonra zor.sporuda seviyorum sporla ilgilenmek istiyorum hayatımı spora adadığım için pişmanlık duymam.diyelim doktor oldum ama boks içimde bir yerlerde kalacaktır mutlaka kendimi denemek istiyorum.bir şey daha sorucam sizlere boksta yetenekli olan nasıl anlaşılıyor?

boksta yetenek biraz saçma geliyor bana nasıl oluyor ki futbolda olurda boksta ne yeteneğin olacak ki iyi yumrukmu atmak gerekiyor? bana destek çıkılsa çabukcak ilerleyeceğim inşallah.ailem baskı yapar tabi bir maçta 500 yumruk yiyeceğim beynime benimde çocuklarım olsa izin vermem ne yalan.ama seviyorum işte tutku var.zaten hoca antrenman sırasında bir kaç kez dövüştürsün anlarız devam edip edemeyeceğimi eğer yumruk yemek hoşuma gitmez se anlaşılır vg ye devam.bu kadar kolay vazgeçmeyeceğim ama.prof luk hiç düşünmüyorum delilik olduğunu düşünüyorum amatör boks hayatım bittikten sonra antrenörlük yapabilirim.mayweather pacquaio ya tam olarak 45 milyon teklif etmiş maç için ulan 45 milyonu bana verin 6 ay çalışayım ikisinide devirmeyen ne olsun

45 milyon nedir abi ya dalgamı geçiyorlar

dolarlarla oynuyorlar resmen parala havada uçuşuyor maçta edilen gelir 100 milyon dolar sanırım

floyd mayweather bir bakın adamın hayatına araba galerisi var evinde patenle geziyor o kadar büyükkü yürümeye üşeniyor kim demiş boksör para kazanamaz diye.al işte kazanan kazanıyor önemli olan çalışmak yılmamak.neyse kafam karıştı iyice cevaplarınızı bekliyorum.