havada şınav ! yeni bir teknik

bu sokak baslarında dans eden gencler var rap mı tam bılmıyorum ısmını onlar bunu cok rahat yapıyor bı de tek kolla butun vucudu kaldırabılıyor ..

Denedım bende denge de duramıyorum =)

Evet yapan kişide aşırı bi kolda yok vücudumun ağırlık merkezini bulamadım kaldıki bulsamda yapabilceğimi zannetmiyom :D

yapılan hareketin pek bi yararı oldugunu düşünmüyorum omuzlar çok öne gitmiş
bence
klasik şınav hareketi doğru şekilde yapılırsa daha yararlıdır
omuzları öne atarak şınav çektigimizde ne arka kol nede gögüs kasları istenilen düzeyde çalışmaz bunun yerine ön kol ve omuzda agrılar olur.

zorlayıcı şınav çekmeye meraklıysak ayaklarımız ellerimizden daha yüksek bir yere koyarak çekmemiz daha mantıklı geliyor bana.

aslında break dansçılarının yapabileceği bir hareket denge meselesi. break dansçıları gösterilerinde bu şekilde şınav çekiyor. yani herkezin yapabilceği birşey değil mesela ben hiç yapamam :D

Muhtemel sakatlanmaya yol açabilecek saçma bir haraket.

ciddi manada alt sırt ve karın kası gerektiren bir hareket. bunun yanı sıra kalça fleksörlerinizin de iyi olması gerekli. sıkı bir "gluteus maximus" ta ister tabi. bu hareketin aslına bakarsanız şınavla hiç bir ilgisi yok. normal şınav çekecek güçte olan ancak inanılmaz bir denge yetisine sahip ve haliyle yukarıda saydığım bölgeleri güçlü bir kişi bu hareketi rahatlıkla yapar. ama tabi kolay bir hareket mi değil, şahsen ben yapamadım :D

Bunun daha bir zor şekli de var hatta amuda kalkarak şınav barfiks karışımı bir şey yapıyorlar :)

amuda kalkarak şınav bundan kolay yalnız :D ben dediğim hareketi yapıyorum ancak bunu yapamıyorum...

Back
Yukarı