Hatali yapilan deatlift'in bel agrisi ne zaman gecer

2 gun once ne yazikki cok yanlis bir formda deatlift yaptim ve belimde cok agri var, ayakta zor duruyorum.
Bunun agrisi ne zaman gecer? Daha once yasayan arkadaslar varsa biraz bilgilendirebilir mi?
Cabuk gecmesi icin ne yapmaliyim?

Bendede oldu ilk deneyişimdi hala emin değilim hatadan mı hamlıktan mı ama 2 günde geçti benim ve benim ağrım bel ve üstüne doğruydu belin altına kuyruk sokumunda sorun varsa biraz sıkıntılı diyolar

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bendede oldu ilk deneyişimdi hala emin değilim hatadan mı hamlıktan mı ama 2 günde geçti benim ve benim ağrım bel ve üstüne doğruydu belin altına kuyruk sokumunda sorun varsa biraz sıkıntılı diyolar

Zaten ust tarafindaki kaslar icin yapilir, ama alt tarafinda benimki. Sikintili derken ne demek istiyorlar? Uzun mu surer gecmesi?

Belini incitmiş olabilirsin sakatlık gibi uzun süre geçmezse bi doktora görün bu sırada da bi kaç araştırma yap bence

fıtık olmuşsun geçmiş olsun.
nasıl bari gelişti mi kasların deadlift yapmışsın ya

Her bel ağrısı fıtık değildir, kötü bir formda kaldırış yaptığında da direk fıtık falan olmazsın. En doğrusu bir doktora görünmen.

Her bel ağrısı fıtık değildir, kötü bir formda kaldırış yaptığında da direk fıtık falan olmazsın. En doğrusu bir doktora görünmen.
Suan cok tedirginim. Randevuyu yukaridaki arkadas soyler soylemez aldim. Ama hakli olabillir. Buyuk ihitimalle fitik oldum, ayni zamanda depresyona girdim sunanda.

Suan cok tedirginim. Randevuyu yukaridaki arkadas soyler soylemez aldim. Ama hakli olabillir. Buyuk ihitimalle fitik oldum, ayni zamanda depresyona girdim sunanda.
Abi o ne kolay yargıdır öyle ne alakası var direk fıtık olmakla doktor değiliz beyler öyle fıtık olmuşsun geçmiş olsun falan hoş değil yapmayın insanların içindeki spor sevgisinide zedelemeyin lütfen

geçer hocam geçer. sıkıntı yapma kendine. ilk defa deadlift yapanların çoğunda olur bu ağrı. hele ki formu da tam bilmiyorsan çok normal. buradan çıkarılacak sonuç şu : formu öğrenmeden ağır bir şekilde hareketi yapmamaya çalışmak lazım. kesin fıtık olmuşsundur diyen arkadaşa da bir çift lafım var. bende çok ciddi bel fıtığı vardı. 2 hafta boyunca çok afadersiniz tuvalete bile zor gittim. deadlift yapmaya başladıktan sonra belim bir kere dahi olsun ağrımadı. bel ağrısı istemiyorsanız belinizi güçlendirmeniz lazım. deadlift bunun için harika.

Bende ısınmadan 140 kg kaldırdım. 2 aydır ağrısı var, fıtıktan şüpheleniyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende ısınmadan 140 kg kaldırdım. 2 aydır ağrısı var, fıtıktan şüpheleniyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sana diyecek bir şey yok zaten kendin nasıl büyük bir hata yaptığının farkındasındır.
Konuyu açan arkadaşada şunu söylemek istiyorum ilk deadliftte bende de aynı ağrı oldu ne kadar ısınırsan ısın formu bozunca bu ağrı kaçınılmaz sanırım. Ben şu şekilde bir gecede geçirdim ağrıyı bu elastik bandajlar var adını tam bilmiyorum bir yerin incilince bağlıyorlar kancayla tutturmalı bir şey. Ondan vardı bengay sürdüm üzerine o bandajdan bağladım ve ertesi gün baya hafiflemişti ve geçti. Sen yine de tabiki doktora görün aklında soru işareti kalmasın ama şunuda söylemeden geçemeyecem. Seneler önce üniversitedeyken sınavdan yırtmak için rapor almam gerekti özel ve kaliteli bir hastaneye gittim aklıma bel ağrısı geldi salladım durumu halbuki bel ağrım falan yok belim ağrıyor dedim muayene etti burana bastırınca acıyormu yok diyorum burana bastırınca biraz var dedim raporu koparmak için :D doktorun direk söylediği fıtık başlangıcı var direk şu şu şu testleri yaptırmalısın başlamadan çözmemiz lazım. Tabiki yaptırmadım ve şükür hiç bişeyim yok bu tarz doktorlara denk gelmezsin umarım :D

Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım ilk gün bacaklarımda uyuşma oldu 1 2 kez. 2 hafta bel ağrısı çektim. Isı bandı falan koydum sonra geçti. Bi daha deadlift yapmaya korkuyorum tabi ama hiçbir izi kalmadı geçti tamamen. Geçer yani sorun yapma uzun sürerse doktors görün bence.

Bende 100 kg. mı geçtikden sonra çekinerek yapıyorum. Artık kemer kullanıyorum, ani bir ters hareket de problem çıkmasın diye.

Tabi ki her harekette olduğu gibi deadliftte de sakatlıklardan korunmak için forma dikkat edilmeli. Bunun yanında vg'ye etkisi güç artışına etkisi ve bu güç artışının da diğer liftlerin artmasının yanı sıra linkteki gibi faydaları var. http://www.exrx.net/Kinesiology/Deadlift.html
Ayrıca, Mark Rippetoe'nin deadlift güvenliği ile ilgili şöyle bir cümlesi var: The barbell deadlift is safer than picking up a 3-year-old kid, because the bar can be placed directly over the middle of the feet, the body’s center of balance. The ability to keep the barbell balanced directly over the mid-foot as you pull it from the floor up to the lockout position enables very heavy weights to be safely handled. And heavy weight is what makes people strong

Back
Yukarı