Harp okulu FYT sınavı (yardım)

Öncelikle merhaba dostlar, konuyu yanlış yere açtıysam affola. arama kısmına harp okulu yazıp çıkan sonuçları okumama rağmen halen sorularıma tam cevap alamadım o yüzden konu açmaya karar verdim. yardımcı olursanız sevinirim.
Harp okulu FYT mülakatından geçmek istiyorum. geçmek zorundayım aslında. şuan bir fitness salonuna gitmeye başladım. yalnız ilgilenen birisi olmadığı için programım yok maalesef. yapılması gereken şeyleri söyliyim size:
400 metre koşu (60 sn.)
Basketbol topu fırlatma (16 metre)
Durarak uzun atlama (2.10 metre)
Mekik(1dk'da) 48 adet
Barfiks (15 adet)
Bu yazdığım şekilde yaparsam tam puan almış sayılacağım. Hangi kas grubumu geliştirmeliyim ve kardiyo çalışmamı nasıl yapmalıyım?
Bu arada ben mi gözümde büyütüyorum, yoksa 400m. koşu için 60 saniye çok mu zor?

Öncelikle merhaba dostlar, konuyu yanlış yere açtıysam affola. arama kısmına harp okulu yazıp çıkan sonuçları okumama rağmen halen sorularıma tam cevap alamadım o yüzden konu açmaya karar verdim. yardımcı olursanız sevinirim.
Harp okulu FYT mülakatından geçmek istiyorum. geçmek zorundayım aslında. şuan bir fitness salonuna gitmeye başladım. yalnız ilgilenen birisi olmadığı için programım yok maalesef. yapılması gereken şeyleri söyliyim size:
400 metre koşu (60 sn.)
Basketbol topu fırlatma (16 metre)
Durarak uzun atlama (2.10 metre)
Mekik(1dk'da) 48 adet
Barfiks (15 adet)
Bu yazdığım şekilde yaparsam tam puan almış sayılacağım. Hangi kas grubumu geliştirmeliyim ve kardiyo çalışmamı nasıl yapmalıyım?
Bu arada ben mi gözümde büyütüyorum, yoksa 400m. koşu için 60 saniye çok mu zor?
Ama oha yaa oha vay babain boyle mulakatmi olur basketbol topu 16 metreden nasil firlatilir

Tek zor olanı koşu oda kasla değil fiziksel dayanıklıkla oluşur salondaki koşu bandı yerine sahilde vb koşmayı dene salondaki aletlerin hız sınırı dakikada 200 mt oluyor genelde

Koşu kas değil dayanıklılık, Basket topu fırlatma atış şekline göre yandan atıyorsan göğüs kolu arkaya çekip atıyorsan omuz vb değişir, uzun atlama için squat (bacak) yeterli, mekik için mekik, barfiks için barfiks, çekemiyorsan lat pulldown front-back (sırt )adlı hareketleri yapabilirsin veya lastikli çekebilirsin

barfiks için sırttan ziyade kollarının da fazlasıyla kuvvetli olması gerekiyor
durarak uzun atlama, basket topu fırlatma ve mekikte kısa zamanda yapabileceğin değerler
ama o koşu biraz adamı zorlar barfiks hiç çekemiyorsan lastik yardımıyla falan kendini sürekli yukarıya çekmeye çalış lastik yoksa beline ağırlık takıp sürekli asılı kal kendini yukarıya çekmeye çalış her antreman sonunda kendini ağırlıkla yukarıya çekmeyi başardığında o ağırlığı çıkarıp çekmeye bak 3-4 tane çıkacaktır

selamlar 400 metre için ip atlama bisiklet ve koşu yapabilirsin ama koşunu uzun koşudansa 400 x 10 ya da 20 tavsiye ederim tabi süre tutucak biri de lazım koşu bandında koşma diz kapakları için zararlı basketbol topunu atma havaya atmamı ileri atmamı anlayamadım ama 15 barfiksi çeken onuda yapar diye düşünüyorum mekik için bol bol mekik ve yağları eritmende fayda var süre sıkıntısı olduğu için yüzmede faydalı olabilir atlama için box jump ve squat faydalı olur barfiks içinde şınav barfiks dumbell halat gibi şeyler yardımcı olur ancak barfiksin çok çeşidi olduğu için belli kas grubu söyleyemem bu arada bende harp okulu düşünüyordum bir ara ama düz tabanları almıolarmış sanırım bu konu hakkında ne biliorsun

Back
Yukarı