Hareket Sırası Nasıl olmalı ??

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan zzz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zzz

Üye
slm beyler birkaç bişey soracaktım ... mesela omuz çalışırken ilk hangi hareketle başlamalıyım dumbellarla mı yoksa aletlerlemi ( aynı şey kol içinde geçerli yani sormak istediğim ilk dumbella mı makinayla mı ) ,Birde bir kas grubu için en fazla kaç çeşit hareket yapmalıyım ???
 
Bu sorduğun şeylerin cevapları senin isteklerine, dayanıklılığına ve ne kadar zamandır bu sporu yaptığına, bir günde kaç bölge çalıştığına göre değişiklik gösterir. Biraz daha ayrıntılı bilgi ile yardımcı olabiliriz. Ama genel olarak 2 bölge(1 büyük kas grubu+1 kücük kas grubu) büyük kaslar 4-5 hareket küçük kaslar 3-4 hareket şeklinde çalışılır.

Bu arada büyük kaslar göğüs, omuz, kanat. küçük kaslar biceps, triceps, squat diye geçer.
 
spor salonuna gidiyorsan her salonda yeni baslayanlar icin ilk ay 2. ay programi vardir orda resimli hareketlerin sirasi ve yapilisi gosterilir . gitmiyorsan forumda dumbell larla calisma programida var
 
Back
Yukarı