Hangi Karbonhidrat Kaynaklarını Kullanıyoruz

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tet tarafından 29 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. tet
    Offline

    tet Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Karbonhidratlar üzerine bilgi paylaşımı ve beyin fırtınası için düşündüm bu konuyu GI'dan Pro/Carb oranına tercih ve tecrübelerimizi paylaşabiliriz.

    Ben bu aralar yeşil mercimek kullanmaya başladım araştırmam şöyle

    Yeşil Mercimek vs Basmati Pirinç
    GI 28 vs 58
    Pro 26.5 vs 6.5
    Karb 54 vs 80
    Yağ 1.25 vs 0 sayılabilir
    Kalori 332 vs 362

    Özellikle basmati pirincin besin değerleri bulunmuyor internette (Türkçe kaynaklarda) elimdeki ürünlerin değerlerini yazdım ben.

    Sonuç: Bitkisel proteinlerdeki eksik amino zincirleri hayvansal proteinlerdeki "zayıf halka" amino asitleri destekleyip tam zincir oluşturma oranını artıracaktır
    Misal siz yediğiniz 100 gram tavuğun yanına 100 gramda yeşil mercimek eklerseni 20 tavuktan gelen protein+26.5 mercimekten gelen protein=30 Gram tam zincir oluşturabilecek amino asit profili elde edebilirsiniz.Değerler tamamen farazidir.

    Bütün bunları bir kenara bırakırsak özellikle definasyon diyetlerindeki açlık problemini, çok düşük GI değeri ile rahatlatabilecek bir besin yeşil mercimek yani sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
    Tadı da gayet güzel :) pirinçten sıkılanlara
     

Sayfayı Paylaş