Hangi Harekette Daha İyi Olmak İsterdiniz?

Hangı harekette salondakı en agır kıloyu kullanmak ısterdınız

• Total voters
    1.452
hocam bende sizi saygıyla selamlıyorum sizin mesajlarınızın cogaldığını gormek ve bize yogun iş temponuzda vakit ayırmanız bizi mutlu etti..

konuya giriyorum :D Rotator Cuff Tendinit daha çok aşırı kullanımın sebep olduğu omuzda ve üst kolda hareketi engelleyen ağrılı bir sakatlıktır. Sıkça bursit olarak da bilinen bu sakatlık, genelde kol ve omuzu, tekrar eden ve kolun omuz hizasının üzerine sıkça çıktığıhareketlerde gorulur eger kol omuzun arkasına düşerse buradaki deltoit dizaynı bu harekette (özellikle neck press) zzayıf kalıyor ve savunmasız kalıyor. tedavisi. sakatlandığınızda dostlar 2-3 antreman omuzu es gecip biraz toparlanmasını saglayın tendonumuzdaki şime normale donmuş olacaktır sonraki antremanlarda rotator culf kaslarını yonelik guçlendirici hareket yaparak vucudu olası sakatlanmaya karsı sigortalamalıyız :) asagıdaki omuz resminde inceleyebiliriz :?

ewet bu resimde gorduğumuz gibi dostlar calvicle ve humerusun bitimindene itibare kol arkaya gittikce omuz savunmasız kalıyor ust omuzu ön desteklerken arkaya dogru destek azalıyor ve tendon gerilip bursit e davetiye cıkarıyor

karasanın dediği gibi bende omuz press yapma taraftarıyım bu konuda acı badem caruselde bulunan bu konunun en iyisi mustafa hocama sordugumda bana sunu dedi vucut hareketini yasaklama diye bişey yoktur eger vucudumuz o bolgeye hareket yetenegi varsa neden yasaklansın evet ben sunuda izah edeyim yasaklama komitesinin hareketi duzgun yapan ve yapmayan diye ayırma gibi bir lüksü olmadıgı için herkese yasaklıyor kol çok geriye gitmeyecek ve bas egik olacak ve bar assagı tam inmez ise proglem çıkmaz

halen levrone cole vs vs lerin calışmasında enseye press var eger yasaklanacaksa onlara yasaklanmalı onlar daha agır giriyor :)

Bende özellikle bugün bench presste daha başarılı olmak isterdim

Bende omuz pres olayinda cok zorlaniodum hatta sikayet ederek yapiodum taaki sakatlanana kadar

Omuzumu sakatladiktan sorna uzun bi sure omuz press e giremedim we zararini cok gordum hep hafif hafif omuz dumble press yapiodum ama omuzlarimin gucsuz olusu dier hareketlerde de olumsuz etki yarartti

OMUZ PRESS ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede bench press cok zevkli ve insan bench pressde tatmin oluo en zevklisi o ve on omuzlar ve tricepslerde etkilenrdi ve yururken gogsum kabarır

Military press..neden olduğuna gelince bu harekette cheating yapmak bence imkansız..Direk güç sembolü..Benchin binbir türlü tekniği var daha sırrını tam çözemedim:)

tam bir, deadlift hayranıyım..birgün belimi bile sakatlayabilirim, 1 tekrar cıkaracagım maksimum agırlıklara girdigimden dolayı..deadlift yaparken, sanki savaş veriyorum, bana ben oldugumu hatırlatan en iyi hareket...

Ben barfiks canavarı olmak isterdim, belime 40 kilo takip 12 tekrar geniş tutuş barfiks yapabilen bir adam olmak isterdim.
Bu sayede, hem omuzlar, hem kanatlar ve üst sırt, hem bicepler, hemde önkollar ve hatta üst göğüs çok ciddi olarak çalışmış olurdu.
Bu hareketi bu şekilde yapan adamın, barbell row'uda çok iyi olurdu, o da bana çok kalın bir sırt ve sağlam alt bel kasları verirdi.
Benim favorim geniş tutuş barfiks yani...

kesinlikle katiliyorum barfix nerdeyse iki tekrari bile zor yaptigim bi hareket ama bence ucgen bi vucut icin olmazsa olmazlardan biri

ben barbeLL curLs da en çok kiLo basan oLmak isterdim hayvan gibi bicepsLerim oLsa en çok kiLoyu basabiLsem keşke:D

barfiks ilk tercihim olur ancak dar benchte iyi olmak istiyorum ayrıca, nedendir bilmiyorum ama boyle bir takıntım var.

omuz press ve üst göğüs press.

*deltoid curl nedir bu arada? 14 aydır ilk defa duyuyorum böyle bir hareketi, google'da da arattım yok öyle birşey.

omuz press ve üst göğüs press.

*deltoid curl nedir bu arada? 14 aydır ilk defa duyuyorum böyle bir hareketi, google'da da arattım yok öyle birşey.

:) evet bende ilk defa duydum..arnold press olabilir mi acaba :?

Bana her zaman en fazla kaç kilonun altına giriyorsun derler, ben de en ağır bench presste girerim. Çoğu kişiden de çok girerim bunun daha da artmasını isterim :)

bench press bu işin en gösterişli boyutu. :) oyum ona

Son düzenleme:
squat ı hiçbi zaman yapamadım.bel ağrısı Olsun,birazda sevmediğim için kaçma olsun yapamadım. Ama Bence Omuzdur,Kolların ve omuzların iyiyse gerisi Normalde olsa olur diye düşünüyorum.Omuz Press .)

Back
Yukarı