hocam bende sizi saygıyla selamlıyorum sizin mesajlarınızın cogaldığını gormek ve bize yogun iş temponuzda vakit ayırmanız bizi mutlu etti..
konuya giriyorum

Rotator Cuff Tendinit daha çok aşırı kullanımın sebep olduğu omuzda ve üst kolda hareketi engelleyen ağrılı bir sakatlıktır. Sıkça bursit olarak da bilinen bu sakatlık, genelde kol ve omuzu, tekrar eden ve kolun omuz hizasının üzerine sıkça çıktığıhareketlerde gorulur eger kol omuzun arkasına düşerse buradaki deltoit dizaynı bu harekette (özellikle neck press) zzayıf kalıyor ve savunmasız kalıyor. tedavisi. sakatlandığınızda dostlar 2-3 antreman omuzu es gecip biraz toparlanmasını saglayın tendonumuzdaki şime normale donmuş olacaktır sonraki antremanlarda rotator culf kaslarını yonelik guçlendirici hareket yaparak vucudu olası sakatlanmaya karsı sigortalamalıyız

asagıdaki omuz resminde inceleyebiliriz :?
ewet bu resimde gorduğumuz gibi dostlar calvicle ve humerusun bitimindene itibare kol arkaya gittikce omuz savunmasız kalıyor ust omuzu ön desteklerken arkaya dogru destek azalıyor ve tendon gerilip bursit e davetiye cıkarıyor
karasanın dediği gibi bende omuz press yapma taraftarıyım bu konuda acı badem caruselde bulunan bu konunun en iyisi mustafa hocama sordugumda bana sunu dedi vucut hareketini yasaklama diye bişey yoktur eger vucudumuz o bolgeye hareket yetenegi varsa neden yasaklansın evet ben sunuda izah edeyim yasaklama komitesinin hareketi duzgun yapan ve yapmayan diye ayırma gibi bir lüksü olmadıgı için herkese yasaklıyor kol çok geriye gitmeyecek ve bas egik olacak ve bar assagı tam inmez ise proglem çıkmaz
halen levrone cole vs vs lerin calışmasında enseye press var eger yasaklanacaksa onlara yasaklanmalı onlar daha agır giriyor