Hangi hareket daha verimli?

Beyler-abiler siz hangisini hareketi uyguluyorsunuz. Size göre hangisi daha verimli?

Dummbell Lateral Raise'mi
Yoksa bunun eğilerek yapılan versiyonu mu ?

İkisi farklı bölgeleri çalıştırır. Birinden birisi seçilmez.

Sormamışsın ama ekleyeyim, bu zayıflıkta odaklanman gereken hareket omuz press. Asıl kütleyi o kazandıracak.

Öncelikle teşekkürler.

Ben omuz günümde evde ilk önce yana açış 4 set 12 tekrar yapıyorum.
Ondan sonra omuz pres 12 tekrar 4 set, son olarakta Arnoldun yaptığı bi hareket vardı dambılları önden yukarı tepeye kadar kaldırmak onu yapıyorum ve bitiriyorum.

Dambıl 5kg.

Bu şekilde çalışmaya devam ediyimmi yoksa bana hangi 3 omuz hareketi önerirsin ve sırasını nasıl yapmalıyım ?

Merhabalar,

Belirttiğiniz hareketlerden ayakta yapılan dumbell yana açış "yan omuzları",
Eğilerek yapılan yanı açış hareketi de "arka omuzları" çalıştıran çok güzel hareketlerdir.
Bunları yada bunların değişik varyasyonlarını mutlaka omuz programlarınıza eklemelisiniz.
Yaptığın hareketler uygun bu arada. Ancak press hareketlerini üst üste koymamanı tavsiye ederim.
Mesela;
Dumbell Lateral Raise (Ayakta yana açış)
Neck Dumbell Press
Rear Dumbell Lateral Raise (Oturarak Yana Açış)
Arnold Press.
Buna benzer bir program yapabilirsin.
Ayrıca bazı dönemlerde ön omuz ve trapez hareketlerini de ekleyebilirsin programına.

İyi günler,

Antreman bölümündeki '' İri Omuz Başları'' adlı konun linkini atayım bir göz atmanda büyük yarar var. '' https://www.bodyforumtr.com/vbforum.../iri-omuz-baslari-icin-puf-noktalar-9119.html ''
İki hareket farklı bölgeleri çalıştırdığı için karşılaştırmana gerek yok.Yanlız 5 kg dumbell demişsin ağırlığı yavaş yavaş artırmaya bak.
Lateral Raise için başlangıçta uygun bir kg 5 kgde
Omuz Press için felan 5 kg başlanıçta hafif
Ve Arnold Press diyorsun galiba oda başlanıç olarak 5 kg hafif.Her ay kilo artırmaya çalış.

Back
Yukarı