Hammer curl gerekli mi ?

ufkboztepe

Yeni Üye
Yeni başladıgım salonda hoca ilginç bi şekilde bana hammer curl yapmıcaksın bundan sonra dedi yani salondaki kimseye yazmıo hammer curl her zaman kol çalışmalarında avuç içi düz olcak şekilde yapıyoruz hammer curl bu kadar gereksiz mi sizcede yoksa hocanın bi yanlışımı var ?

Nasıl bir program izlediğine bağlı, belki bir bildiği olabilir hocanın, fakat hammer curl biceps'i uzatır, ama isteksiz yapıyorsan hiç yapma hammer yerine scott veya incline dumbell curl koy derim, ben ilk 3 ay hammer yapıyordum, hammeri çıkartıp yerine farklı bir hareket ekledikten sonra koldaki ölçüde artış oldu, muhtemelen toplandığındandır , benim tavsiyem, her idman yerine 2 idmanda bir yapabilirsin

evet dedigin gibi scott yapıyorum bicepsler için yani hammer yerine onu mu düşündü acaba ama ben yinede hammer curl'u araya sıkıştırmak istiyorum nolur nolmaz belki bi yararı olur düşüncesindeyim

körl tiplemeleri kişilerin vücut anatomileri ile çok yakından orantılıdır...özellikle "kol, biseps " insandan insana "genetik" farklılık gösterdiğinden , kimisnde "hammer körl" olumlu sonuç verirken kimisinde pek fazla vermez...) scot gerekebilir..

Örnek vericek olursak benim biceps'lerde zirve yok yani bunun için mi yaptırmıyo acaba hammer hareketlerini daha çok zirve yapıcak hareketler yapıyorum

Yeni başladıgım salonda hoca ilginç bi şekilde bana hammer curl yapmıcaksın bundan sonra dedi yani salondaki kimseye yazmıo hammer curl her zaman kol çalışmalarında avuç içi düz olcak şekilde yapıyoruz hammer curl bu kadar gereksiz mi sizcede yoksa hocanın bi yanlışımı var ?

dediğinden birşey anlamadım ama hammer curl çok gerekli bir hareket sadece bicepsi değil brachill filan ordaki birsürü kası yani biceps ile triceps arasında kolunun dışında kalan kası da çalıştırıyor. ben şu şekilde yapıyorum iki dambılı alıp scot sehpasına geçiyorum dambılları çekiç tutar gibi yere dik bi şekilde tutuyorum kaldırıp indiriyorum çok da hissettiriyor yavaş yapıldığı zaman

dediğinden birşey anlamadım ama hammer curl çok gerekli bir hareket sadece bicepsi değil brachill filan ordaki birsürü kası yani biceps ile triceps arasında kolunun dışında kalan kası da çalıştırıyor. ben şu şekilde yapıyorum iki dambılı alıp scot sehpasına geçiyorum dambılları çekiç tutar gibi yere dik bi şekilde tutuyorum kaldırıp indiriyorum çok da hissettiriyor yavaş yapıldığı zaman

dedigim gayet açık yani bizim salon hocası kimseye hammer curl yazmıyo programlarda.Bende bunu sordum dogrumu değilmi diye ama artık yazdıgın şeylerden anladıgım kadarıyla en azından 4 set'de olsa bi hareket yapıcam hammer curl

bi hareketin gerekli olup olmadığını daima antreman rutinlerimizde yer alıp almadığı belirlemiyor.
biceps calısmaları icin barbell yada dumbell curl temel hareketlerdir birinden biri mutlaka rutin içinde yer alır.
hammer curl bu tür bir hareket değildir ancak yapmaya basladıktan sonra bicepsi değiştiren bicepsin dışına şekil veren cok ama cok mühim bir harekettir.
hocanız muhtemelen bicepsin tepesine yönelik çalışmanı istiyor bu ara
curl, hammer ve conc. gibi hareketlerle olusturduğu antremanlarla sürekli tepeye vurmayı sağlamaya caşlısıyordur.

" Yeni başladıgım salonda hoca ilginç bi şekilde bana hammer curl yapmıcaksın ......!! "

-------------------

??!!!...(

yeni başladıgım salonda yani salon yeni hocam gerçi benim yazımda hata var kusura bakma 1.5 senedir yapıyorum bu sporu kol'uma iç taraftan bakınca güzel duruyor parçalı falan fakat dış görünüşten parçalı durmuyor biceps.hammer bununla alakalı sanırsam dıştan kavis vs.. veriyor

Back
Yukarı