halter sporu ile bodybuilding arasındaki farklar

pyros

Üye
merhaba arkadaşlar branş olarak antrenman olarak bunun gibi her konudaki farklılıklar nedir sizce

mesela ilki benden olsun Halter antrenmanları kas hacmini değil sadece kuvveti arttırma içeriklidir bunun için özellikle müsabaka döneminde maximum kilolarla tek kaldırışlara yönelinir
 
neden böyle bir başliga gereksinim duydugunu pek anlayamadim?arasinda secim mi yapmak istiyorsun?
 
hayır ben zaten 13 senelik halterciyim haltercilerin body yapanlara karşı düşünceleri vardır body cilerinde bu sitede de genelde body ci var haltere karşı düşünceleri nelerdir merak ettim konuyu açarken her konuda bildiğiniz nedir diye açmışdım bu sebebten
 
Mesela Genelde Görüntü Olduğu Düşünülür Bir Halterciyle Body Ci Yanyana Koyduğunuzda Istediğiniz Kişiye Sorun Body Ciye Kesinlikle Güçlü Der Ama Haltercinin Yaptiği Işin Yarisini Belki Yapar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Ben Samimi Bir Niyetle Buraya Bir Konu Açtim Sizin Konuyu Samimi Bulmamaniz Benden Mi Yoksa Sizdenmi Kaynaklaniyor Benden Kaynaklaniyorsa Veya Bu Konu Samimiyet Gerektirecek Bir Konu Değilse Yazmayalim Bir şey O Zaman Bende Kaynaklaniyorsada özür Dilerim
 
Samimiyet meselesi değil,zaten burda herkes özellikle de maximum kilo az tekrarda bi bodycinin yarısı kadar bi halterciyle yarışamayacağını biliyor.Şimdi örneğin siteye birisi yeni üye olsa bi futbolcu mesela,bi başlık açsa futbolcularla bodycilerin farkı nedir diye sonra da futbolcuların kalfleri kalın ve güçlü olur diye yazsa bu burdaki insanlara ne katacak? Zaten bunu herkes biliyor,yani amaç ne? Biz sadece bunu anlayamadık,sizle ya da haltercilerle herhangi bi sorunu olan yok :)
 
Çok farklar var tabiki yalnız bunu Bodyci=Safi görüntü diye değerlendirmek yanlış, çünkü vücutçudan vücutçuya da çok farklar var. Şuda var body ci koparma silkme yaparak bir ağırlığı yukarı halterci gibi kaldıramaz doğru ama aynı kiloda bile olsa bir haltercide bodyci nin 8-12 tekrarlı çalıştığı bench pressi onun gibi çalışamaz, hatta set arasında 30 saniye dinlenmeyle yetinerek te çalışamaz.
Halterci patlayıcı kuvveti geliştirmekle uğraşır, bence ağır yükleri kaldırıp yukarıya alması bağzı yüksek ağırlık kullanabilen bodycilerin 30 d dan-1.5 saate kadar sürebilen antrenman performansına dayanabileceği anlamınada gelmez.
Bu konuda bodyciler arasında çok farkların olduğunuda söylemeliyim, zaten bodyciler ile karşılaştırılabilecek olanlar halterci değil olsa olsa Powerlifterlar kaldıki kimse tutup bunları karşılaştırmaz ve hepsi tamamen ayrı branşlar, body ciler kuvvet ve performans konusunda birbirleriyle bile yarışmadıkları için haltercinin olayını kayıtsız bir gözle izlerler daha doğrusu saygı duyarlar fakat kendi adına bir pay biçmezler, yargılamazlar genelde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bodycilerin ne düşündüğünü merak ettim sedece bir konuşmamızda şurada öğrendiğimiz iki cümlenin bize bir faydası olur maksadıyla ve halkın genelinde bu iki spor birbirinle karıştırılır forumda bile bir tutabilen vardır belki
 
Powerlifting ve Olimpik Haltercilikten vücut geliştirmeye geçen çok önemli vücutçular var.
Genel olarak kalın yapıda oluyorlar, en büyük avantajları kalın bir yapı, güçlü ön omuzlar, trapezler.
Olimpik Halter sporundan vücut geliştirmeye geçenler arasında, Mr. Olympia'lar var.
Samir Bannout ve Sergio Oliva.
Mr. Universe Muhammed Makkawy'de olimpik haltercilik yapmış bir isim, gerçi onun fiziği kalın değil, çok simetrik, inanılmaz estetik, gene bir diğer Mr. Universe Robby Robinson'da bir dönem Olimpik Haltercilik yapmış.
Olimpik halterin bir diğer avantajı olarak, bel bölgesinin çok gelişmiş olması, çam ağacı seklindeki definisyonun daha kolay yakalanması gösterilir.
Power Lifting'den geçenler ya da Kariyerlerinin bir döneminde PowerLifting yapmış olanlar.
Ronnie Coleman, Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Johnny Jackson, Eddie Robinson.
Eminim daha aklıma gelmeyen isimler vardır, powerlifting yapanların Ronnie Coleman haricinde hiçbirisinin beli pek ince değil ama saydıklarımın hepsinin inanılmaz bir kalınlığı var.
Powerlifting belliki çok iyi bir alt yapı oluşturuyor.
Olimpik haltercilik ise, çok iyi sırt kası yapıyor, sırtı komple geliştiriyor, özellikle kopartma hareketi, genelde omuzu çalıştırır diye düşünülür, ancak en çok sırtı geliştirir koparma, bazı haltercilerin sırtı cidden insanın gözlerini yuvalarından oynatıyor.
 
fark baya var fizylojik olarakda kilo açısındanda haltercinin geriye dönmesi toparlanma süresi hızlı olmalı kaslarını body yapanlar gibi hırpalamazlar (yormazlar) ve çalışmaları 2 saat sürer halterci ne kardar iyise süresi uzar. maksimal tek kaldırarak gelişim sağlarlar. çok var bilgi bunlar yüzeysel olanları. sormak istiyen olursa yanıtlarım.
 
body powerlifting arasında bir güç şekil kıyaslaması yapılabilir fakat halter çok daha farklı..body yapma amacı insanları genelde şekildir..tabi bu şekilde kolay olmuyor güçte artmak zorunda ama eklemlerini,tendonlarını,bağlarını özel hareketlerle genelde güçlendirme yoluna gitmediklerinden halterci gibi yerden kesip başının üstüne almada zorlanacaktır..tabiki istisnalar vardır..ama biz daha güçlüyüz diye bakabilirsin zira bodycilerin öyle bi kaygıları olmayacaktır..
benim kolum define 50 olsun yeterki 20kg ile dumbell alt. yapayım sorun değil..
 
Salonumda hem bilekçi hem güreşçi hemde halterci mevcut (onlara sponsoruz) nedense önce benle antreman yapmak istiyorlar sonra bir daha yapmıyorlar :)
Flexor senin yüksek setli, az dinlenmeli, yani hızlı ve kondüsyonu zorlayan bir şekilde idman yaptığını yazdığını hatırlıyorum.
Böyle bir idmana halterciler asla yetişemezler :D
Ancak 80 kiloluk müsabık bir haltercide akıl almaz kiloları kaldırabilir, 300 kilo ile strapsiz deadlift yapabilir mesela.
Az tekrarda haltercilerin bariz bir avantajı var, ancak kondüsyonuda devreye sokan sıkı bir vücut geliştirme antrenmanında benimde oyum Flexor'a!!!
Bir şey daha var, müsabık bir tanıdığım var, ismi Sinan, soyadını bilemiyorum açıkcası, 1.60 civarında boyu, aynı Lee Priest gibi, çok kısa ancak inanılmaz güçlü ve kalın bacakları var.
Bir gün salonlarına benimde çok takdir ettiğim, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya gelmiş.
Beraber bacak idmanı yapalım demiş Sinan'a.
Sinan, kibarca "seni squat eşiğine gömerim" demiş.
Hamza Yerlikaya restini görememiş, "ben kısa adamdan korkarım aga" gibi birşey diyerek bacak idmanından vazgeçmiş.
Duyunca çok şaşırdım, çünkü hiç unutmam, radyoda Hamza Yerlikaya'nın +300 kiloyla squat yaptığını söylediğini duymuştum, kendi ağzından.
Bunu yapabiliyorsa Sinan'dan kaçmaması lazımdı, inanın şaşırdım, yalan söyleyeceğinede inanmak istemiyorum.
Bilemiyorum, ama doğru ise vücutçular adına bir zafer bu weightlifter
 
Bahsettiğin kişi sinan varlık ise çok sağlam biri karasan 1.62 boyunda çok sağlam omuz kol ve bacağa sahip benimde oyum bu kişiye
Eskiden Faruk Horhor'la aynı salondalardı Flexor, sanırım aynı kişi.
Kol, omuz ve bacakları gerçekten çok iyi, ancak o da Lee Priest gibi, uzun gövde kısa bacak orantısızlığından çok çekiyor.
Bu sporda başarılı olmak gerçekten çok çok zor, kas yapısı, metabolik faktör, iyi işleyen bir sinir sistemi, sağlam bir bağışıklık, iyi bir çatı, yetmezmiş gibi, torso ile bacaklar arasında düzgün bir orantı olması lazım.
Bakın iyi bir noktaya geldik, başka hiçbir sporda, genetik yapı bu kadar önem taşımaz sanırım.
Genetik faktörleri saymakla bitiremeyiz aslında.
Kimi insanda, deri doğal olarak çok ince oluyor, bu sadece yağsız olmak değil, deri altındaki suyun az olması durumu.
Kas uzunluğu kadar, kasların yuvarlak bombeli yapıda olmasıda genetik bir olay.
Omuz genişliği önemli, ancak kalça darlığıda önemli.
Tabii kalçası geniş ya da omuzları dar nice şampiyonlar var.
Kimisinin bicepsleri kısa, kimisinin kasları pekte bombeli değil, yani şampiyon olmak için mükemmel genler zorunlu değıl, ancak resimlerine baktığımız, hayran olduğumuz bir çok şampiyonda, biz farkına varmasak bile, bu denklemin bir çok rakamı yerli yerinde.
Yerli yerince olmayınca eksikliği anlaşılıyor, ancak olduğu zaman dikkat çekmiyor bile.
Düşününce büyük şampiyonların 8-10 ayrı kalemde genetik üstünlüğü, sıradışı doğuştan gelen üstünlükleri var.
 
Arkadaşlar ben hem bir halterci hem de bi bodyci ile birlikte çalıştım. İkisinin de türkiye dereceleri vardı ve profesyonel sporculardı. Halterci arkadaşa body antremanları çok hafif geliyordu. Çünkü genelde kendi antremanı 6 - 8 saat arası ve ağır kilolar ileydi. Halteri bıraktıktan sonra bizimle birlikte çalışmaya başladı. vücut alt yapısı ve dayanıklılığı çok iyiydi. Kısa sürede vücur cevap vermeye başladı. İki arkadaşın kaldırdığı kilolara bakacak olursak ikisi de hemen aynı kiloları kaldırıyorlardı. Yani herkesin beklediği gibi halterci daha ağır çalışıyordu diye bir durum yok. Çünkü tekrar sayısının tamamlamak için kilo azaltmak zorunda kalıyordu. Aralarındaki en büyük fark teknikleriydi. Kısacası halterci iseniz dayanıklılık ve güç için kullandığınız teknik ile vücutçu iseniz kas geliştirmek için kullandığınız teknik farklı. Fakat biri diğerinden daha iyidir demek yanlış olur.
 
Back
Yukarı