Plunk'u deniycem. bacak antremanımıda squat leg curl leg extansıon ve kalf olarak güncelledim. Sırta gelince malesef barfiks çekemiyorum.kusura bakma ben mekiklere kızarken onu atlamışım. evet o çok güzel bir bel hareketidir. zamanla hafif ağırlık alıp da yapabilirsin. mesela 5 kiloluk dambılı al öyle yap hareketi.karın çalış hocam da bu mekikler uzun vadede omurgaya zararlı. plunk hareketini denemelisin. karın için çok güzel olur.bacak konusunda da epey eminim. squat komple bacağı çalıştırır ama en çok ön bacağa vurur. lunge da aynı şekilde. o bakımdan leg curl yapman iyi olur. hareketleri yaparken bacağını hissetmeye çalış. ne demek istediğimi anlayacaksın. hocam deadlifti öğren ve uygula. youtubeda ki bufe dudes dediği gibi. iyi hareketler vardır , mükemmel hareketler vardır. ama hepsinin tepesinde deadlift vardır. dips konusuna ben de katılıyorum. vücut ağırlığınla yaptığın hareketleri antrenmanın başına eklersen pump ı iyi hissedersin. o bakımdan sırt antrenmanından önce barfiks , göğüsten önce şınav ve triceps den önce de dips daha sağlıklı olacaktır.

Çok teşekkürler.