evet hocam, split yapıyorum.Bölgesel mi çalışıyorsun?
Evet tüm kas grupları çalışıyor. Aynı zamanda hayır, aynı kası defalarca kez gereksiz yere, düşene birdaha vur gibisinden zorlayarak çalıştırılmıyor.Tam vucut sisteminde kaslar daha fazla calisiyor farkindasin dimi
Profesyoneller tam vücut çalışması yaparlar. Bölgesel çalışarak yarışma öncesi açıklarını kapatırlar.Hocam inceliyorum fullbody sistemleri, ilk 2 acemilik ayında yaptığımız sisteme benziyor, adam akıllı sonuç alan birisini görmeden de başlayıp vakit kaybetmek istemem?
Bak sana sayfalar dolusu kanıt yazabilirim ama gerçekten yoruldum. Kimse denemiyor sadece he öyledir öyle deyip geçiyor. Sadece dene aldığın kütleye, kaldırdığın ağırlıklara inanamayacaksın. Bende zamanında her sakalı olana hoca deyip bölgesel çalıştım. 1 sene 40 kiloyla bench press yaptım. Kilo hafifti ama bana da çok tekrar tavsiye ettiler. 70 80 90 kaldırabiliyorken saçma bir şekilde 50 gibi komik kilolarla uğraştım. Ve evet SIFIR VERİM MAKSİMUM KAYIP kazandıklarım bunlar oldu. 50 kiloyu yüzlerce kez kaldırınca elde ettiğin hissi belki 100 kiloda hissetmezsin, çok tekrar çok kan pompalar. Ama şuanki gögüs kasımı öncekiyle kıyaslayınca daha çok insanı bölgeselden kurtarmam gerektiğini farkediyorum.Hocam onları da okudum, yarışmalardan sonra off seasonda başlangıç olarak o sistemi kullandıkları söyleniyor, ama profesyonellerden örnek verirsek onlar zaten ilaçlı öyle böyle kas geliştirecekler.Doğal olarak yapıp limitlerine ulaşmış olanlardan gördüklerimin hepsi split yapıyor.Yanlış anlamayın işe yaramaz demiyorum.Ama yeterli sonuca ulaşacağıma emin olamadığım şeyi uygulayıp vakit kaybetmekte istemiyorum; konumuza gelirsek mesela biceps çalıştıktan 2-3 gün sonra bir daha çalıştırsam zararı olur mu veya ek fayda görür müyüm?
Hocam her salonda göğüs-biceps başta gelir bizdeBen ne diyorum adam burda ne anlatıyor. Kulaktan dolma bilgileri kimsenin söylemesine gerek yok bunlar zaten konuşulup bitirilmiş şeyler. Göğüs ön kol saçmalığından bahseden kimseyi muhattap alma. Bu programı zaten müşterisine emek harcamamayı görev bilmiş her kenar mahalle salonunda duyabilirsin. Zaten duymuşsundur da.