Haftada 3 gün FullBody antremanı yaparken 1 gün Split antremanı mantıklı olur mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fortran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fortran

Üye
Merhaba arkadaşlar ;
Spora biraz kilo ve çoğunlukla yağlardan kurtulmak için başladım kısacası skinnyfat durumundayım. Önceden bir fitness geçmişim vardı uzun zaman sonra bıraktım ve tekrar başladım. Neredeyse 1 ay olacak. Benim sorum sizlere haftanın 3 günü yani( PZT,ÇRŞ,CMA,) FullBody antremanı yapıyorum ara günlerde kardiyo ve karın kası egzersizleri yapıyorum sizce haftanın 1 günü split yani bölgesel antreman yapmamın yararı yada bi zararı varmıdır ? gerekli yada gereksiz bir sonuç mu olur ? yani bu cumartesi Göğüs omuz arka kol diğer cumartesi sırt ön kol bacak şeklinde yapmayı düşünüyorum. Yorumlarınız ve bilgi fikir paylaşımlarınız için teşekkürler

aynen şahsen ben hakkını verince 3 gün fullbody yeterli olur. özellikle compound ağırlıklı çalışırsan fazlasıyla yeter

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Birşey daha soracağım peki fullbody antreamına powerlifting ile birlikte ekleyebilirmiyiz ? :) çok mu saçma oldu acaba ...
Yani şöyle fullbody antremanında ilk önce bacak varsa onu squat ile 5x5 sırt antremanın bir bölümünü powerlifting hareketleri ile yapsam nasıl olur ? yani hem güçlenmek dirençlere karşı hemde fiziksel görünüş olarak düzelmek istiyorum

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Birşey daha soracağım peki fullbody antreamına powerlifting ile birlikte ekleyebilirmiyiz ? :) çok mu saçma oldu acaba ...
Yani şöyle fullbody antremanında ilk önce bacak varsa onu squat ile 5x5 sırt antremanın bir bölümünü powerlifting hareketleri ile yapsam nasıl olur ? yani hem güçlenmek dirençlere karşı hemde fiziksel görünüş olarak düzelmek istiyorum
Bunları düşünerek kafanı hiç karıştırma
Kilon kadar bench kilonun 1,5 katı squat 2 katı da deadlift yapabiliyor hale geldiğinde hem güçlü hem de estetik olacaksın

split yoğunlukta haftanın 1 günü fullbody çalışarak daha dengeli olur gibi ya da fullbody den devam ediceksin

Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim sizden sonra programımı hazırladım ;
PZT -- Squat,Bench,Sırt,Omuz,ArkaKol,ÖnKol
ÇRŞ -- Squat,Overhead,Deadlift,Bench,ArkaKol,ÖnKol
CUMA -- Squat,Bench,BarbellRow,Overhead,ArkaKol,ÖnKol
------------------------------------------------------------------------------
PZT ÇRŞ CUMA
Squat 5x5 Squat 5x5 Squat 5x5
Bench 4x8 Overhead 5x5 Bench 4x8
Omuz 4x8 Deadlift 1x5 Barbellrow 5x5
ArkaKol 4x8 Bench 4x8 Overhead 5x5
ÖnKol 4x8 Arka Kol 4x8 ArkaKol 4x8
Sırt 4x8 Ön Kol 4x8 ÖnKol 4x8
-------------------------------------------------------------------------------
VE ARKADAŞLAR PZT MESELA OMUZ HAREKETİNİ 2 FARKLI OMUZ HAREKETİ İLE YAPACAĞIM GÖĞÜSÜ DE ÖYLE SIRT DA AYNI ŞEKİLDE
ÇARŞAMBA GÜNÜ DE OVERHEAD DIŞINDA BİR OMUZ HAREKETİ DAHA DEADLİFT'DEN SONRA BİR SIRT HAREKETİ DAHA YAPACAĞIM

3 gün arka kol ön kol izolenin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Chin up ve dips koyabilirsin izoleler yerine. Aynı gün bench ve ohp alacağın verimi düşürecektir. İtiş-çekiş dengesini koruman gerekli.

Bence konulara hakim olana kadar kendine program yapma. Ihtiyaca gore yardimci hareketelr eklenebilir ama.ihtiyacinin ne oldugunu ve ekstra hareketleri nasil ekleyecegini iyi bilmen gerekiyor.

Haftada 3 gun fullbody yapip 1gun split nasil calisacaksin. Ptesi carsamba cuma fullbody yapsan pazar split yapacaksin ama ptesi gunku fullbodye dinlenemeyeceksin. Boyle bir sey mumkun olsaydi zaten boyle programlar olurdu ama yok.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı