haftada 2 kez aynı bölgeyi çalıştırmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
merhaba herkese

programım şu şekilde ;

ptesi kol omuz
salı göğüs arka kol
çarşamba kanat sırt bacak
perşembe dinlenme
cuma kol omuz
ctesi göğüs arka kol

sizce bu şekilde yaparsam daha mı iyi gelişirm yoksa az az 1 gün dinlene dinlene haftada 1 kere mi yapmam gerek. herkes farklı bişy söylediği için tecrübeli kişilerden ayrtınlı olarak bilgi almak istiyorum

Program asiri sacma.pzt kol calisip sali nasil tekrar arkakol giriyorsun,ayni sekilde cuma-cumartesi de oyle.omuzla gogus ard arda gunler olmasi da sacma.

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba herkese

programım şu şekilde ;

ptesi kol omuz
salı göğüs arka kol
perşembe dinlenme
cuma kol omuz
ctesi göğüs arka kol

sizce bu şekilde yaparsam daha mı iyi gelişirm yoksa az az 1 gün dinlene dinlene haftada 1 kere mi yapmam gerek. herkes farklı bişy söylediği için tecrübeli kişilerden ayrtınlı olarak bilgi almak istiyorum

Steroid kullaniyorsan veya azicik steroid kullaniyorsan program iyi, işin yok ise pazar günü de git over trainig olmazsin steroid kullandigin icin.

Naturel isen programi sil bastan en kotu agirsaglam antrenman programlarina bak. Pazartesi kolu yipratip, sali onarilmadan tekrar yipratmak gelişim saglamaz, kas kaybi yasarsin beslenmen ne kadar iyi olsa bile.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende haftada cift gidiyorum iyi beslenmelisin ama birde asiriya kacma tek bolgede 6 veya 7 hareket yapma derim

hocam programınız nasıl kısaca yazabilirmisiniz[DOUBLEPOST=1487022937][/DOUBLEPOST]
Durdurmaz, Her kas grubunu haftada 2 kez calistirmak en idealidir. Ne fazla, ne az.

bazıları vücudu 1 gün dinlendir diyor yani bu durumda ptesi çarşamba cuma çalışabilirim. peki bu şekilde nasıl 2 kez çalıştırıcam aynı bölgeleri ? taviyeniz varmı[DOUBLEPOST=1487022992][/DOUBLEPOST]
Steroid kullaniyorsan veya azicik steroid kullaniyorsan program iyi, işin yok ise pazar günü de git over trainig olmazsin steroid kullandigin icin.

Naturel isen programi sil bastan en kotu agirsaglam antrenman programlarina bak. Pazartesi kolu yipratip, sali onarilmadan tekrar yipratmak gelişim saglamaz, kas kaybi yasarsin beslenmen ne kadar iyi olsa bile.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hocam ben bir ara hergün biceps çalışıyordum kollarım baya şişmişti hatta abartı olmuştu buna ne dersiniz ? beslenmemde idealdi steroid falan yok

her bölgeyi haftada 1 kere calıstırman yeterlidir
hangi mantık bu?[DOUBLEPOST=1487058222][/DOUBLEPOST]
her bölgeyi haftada 1 kere calıstırman yeterlidir
hangi mantık bu?

NOT: haftada 1 kez her bölgeyi çalıştırmak çok çok az geliştirir, 2 kez çalıştırmak normal geliştirir , 3 kere çalışıyorsan (fullbody bir program veya 5x5 tarzı bir program kullanıyorsan) 1 kez çalıştırmanın 2.5 3 katı kadar 2. kez çalıştırmanın 1.5 2 katı kadar (beslenmene özen gösterirsen) daha fazla verim alırsın. bu forumdada araştır et bir sürü konu açan bir sürü tecrübeli hocalar var. dünyanın her yerinde 4 5 yıllık sporcular harici yok bölgeselmiş , yok splitmiş o tarz programları kullanmıyorlar. sadece türkiyede böyle.

Her bolgeyi 1 kez calistirmak da kaslari gelistirir, fakat daha hizli mi daha yavas mi olacagi bireye kalmis. Bunu test edip kendisi gormesi gerekir. Fakat su bir gercek ki haftada 1 kez calistirilan kas gruplari ciddi anlamda yorulmali antremanda. Bu teknik daha cok ileri seviye vucut gelistirmecilerin tercih ettigi bir sistem. Tabi ki orta seviyeli yapan arkadaslar da vardir.

Her bolgeyi 1 kez calistirmak da kaslari gelistirir, fakat daha hizli mi daha yavas mi olacagi bireye kalmis. Bunu test edip kendisi gormesi gerekir. Fakat su bir gercek ki haftada 1 kez calistirilan kas gruplari ciddi anlamda yorulmali antremanda. Bu teknik daha cok ileri seviye vucut gelistirmecilerin tercih ettigi bir sistem. Tabi ki orta seviyeli yapan arkadaslar da vardir.
ilaç alıp ıfbbye hazırlanan prof sporcular tercih ediyor genelde. onların programını görüp özenenlerin sonu hüsran olur

Hafta diye bisey yok benim programda buyuk bolgeleri 4 gunde bir tekrarliyorum kucukleri ise 3 gunde bir yeniliyorum hafta olarak gitme derim bana göre baskasi hangi sekilde calisir bilemem ben busekilde verim aliyorum

ptesi kol omuz
salı göğüs arka kol
perşembe dinlenme
cuma kol omuz
ctesi göğüs arka kol

Programın set ya da hareket sayısı içermiyor, sen kendi seviyenle ilgili de bilgi vermemişsin, bu yüzden sağlıklı cevap vermek zor.
Öte yandan bu programı yazdığına göre başlangıç seviye olduğunu varsayacağım, yukarıda da bahsedilmiş, kabaca tekrarlayayım, yeni başlayanlar için haftada 3 gün tüm vücut antrenmanı, maksimum 8 hareket ya da 25 set. İster 3x8 / 12 tarzı toplam 8 hareket ister 5x5 tarzı günde 5 hareket.
Başlangıç seviyesinden kastım vücut ağırlığı x 1,6 squat, x2 deadlift ve x1,2 bench press, bunları geçene kadar başlangıç seviyesine uygun antrenman yapmak daha iyi sonuç verir.[DOUBLEPOST=1487104401][/DOUBLEPOST]
ptesi kol omuz
salı göğüs arka kol
perşembe dinlenme
cuma kol omuz
ctesi göğüs arka kol

Programın set ya da hareket sayısı içermiyor, sen kendi seviyenle ilgili de bilgi vermemişsin, bu yüzden sağlıklı cevap vermek zor.
Öte yandan bu programı yazdığına göre başlangıç seviye olduğunu varsayacağım, yukarıda da bahsedilmiş, kabaca tekrarlayayım, yeni başlayanlar için haftada 3 gün tüm vücut antrenmanı, maksimum 8 hareket ya da 25 set. İster 3x8 / 12 tarzı toplam 8 hareket ister 5x5 tarzı günde 5 hareket.
Başlangıç seviyesinden kastım vücut ağırlığı x 1,6 squat, x2 deadlift ve x1,2 bench press, bunları geçene kadar başlangıç seviyesine uygun antrenman yapmak daha iyi sonuç verir.

ilaç alıp ıfbbye hazırlanan prof sporcular tercih ediyor genelde. onların programını görüp özenenlerin sonu hüsran olur

Dogru ben de o yuzden pek tercih etmem bu tip antremani cok ciddi bir kas kutlem ve kuvvet kapasitem olmadan. Cunku her antremanda 5-6 hareketten asagi yapmiyorlar.

hangi mantık bu?

NOT: haftada 1 kez her bölgeyi çalıştırmak çok çok az geliştirir, 2 kez çalıştırmak normal geliştirir , 3 kere çalışıyorsan (fullbody bir program veya 5x5 tarzı bir program kullanıyorsan) 1 kez çalıştırmanın 2.5 3 katı kadar 2. kez çalıştırmanın 1.5 2 katı kadar (beslenmene özen gösterirsen) daha fazla verim alırsın. bu forumdada araştır et bir sürü konu açan bir sürü tecrübeli hocalar var. dünyanın her yerinde 4 5 yıllık sporcular harici yok bölgeselmiş , yok splitmiş o tarz programları kullanmıyorlar. sadece türkiyede böyle.
Her bölgeyi haftada 1 kere ağır calısman yeterli eğer sen 1 haftada bir bölgeyi 2 kere calısabılıyorsan demekki sıkı bir antreman cıkartmıyorsun demektir

dünyanın her yerinde yapılan bir dünya araştırma var ve ilk yıl için en iyi gelişim sağlayan programlar haftada 3 gün bütün kas gruplarını çalıştırılan fullbody programlardır tescilli bunlar. macera aramaya gerek yok

Her bölgeyi haftada 1 kere ağır calısman yeterli eğer sen 1 haftada bir bölgeyi 2 kere calısabılıyorsan demekki sıkı bir antreman cıkartmıyorsun demektir
Bilimsel kanıt lütfen, başlangıç seviyesinde biri için bir kası haftada bir kez maksimum çalıştırmanın haftada 3 gün çalıştırmaya göre steroid kullanmayan natürel sporcularda daha fazla kas hacimi yaptığını gösteren tek bir bilimsel makale paylaşın!!!

hangi mantık bu?

çok sağolun hocam aradığım bilgi bu işte benim aylardır.

bakın ben 2012de bu işe başladım 3 ayda kollarımı 4.5 cm büyüttüm. hergün biceps çalışıyordum haftanın 3 günüde triceps.

size canlı kanıt benim.

daha önceden güreş ve yüzme geçmişim var. bana herkes diyor haftada 1 kez çalıştır yoksa gelişmez diyorum nedne gelişmesinki ama yinede temkinli davranıyordum[DOUBLEPOST=1487264500][/DOUBLEPOST]
hangi mantık bu?

çok sağolun hocam aradığım bilgi bu işte benim aylardır.

bakın ben 2012de bu işe başladım 3 ayda kollarımı 4.5 cm büyüttüm. hergün biceps çalışıyordum haftanın 3 günüde triceps.

size canlı kanıt benim.

daha önceden güreş ve yüzme geçmişim var. bana herkes diyor haftada 1 kez çalıştır yoksa gelişmez diyorum nedne gelişmesinki ama yinede temkinli davranıyordum[DOUBLEPOST=1487264612][/DOUBLEPOST]
Başlangıç seviyesinden kastım vücut ağırlığı x 1,6 squat, x2 deadlift ve x1,2 bench press, bunları geçene kadar başlangıç seviyesine uygun antrenman yapmak daha iyi sonuç verir.[DOUBLEPOST=1487104401][/DOUBLEPOST]

Başlangıç seviyesinden kastım vücut ağırlığı x 1,6 squat, x2 deadlift ve x1,2 bench press, bunları geçene kadar başlangıç seviyesine uygun antrenman yapmak daha iyi sonuç verir.

hocam daha önceden 2012 senesinde 1 sene yaptım bıraktım sonra 2014te tekrar başladım 6 ay yapıp bıraktım 2016da 3 ay yaptım bıraktım şimdi bırakmamak üzere tekrar başladım.

boy 1.85 kilo 82 ( 3 ay önce 70 kiloydum gainer kullanarak aldım )

daha önce güreş ve yüzme yaptım. profesyonel lisansım var güreşte maçlara çıktım ama tabi çok küçükken yani 16 yaşında vs. size özelden yazıcam hocam izninzile

Selamlar, bu ifadenin yanlis oldugunu dusunuyorum zira hic bir kaniti da oldugunu dusunmuyorum. Her bolgesini haftada 2 kere calistiran vucut gelistirmeciler iyi bir antreman cikarmiyor mu mesela ? Ben haftada 3 kez full body workout yapiyorum. Her setin sonunda kafamdan terler damliyor ve duzgun formda 1 tekrar bile cikartamayacak kadar yoruluyorum. Fakat 2 gun sonra vucudum toparlanmis oluyor yeni bir antreman icin.

Naturel bir sporcu olarak haftada iki serkere calismaktan nasil sonuc alinacagi canli gostere bilirim yanima gelip benimle iki ay çalisacak birine

Back
Yukarı