Hacmi veren karbonhidrat mı protein mi ?

elite35

Üye
Bu konu son zamanlarda kafama takılmaya başladı.
Yağsız kas kütlesi olarak büyümeyi tam olarak protein mi sağlar karbonhidrat mı demeyeceğim ikisi de sağlıyor.
Fakat bunlardan hanginin dozunu arttırırsak kassal hacim olarak büyürüz ?
Not: Karın kasları benim için bir ölçüttür. Büyürken de onlar gözükmeli her daim.

Bunun bir cevabı olsaydı herkez bunu uygulardı.
Hacim almak istiyorsanda bu ikisi arasındaki dengeyi bozmadan aldığın kaloriyi yükseltmen gerekir,yapacağın kalori artırımında aşırıya kaçmazsan;bu fazla aldığın kaloriyi vücudun kas inşaası olarak kullanabilir,abartırsan yağ olarak depolar.Fakat bu dengeyi çok iyi kurarak yapmalısın.
Başlığıda daha açıklayıcı yazsaydın iyiydi,açıkcası dalga geçmek için girdim içeri,bu nasıl bir başlık?

Başlıkta dalga geçilecek boyutta sıkıntı olduğunu düşünmüyorum daha detaylı bir başlık olabilirdi tabi ki. Ama sonradan düzenleme imkanım olmadığı için kaldı öyle.
Ben her ikisinin de önemini biliyorum zaten arasındaki dengeyi de oturtmuş durumdayım ama vücudum bu dengede fit kalıyor. Yani olumsuz olarak düşünürsek yerinde sayıyor.
Arttırmam gereken oran nedir karbonhidrat oranı mı protein oranı mı yani asıl rolü üstlenen hangisi. Sorum bununla alakalıydı. Başlığı çöpe atabiliriz.

Dalga geçilcek bişey yok bunda hacim arttırıcam diye günde 200 gram fazladan protein alınmaz ama 200 gram fazladan karbo ve fazladan kuruyemiş gibi sağlıklı yağlar alınabilir.Benim fikrim budur

Bence karbonhidrat çünki karb. vücutta suyu tutar(tuz kadar değil) kaslarda tutar ve büyütür sen karbı sağlıklı kaynaklardan kütleni arttırmaya yeticek düzeyde alırsan kütlen artar ve büyürsün proteinin görevi kası onarmaktır büyütmek değil.İnsülinini hicbir zaman yüksek tutma sana önerim bu bol tarçın ve yeşil çay tüket.Zamanla büyürsün.

Arkadaş adam ne sormuş siz neyi anlatmışsınız :D Benim çok kullandığım bir benzetme vardır.Kasları bir duvar gibi düşünürsek protein=tuğlalar,karbonhidrat=duvarı yapan iş gücü, su=harç olarak düşünebiliriz.Yani esas olarak protein hacim yapıyor diyebiliriz; fakat çok sığ kalır.Öte yandan hücre zarının yapısında lipit ve karbonhidrat da vardır dolayısıyla duvarın yapısında karbonhidrat, lipit ve protein vardır. Ama yağlanmadan büyüme dediğimiz olay su tutma ve hipertrofi ile olacağı için protein ana rolü üstlenir.Umarım sorunu doğru anlamışımdır :)

Buradan çıkarılacak sonuç demek ki kimse tam olarak şudur diyemiyor :) Konuyu açarken ben de bu ikilemdeydim hala öyleyim :)

Yukarıda duvar benzetmesını yazan arkadas guzel yazmıs.
Bu karbonhıdrat modası neden cıktıysa:) temel olarak proteındırkasın gelısımı saglayan he su durum var,
kısının metabolızması cok hızlıdır ve gunluk agır ısler yapıyordur o zaman kgbasına aldıgı proteın yetmez kg kaybı baslar o zaman karbonhıdrat yada saglıklı yagı arttırmak gerekır,fazla proteın bobreklerı zorlar yagda hassastır fazla alımında kg alımı cok cabuk olur.. onun ıcın kısının kendı yapısı deneme yanılmayla bulunmalı ama proteın tabıkıde en onemllısıdır.

Back
Yukarı