Hacimli Kol,Omuz,Bacak Zayıf Göğüs

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan uzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

uzk

Üye
Arkadaşlar bb başlayalı 1 sene oldu bu ektomorf olarak 63 kilodan 73e kadar çıktım bulk olarak vücudum orantılı Büyüdü fakat göğüslerim hiç yok denecek kadar az gelişti sebebi ne olabilir bunun.?
 
Göğüs aslında zor gelişen kaslardan biri. (Genetik faktörünü hiçe sayıyorum)
Göğüs antrenmanlarının hakkını vermezsen gelişim beklemek pek doğru olmaz. İyi de beslendiğini varsayarak, ağır kilolarla ve yüksek gerilimle (fly hareketleri bu konuda en iyisi) kası yırtmalısın. Bunun için göğüsü 1 güne alıp o gün kası güzelce yırtabilirsin.
 
  • Like
Reactions: uzk
bence ihtiyacın olan yoğun pressler. decline bench in declinelığını biraz düşürüp girmelisin düz bench yerine
 
bence ihtiyacın olan yoğun pressler. decline bench in declinelığını biraz düşürüp girmelisin düz bench yerine
Bence Fly'lar presslerden daha etkili.
Sadece kişisel deneyimlerime göre konuşacağım.
Göğüste maksimum verimle en fazla 2 press yapılabilir. Bunlardan biri flat bench, biri de üst göğüs için olmazsa olmaz incline press. 3. press çok verimli olmayacak ve çok da gerekli olmayacaktır.
Ayrıca kasa gelişim sinyallerini sadece press hareketleriyle gönderebilmek çok zor. Zaten kas, aldığı stresi fly ya da press diye ayırt edemiyor. Hareketi yaparken sinir sisteminin ne kadar devreye girdiğiyle ilgileniyor. Fly hareketlerinde maksimum gerilim oluşacağından gelişim daha hızlı olacaktır.
3 press, 1 izole yaptığım dönem ve 2 press 2 izole yaptığım dönem arasında dağlar var.
 
  • Like
Reactions: uzk
Teşekkürler arkadaşlar Göğüs antremanım şu şekilde

Dumbell press 10x5 (bitiminde tek set fly süper set olarak 1x10)

Inchline dumbell press 10x5 şeklinde 3 haftada bir set sayıları değişiyo 6x5 - 1x15 gibi

Peşine 2 hareketli Sırt giriyorum
 
Back
Yukarı