Hacim Kazanmak İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Ackres

Üye
Merhabalar,
Fitnessa başlayalı 1-1.5 yıl oldu önceden vücüdum dik durmaz ve omuzlar sarkık dururdu çok şükür şuan vücüdu düzelttim güzel ve fit bir vücuda sahibim.
Ancak ben şu zamana kadar direnç çalıştım pek hacimli bir vücudum yok artık hacim çalışmak istiyorum ancak bu konu hakkında bilgisizim bazı sorularım olacak forumda bakındım ama göremedim bu tarz cevapları.
İlk olarak 22 yaşındayım 1.83 boy, 78 kiloyum.
Şimdi ben normalde beslenmeme dikkat ediyorum ve günde 160 gram protein alıyorum aynı şekilde karbonhidratta alıyorum.
1)Hacim çalışırken vücut ağırlığımıza oranla ne kadar protein almamız lazım ve ne kadar karbonhidrat almamız lazım ilk sorum bu.
2)Hacim çalışırken düşük tekrar yüksek ağırlıkla çalışmak gerekiyor ancak bu nasıl olmalı yani mesela 8x4 mü , 8x3 mü yoksa daha değişik bir şekildemi olmalı?
3)Set aralarında ve hareket değişimlerinde ne kadar dinlenmeliyiz sanırım 45 saniye ve 90 saniye ama tam emin değilim yanlışsam doğrusunu yazar mısınız?
4)4 gün salona gidiyorum off-daylerde beslenmeme yine dikkat etmem önemli mi ve off-daylerde normlade ben sahilde basket oynuyorum yüksek tempoda değil atış çalışıyorum hacim çalışırken bunun bir zararı olur mu?

Hayırlı akşamlar.

18 yaş 186 boy 92 kg.
1)Proteini vücut ağırlığının kilogramı başına 1.8 gr alman gerek senin için hesaplayayım.
78.1,8= 140 gr.
Karbonhidratı hesaplayarak yemiyorum ben günlük 2-3 tabak bulgur diye kafamda ayarladım bu biraz fazla gelebilir yada başka kaynak kullanabilirsin en basiti bu ondan bunu kullanıyorum ben.
2)Evet düşük tekrar yüksek ağırlık ben büyük kas gruplarında 4 hareket 6-8x5 yapıyorum küçük kaslarda kol gibi 8x3 yapıyorum.
3)Hacim arttırmak için yüksek ağırlık girdiğinden 45 saniye yetmeyecektir 60-90 arası yapabilirsin.Set aralarınıda uzatmana gerek yok aynı şekilde yap.
4)Kesinlikle dikkat etmelisin off günlerdede.Basket oynamak elbette zararı olmaz ancak antremanın hemen ertesi günü oynama çünkü dinlenme en önemlisi hacim çalışırken...
İyi antrenmanlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Yukarı