Hacim için en iyi çalışma sistemi??

Merhaba arkadaslar, Ben suan hacim çalışıyorum daha önce pramit filan uygulamıştım. Şimdide pramit ve ayda 1 de 1 hafta boyunca bütün bölgelerde eksiltme uyguluyorum. Bugüne kadar göğüslerimin diğer bölgelerime göre hep eksikli olduğunu gördüm(sadece ben değil herkes öle görüyor ki zaten öyle). Tahminim genetik olması yönünde. Ancak bunun üstüne giderek çözebilceğimi düşünüyorum. Çözüm olarakta çalışma sistemini değiştirmek geliyor. Sizin önerebilceğiniz hacime uygun ve sonuç alınabilinen sistemler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar

Merhaba arkadaslar, Ben suan hacim çalışıyorum daha önce pramit filan uygulamıştım. Şimdide pramit ve ayda 1 de 1 hafta boyunca bütün bölgelerde eksiltme uyguluyorum. Bugüne kadar göğüslerimin diğer bölgelerime göre hep eksikli olduğunu gördüm(sadece ben değil herkes öle görüyor ki zaten öyle). Tahminim genetik olması yönünde. Ancak bunun üstüne giderek çözebilceğimi düşünüyorum. Çözüm olarakta çalışma sistemini değiştirmek geliyor. Sizin önerebilceğiniz hacime uygun ve sonuç alınabilinen sistemler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar

5 set, az tekrar, ağır kilo altına gir.
Bu arada karın bölgen için yapmış olduğun çalışma sistemini anlatır mısın ?

aslında standart sistemlerden ziyade kendine bir şaşırtma programı yapabilirsin..

mesela göğüste press - açış giriyorsan bir dönem (8 hafta) press-press-press-açış gir.. negatiflerde daha yavaş olmaya çalış..ve gerçekten ağır girdiğine inan..

diğer dikkat edilmeyen bir nokta 8 yapacağın bir sette benchten 8 yapıp ama 10 yapabilecek durumda kalkma..mutlaka 10 yap yani zorla..ve diğer idmana ağırlık az geldiği için artırarak başla..

unutulur ama karbonhidratı ve proteini off ve çalışma günlerinde bol ve sık tut..

aslında standart sistemlerden ziyade kendine bir şaşırtma programı yapabilirsin..

mesela göğüste press - açış giriyorsan bir dönem (8 hafta) press-press-press-açış gir.. negatiflerde daha yavaş olmaya çalış..ve gerçekten ağır girdiğine inan..

diğer dikkat edilmeyen bir nokta 8 yapacağın bir sette benchten 8 yapıp ama 10 yapabilecek durumda kalkma..mutlaka 10 yap yani zorla..ve diğer idmana ağırlık az geldiği için artırarak başla..

unutulur ama karbonhidratı ve proteini off ve çalışma günlerinde bol ve sık tut..

sistem istememin sebebi şuydu. her hareket her program her sistm bütün vücutlara aynı etkiyi göstermez. veya her kasa aynı etkiyi göstermez. yanlış biliyorsam doğruyu gösterirseniz memnun olurum. yani mesela piramit kolda çalıştı ama göğüste çalışmadıda ondanmı çıkartamıyorum bir türlü onu merak ediyorum. yani belki genetik olabilir göğüsümün ufak olması ama başka sistemlerle bu sorunun üstesinden gelemezmiyim acaba? hiç bir şekilde omuzlarımı geçmicekmi şu göğüslerim. veya koluma oranla makul ölçülerde olamıcakmı? suanki fotom yok ama yaza girerkenki define halimi daha önce atmıştım en altta onun linkini eklicem ordan bir incelerseniz problemimi anlıcaksınız. zaten avatardanda göğüs eksikliği kendini belli etmiyormu:(

evet dediğin mantıklı geldi aslında saol. bazen farkediyorum 1 tekrar daha çıkartabilceğim halde bırakıyorum. bununda en büyük nedenlerinden biride partner eksikliği. sonuçta o ağırlıkla 6 bittikten sonra 7. yü yapabilceğimi biliyorum ama (özellikle benchte) garanti olmadığı için ve zorlancağım muhtamel olduğu için bırakıyorum. ama arkamda bir partner olsa onu zorlayabilirim. bunu düşünüp çözmem gerekiyor=)

diğer dediğindede kafam hep karışıktı benim acaba çalışma günlerimi ihtiyacım var çok proteine yoksa off günlerdede normalin üstündemi protein almalıyım diye. demekki almalıymışım=)

Birde göğüslere ağırlık verdiğim için buaralar(hernekadar çıkmasalarda) göğüs günleri scoop ve tablet sayısını arttırıyorum proteinde ve aminoda. bu yaptığım mantık çerçevesi içindemi?? yoksa o günlerdede aynı dozlarda kullanmalıyım...

ben kendimden bahsediyim:
uzun süre piramit sistemle idman yaptıktan sonra gelişim hızımın yavaşladığını ve bir sistem değişikliğine gitmem gerektiğini anladım..
bu amaçla ters piramit sistemi denilen bir yöntemi denemiştim.
Şöyleki:
çok iyi bir ısınma evresinden sonra (ısınma çok önemli, vücudu esnetip tam olarak ısınmayı bilmeyenler bu sistemde kalıcı sakatlık yaşayabilirler) az tekrar çok ağırlık ile setlere başlanıp çok tekrar az ağırlık ile bitirilir..
Bu şekilde hazırladığım programı 1 ayı geçmeyecek şekilde uyguladım ve daha sonra tekrar klasik sistemime döndüm.. (yeni programla)
ve çok olumlu tepkiler aldım.. eksik kaldığını düşündüğüm bazı bölgelerimde bile önemli gelişmeler oldu..

kısacası bu ve benzeri kas şaşırtıcı yöntemler ve diğer değişiklikler (sistem değişikliği, program değişikliği, beslenme değişikliği, dinlenme süresi ve set sayısı değişikliği, idman saati değişikliği, hatta salon ve ortam değişikliği) performansını ve gelişimini beklemediğin ölçüde değiştirebilir..
sadece iyi analiz yapıp hangi değişikliğin senin için en uygunu olduğuna karar vermen önemli..

anladım.. bende o dediğini aynı programı ayda 1, 1 hafta boyunca ters piramit yaparak uyguluyorum. o hafta için çok iyi sonuş aldım gibi duruyor günlerce göğüsümdeki şişlik inmiyor kollarım desen ona keza ama ölçüye yansıyormu valla hiç bir fikrim yok. şimdi acaba sadece o programımı uygulayayım yoksa onu yine ayda 1 yapıp rest and pause sisteminimi mi uygulayayım kararsızım....

bugün bu konuda yazdıklarım belki işini görecektir..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/calisma_sistemleri-t1147.html

hacim almak için klasik olarak uygulanan piramitlerin dışına çıkmak lazım..her nekadar tekrarı azaltıp kiloyu artırdıysanızda ölçü almakta zorlanabilirsiniz..

bunun için sadece definisyon dönemlerinde yapıldığı düşünülen süper ve dev setler yapılabilir..süper ve dev setler ilk başlarda size çok ağır ve yıldırıcı gelebilir ama çok faydası olacaktır..
normal çalışmalarınıza 2 haftada bir hafta süper ve dev setleri ekleyebilirsiniz..

süper ve dev setler yapıldığı dönemlerde mutlaka ama mutlaka doğru beslenmeli ve doğru çalışmalısınız..tabiki kas kütlenize göre kg başına 3-4 grama kadar proteine çıkmalı ve kesinlikle hareketlerden çalmamalısınız..bu dönemde protein alımınız mutlaka kendi zirvenizde olmalı..

mesela bir itme ve bir çekmeyi süperleyebilirsiniz..
barbell curl ile close grip bench press 3 set 10-12 tekrarlı olarak süperlenebilir..
yada preacher curl scull crushers ile süperlenebilir..
yine cable curl ile push down süperlenebilir..

bunun yanında dev setlerde çözüm olacaktır..dev set için tricepsten örnek verelim..
push down - close grip bench press - french press - en sonda cable tri.extensions 10ar tekrar olmak üzere yapılabilir..

inanın bu sistemler kaslarını hiç olmadığınız kadar farklı hissettirecek..

Hacim Için Kesinlikle Etkili Olan Ve Kisa Sürede Tepki Veren Tek şey Vardir Ağir çalişma...

Tabiki Dinlenme Ve Protein Ağirlikli Beslenmessen Hamballiktan Başkasini Yapmiş Olmazsin :)

Back
Yukarı