Hacim amaçlı antreman programım

Göğüs/triceps

Göğüs

İncline Barbell press

bench press

incline dumbell fly

dips

Triceps

Skullcrusher

Close grip bench press

pushdown

Omuz/biceps

Omuz
Smith machine barbell press

arnold press

lateral raises

reverse peck deck fly

Biceps

Barbell curl

Preacher curl

Dumbell alternative curl

Sırt/önkol

Sırt

Chinup

reverse grip bent over row

lat pulldown

T bar row

hyperextension

Önkol

reverse Barbell curl

Wrist curl

Hammer curl

Bacak/calf

Squat

Leg press

Leg extension

Leg curl

Calf raises

Kendim hakkında bilgi veriyim boyum 181 cm 74 kiloyum bu sporda 4. ayıma girmek üzereyim. Biliyorum yaz geldi diyetlere başlanıldı ama bu yılı tamamen kas kütlesi kazanmakla geçirip önümüzdeki yıl definisyonla girersem daha iyi olacağını düşünüyorum

İyi kötü her türlü eleştiri kabulumdür
Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar

beslenme programımı henüz tam anlamıyla kesinleştirmedim çünkü öğle yemeklerini yemekhanede yemek zorundayım ama genel olarak şöyle

06:00
4-5 Tam yumurtalı omlet
100 gr müsli
350-400 ml süt

09:30
1 elma
yaklaşık 2-3 yemek kaşığı fıstık ezmesi

12:00
Yemekhane

14:30
150gr Tavuk göğsü
bir porsiyon brokoli
pişmiş ağırlığı 250 gr olan pilav

18:00
150gr Tavuk göğsü
bir porsiyon brokoli
pişmiş ağırlığı 250 gr olan pilav

20:00 (akşam yemeği)
Evdeki akşam yemeğim genellikle tavuk,balık ve sebze yemeği oluyor. Ailemle yaşadığım için akşam yemeklerinde yemek planımı hazırlamak zor oluyor.

22:00

200 gr süzme peynir

23:00 uyku

ayrıca meyveleri de canımın istediği gibi yemeyi planlıyorum
karnım acıkırsa sağlıklı yağlar açısından kuruyemiş yiyorum.

Muslı şeker oranı yüksek onun yerine yulaf tüketebilirsin süzme peynir yerine lor tercih edebilirsin bu şekilde iyi gibi beslenmen

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sabah ile öğlen arası ortalama 7 8 saat protein almıorsun ki sabah sadece 20 grmcık neden
Sabah yaklasik 40g protein alimi oluyor o yuzden ara ogunu oyle yaptim ara ogune ne koyabilirim sizce ve antreman hakkinda ne dusunuyorsunuz[DOUBLEPOST=1400703163][/DOUBLEPOST]
Muslı şeker oranı yüksek onun yerine yulaf tüketebilirsin süzme peynir yerine lor tercih edebilirsin bu şekilde iyi gibi beslenmen

müsli forumda okuduğum kadarıyla hacim dönemlerinde kullanılabilir olarak görülüyor
süzme peynir yeme nedenim ise gece boyunca içindeki kazeinden yararlanmam
lorda bildiğim kadarıyla whey türü protein var
antreman programım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Gerçekten çok az yağ içeriyor ve kilo vermeye çalışanlar için de ideal. Ancak kalsiyum açısından zengin değil.

Cevap veren herkese tesekkur ederim
o zaman on kol antrmanini ayri bi gune koyayim
saglikli saglar acisindanda kuruyemisleri ve balik yagini arttiririm
@exsisman onerilerin icin tesekkur ederim deadlisfti aslinda eklemek istiyorum ancak hayatimda hic yapmadim (stif legged olani haric) form konusunda kendimi gelistirip deadlifti de bir an once programa eklemeyi istiyorum[DOUBLEPOST=1400766925][/DOUBLEPOST]@defance04 aynen dedigin gibi yapmayi dusunuyorum genel olarak her iki ayda bir 300 kalori civari diyeti arttirmayi dusunuyorum :)

Orta göğüs için tek hareket ve alt göğüste hiç hareket yok, emin ol göğsü asıl gösteren alt göğüstür programını bi kez daha gözden geçirmeni öneririm, başarılar.

@torifonta
mesajiniz icin tesekurler
alt gogus icin dips var programda
iincline fly yerine de normal dumbell fly koymayi dusunuyorum ne dersiniz
Ya da sizin farkli bir ineriniz mi var?

B
@torifonta
mesajiniz icin tesekurler
alt gogus icin dips var programda
iincline fly yerine de normal dumbell fly koymayi dusunuyorum ne dersiniz
Ya da sizin farkli bir ineriniz mi var?
Benim tavsiyem göğüs antrenmanını 2 ye bölmek, eğer alt göğüs eksikse ilk gün orta ve üst göğüs ağırlıklı çalışmak diğer gün ise alt göğse yoğunlaşmak daha verimli olur
Mesela ilk göğüs günü
Bench press
Dumbell fly veya cable cross(orta göğüs için)
İncline bench press veya dumbell press
incline dumbell fly

İkinci göğüs günü
Decline dumbell press ve ya decline bench press
Cable cross(alt göğüs için)
Dips

Son düzenleme:
B

Benim tavsiyem göğüs antrenmanını 2 ye bölmek, eğer alt göğüs eksikse ilk gün orta ve üst göğüs ağırlıklı çalışmak diğer gün ise alt göğse yoğunlaşmak daha verimli olur
Mesela ilk göğüs günü
Bench press
Dumbell fly veya cable cross(orta göğüs için)
İncline bench press veya dumbell press
incline dumbell fly

İkinci göğüs günü
Decline dumbell press ve ya decline bench press
Cable cross(alt göğüs için)
Dips
Demek istediğmi yanlış anlama sakın :)
Bence ıkı gune bolmek cok gereksız ve yorucu cunku gogus ıdmanının tam hakkını verırsen onun acısını 1 hafta bıle cekersın kı benım her hafta cektıgım acı pazartesı yaptıgım ıdmanın acısını cumartesı gunu hala cekıyor oluyorum.Dediğim gibi tek bölge tek günde yapabılırsın dostum.

Demek istediğmi yanlış anlama sakın :)
Bence ıkı gune bolmek cok gereksız ve yorucu cunku gogus ıdmanının tam hakkını verırsen onun acısını 1 hafta bıle cekersın kı benım her hafta cektıgım acı pazartesı yaptıgım ıdmanın acısını cumartesı gunu hala cekıyor oluyorum.Dediğim gibi tek bölge tek günde yapabılırsın dostum.
Tabiki yapılabilir yapanda çoktur zaten ben kendi antrenmanımı tek gün yaptığımda ya üst göğüsten ya da alt göğüsten bir veya iki hareket çalmam demek ee 7-8 hareket gireceğime ikiye böldüm daha veirimli oldu ama tek gün yapıp verim alıyorum diyen varsa saygı duyarım.

Back
Yukarı