Hacim Alamıyorum Hata Nerde Olabilir?

Öncelikle herkese merhaba
15 aydır (aralarda toplam 3 ay ara vererek) spor yapıyorum.
Ektomorf yapıdayım. 1.75 boy 66 kilo başladım. Şu an 73 kadarım.
Bu sürede ilerleme çok çok az oluyor. Haftada 3 gün 1 saat 15 dakika kadar çalışıyorum. (Genelde iki bölge ve mekik vs.)
Protein tozu desteği alıyorum çalıştığım günler. Onun haricinde de günlük 80-120 gr civarında protein alıyorum. (Süt yoğurt yumurta tavuk et ton ballığı ve whey olmak üzere)
Gel gelelim kimse Body ile ilgili demez görse. Ayrıca spor yaptığım günün ertesi sabahı zor kalkıyorum yataktan. (7.5 saat kadar uyuduktan sonra)
Önerisi olan arkadaşların fikirlerini denemek isterim.

dostum sana kilo almak ile ilgili bazı şeyleri tam olarak anlatmamışlar belli ki.. bi kere yediğini söylediğin şeyler protein gurubu ki bunlar kilo aldırıcı besinler değil kas yapıcı faktördür...asıl kilo aldıran grup karbonhidratlardır ki büyümek için alınması şarttır...herkes clean bulk diye ağzına bişey dolamış gidiyor..ama kimse neyi ne kadar yemesi gerektiğini hesaplamıyor...karbonhidratca zengin olan ve basit olmayan bütün karb. lar diyetinin içinde fazlasıyla olmalı kilona göre 300-600 gram karb. büyümek için sart..tabi proteini sabit ve yeteri kadar aldığını var sayarsak...birde bunun dışında düzenli egzesrsiz temiz beslenme ve iyi bir uyku düzeni şart...

@madmax29 hocam şimdi yediğime içtiğime dikkat etmeme rağmen göbekte yağlanma var ki baklava olayından bir hayli uzağım. Bu yüzden diyet yapıyorum diyemem protein ağırlıklı besleniyorum bunda karbonhidrat ta var tabi. Ancak dediğin gibi karbonhidratı arttırmayı deneyeceğim. Uyku kısmında da 1 saat daha erkene çekeceğim bu ay 8.5 saat kadar uyku yeterli olur sanırım. Zaten kilo alamıyorum değil kas yapamıyorum..

çalıştığın programı 30-60 günde bir değiştir,gelişimin durduğunu farkettiğinde değiştir.set ve tekrar sayılarını değiştir , girdiğin ağırlık hafif kalıyor olabilir.bir programda 4x8 ağırlık arttırarak yapıyorsan atıyorum öbür ay 3x15 ilk set maks ağırlık son 2 set düşürüp çalış,5x5 güç antrenmanı dene.kısacası gelişim durunca program değiştir.beslenmeyle ilgili güzel yazı yazılmış zaten

Back
Yukarı